Dustin Poirier se ne zanima za “prečastitega” Beneila Dariusha, želi si velikih pretepov po koncu “Triangle of Violence”

pri UFC 281, Dustin Poirier pobral še eno veliko zmago, predajo Michael Chandler po krvavi, napredni vojni. Borba je Poirierju prinesla njegov osmi bonus za “borbo večera”, s čimer je izenačil rekord divizije in utrdil nekdanjega začasnega prvaka kot enega najbolj vznemirljivih borcev svoje generacije.

Zdaj, z zmagami nad drugimi zvezdami nasilja Justin Gaethje, Eddie Alvarezin Conor McGregor, vprašanje za Poirierja je, kaj je naslednje? In trenutno “The Diamond” ni povsem varen.

»Velike borbe. Zabavne borbe,« je Poirier povedal Arielu Helwaniju Ura MMA. »Ne vem, človek. Končal sem trikotnik nasilja – Gaethje je končal, Eddie je končal, Chandler je končal. Obstaja kup bojev, ki bi bili nori dvoboji, samo imena trenutno ne vem.”

Poirierjeva zmaga ni le utrdila njegovih bonafidov v oddelku za vznemirjenje, ampak je nekdanjega začasnega prvaka ohranila zakoreninjeno v top 5 lahkih. Kot tak se zdi, da je najbolj očiten naslednji nasprotnik za Poirierja njegov kolega iz top 5 lahke kategorije Beneil Dariush. Dariush je trenutno v nizu osmih zmag v diviziji in po UFC 281 se je “The Diamond” strinjal, da bi bila borba s črnim pasom BJJ smiselna.

Vendar se zdi, da se je Poirier premislil, ker je bilo od večera borbe nekaj prostora.

“Ne res, iskreno,” je dejal Poirier, ko so ga vprašali, ali želi Dariusha naslednjega. »Brez nespoštovanja do Beneila. Velik borec in to je naredil na pravi način. Je zelo spoštljiv človek, priden delavec, in gre tja in opravi delo, in to spoštujem. Gledal bom, ko se bo boril. Ko sva ravno govorila o drugih imenih, s katerimi sem se v zadnjem času boril, ni prav razburljivo, ko pomislim na to.”

Namesto tega se zdi, da je Poirier bolj osredotočen na pripravo velikih tekem z drugimi velikimi nasprotniki. Tiste, ki so ga, tako kot Chandlerja, navdajale z občutkom nevarnosti in imele možnost, da se zapišejo v zgodovino.

“Želim si jih, ker bodo to zabavni dvoboji, nori dvoboji, potencialni dvoboji leta,” je dejal Poirier. Njegovo ime čez cesto sem gledal [Chandler] dolgo časa v Bellatorju in poznam nekaj fantov, ki jih je premagal. Je zelo eksploziven in ta nevarnost je vedno neznana, ne glede na to, kako pripravljeni ste. Ko pa greš tja in imaš tipa takega kalibra, ki lahko konča prepir v sekundi in te udari s pestmi, gre daleč, je veliko stvari, ki jih počne, zelo nevarnih.”

Čeprav je Dariush nedvomno nevaren, se na splošno ne šteje, da prinaša enako raven akcije in zanimanja kot fantje, kot so Chandler, Gaethje in McGregor, in ker je Poirier ena največjih zvezd v tem športu, ima nekdanji začasni prvak le malo manevrskega prostora. kako želi nadaljevati.

Če je Poirier v celoti osredotočen na ponovno osvojitev naslova, potem je Dariush verjetno še vedno najlažja pot naprej. Če pa ima raje bolj tržno borbo, ga to ne izključuje iz pogovorov o naslovu. Konec koncev, kot ugotavlja Poirier, Islam Mahačev osvojitev naslova v lahki kategoriji ustvarja nove priložnosti in poti do pasu.

“Odpira vrata,” je rekel. »Ustvarja nove tekme in podobne stvari, vendar sem vedno vedel, da obstaja pot nazaj do pasu, tudi če bi imel Charles pas. Lahko naredim vse, kar si zamislim. Vedel sem, da se lahko znova povzpnem na goro, bilo je samo to, ali sem hotel iti skozi morilce in ali sem se želel boriti še trikrat, štirikrat, da bi se vrnil na položaj. Sprejemam ta boj. Ne govorim o upokojitvi ali karkoli, ampak to počnem že tako dolgo in bil sem tako visoko in nizko, da gre le za en boj naenkrat.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *