Dow Jones je zaradi ključnih gospodarskih podatkov razprodal 300 točk; Nvidia je padla na dobičku Miss

Industrijsko povprečje Dow Jones je v četrtek zjutraj za kratek čas padlo za 300 točk po zgodnjih objavah zahtevkov za prvo brezposelnost, stanovanjskih podatkih in proizvodnem indeksu Philadelphia Fed. Zaslužek Nvidie je bil zamujen, saj so delnice NVDA padle za približno 2 %.
XZačetne prošnje za pomoč brezposelnim ministrstvu za delo so po ocenah padle na 222.000 z 225.000 v prejšnjem tednu. Število začetih gradenj in predhodnih gradbenih dovoljenj za oktober je bilo nad ocenami, a se je glede na september vseeno upočasnilo. Medtem je indeks proizvodnje Philadelphia Fed močno zaostal za ocenami in je znašal -19,4, kar je pod pričakovanji za -7,0 za november.

Vključeni so podatki o sprožitvi zaslužka v četrtek zjutraj Ali Baba (BABICA), Veleprodaja BJ (BJ), Cisco Systems (CSCO), Helmerich & Payne (HP), Kohlova (KSS), Macy’s (M) in Nvidia.

Delnice Alibabe so v jutranjem trgovanju padle za 2,8 %, delnice BJ pa za 8 %. Ciscova dejanja povečala za več kot 4 %. HP-jeve delnice so padle za 3 %. Kohlove delnice so padle za 3 %, medtem ko je Macy’s poskočil za 7 %.

Nvidia zgrešil zaslužek Wall Streeta cilja na višjo prodajo od pričakovane v tretjem fiskalnem četrtletju. In delnica je v četrtek zjutraj izgubila več kot 2 %.

Velikan električnih vozil Tesla (TSLA) se je v četrtek zjutraj znižal za 1,1 %. Vodilni v tehnologiji Dow Jones Apple (AAPL) in Microsoft (MSFT) so bile po tem tudi kvadratno nižje današnja borza odprto.

IBD lestvica najboljših delnice Omrežja Arista (straneh), General Motors (GM), GlobalFoundries (GFS), Mobileye (MBLY) in Phillips 66 (PSX)— kot tudi ime Dow Jones Caterpillar (MAČKA) — so med najbolj priljubljenimi delnicami za nakup in ogled.

Arista Networks je IBD lestvica najboljših stalež in je bil KVČB v ponedeljek Zaloga dneva. GlobalFoundries je predstavljen v tem tednu Stolpec delnic blizu nakupovalnega območja. General Motors je bil IBD Zaloga dneva 10. novembra, Mobileye pa je bil predstavljen prejšnji teden Vodja IPO.


Najnovejše glasilo IBD MarketDiem vam prinaša uporabne ideje za delnice, opcije in kriptovalute naravnost v vaš nabiralnik.


Dow Jones danes: cene nafte, donosi zakladnice

Po četrtkovem odprtju je industrijski indeks Dow Jones padel za 0,7 %, medtem ko je S&P 500 izgubil 1 %. Tehnološko zelo zahteven kompozit Nasdaq se je v jutranjih akcijah razprodal za 1,1 %.

Med skladi, s katerimi se trguje na borziNasdaq 100 Tracker Invesco QQQ Trust (QQQ) je v četrtek zgodaj padel za 1,5 %, SPDR S&P 500 ETF (VOHUN) padla za 1,3 %.

Donos 10-letne zakladnice je poskočil na 3,78 %, s čimer je povrnil nekatere zgodnje izgube tega tedna. Medtem so cene nafte v ZDA padle za skoraj 2 %, ko so se terminske pogodbe West Texas Intermediate pomaknile proti spodnjemu koncu svojega nedavnega razpona trgovanja. Terminske pogodbe WTI so se trgovale pod 84 $ za sod.

Borzni rally

V sredo so glavni borzni indeksi končali z ostrim mešanim gibanjem. Indeks Nasdaq se je znižal za 1,5 %, medtem ko je S&P 500 izgubil 0,8 %. Industrijsko povprečje Dow Jones se je znižalo.

V sredo je komentiral The Big Picture“Sredov 1,5-odstotni padec sestavljenega indeksa bi lahko zbodel tiste, ki so odšli veliko pred odprtjem trga. Veliko shranjevanje podatkov Tehnologija Micron (IN), da na začetku seje nastavite medvedji ton. Vodilni proizvajalec pomnilniških izdelkov DRAM in NAND s sedežem v Boiseju v Idahu je posvaril pred tem njeni glavni trgi se bodo leta 2023 skrčili.”

Zdaj je pomemben čas za branje IBD’s The Big Picture kolumna ob stalni volatilnosti delniškega trga.


Pet delnic Dow Jones za nakup in ogled zdaj


Delnice Dow Jones za nakup in ogled: Caterpillar

Caterpillar, član Dow Jonesa, poskuša prebiti 238 od 238 nakupna točka, po navedbah IBD MarketSmith prepoznavanje vzorcev. Delnice CAT so se v četrtek znižale za 2%.

CAT zaloga ima impresivnih 97 od popolnih 99 sestavljenih rezultatov KVČB, per Preverjanje zalog KVČB.


4 delnice z največjo rastjo, ki si jih morate ogledati zdajrent Borza Rally


Najboljše delnice za nakup in ogled: Arista, GM, GlobalFoundries, Mobileye, PSX

IBD lestvica najboljših Delnica Arista Networks ostaja pod drsečo osnovo 132,97 nakupna točka ob 1,5-odstotni izgubi v sredo. Delnice ANET so v četrtek padle za 1%.

Proizvajalec avtomobilov General Motors je med nakupovanjem v sredo 4,4 % padel močno pod svojo nakupno točko 40,20. Območje nakupa doseže vrhove pri 42,21. Delnice GM so se v četrtek zgodaj znižale za 1,5 %.

Livarna čipov GlobalFoundries je spet pod nakupno točko 66,06 v osnovni bazi. Delnice GFS so v četrtek zjutraj izgubile 4 %.

Vodja IPO Mobileye je v sredo oslabel in padel za 3,7 % ter končal pod nakupno točko 29,96 baze IPO, po navedbah IBD MarketSmith prepoznavanje vzorcev. 5-odstotno območje zasledovanja doseže vrh pri 31,46. Delnice MBLY so se v zgodnjem četrtkovem trgovanju znižale za 1,1 %.

Delnice IBD 50, ki si jih morate ogledati v ponedeljekPhillips 66, poskuša z ročajem razbiti osnovno skodelico 110.08 nakupna točka, vendar je preboj zašel v težave s 3,1-odstotno izgubo v sredo. PSX delnice so v jutranjem trgovanju padle za 1,1 %.


Pridružite se strokovnjakom za IBD, ko na IBD Live analizirajo vodilne delnice v trenutnem dvigu borznega trga


Tesla akcija

Tesla akcija je v sredo prodal 3,9 %, kar je povrnilo velik del nedavnih dobičkov. Delnice se še vedno držijo nad najnižjo vrednostjo prejšnjega tedna v 52 tednih pri 177,12. Delnice Tesle so več kot 50-odstotno nižje od svojega 52-tedenskega vrha in močno pod svojimi črtami 50- in 200-dnevnega drsečega povprečja.

Delnice velikana električnih vozil so v četrtek zjutraj padle za več kot 1 %.

Dow Jones Vodilni: Apple, Microsoft

Med Delnice Dow JonesDelnice Appla so v sredo izgubile 0,8 % in se oklepale podpore okoli svoje 50-dnevne meje. Delnice so v četrtek padle za 0,9 %.

Microsoft je v sredo trgoval z nižjo vrednostjo in se še vedno zadržal nad svojo nedavno ponovno doseženo 50-dnevno mejo. Programski velikan ostaja približno 30 % nižji od svojega 52-tedenskega vrha. Microsoftove delnice so v četrtek zjutraj padle za 1,5 %.

Bodite prepričani, da spremljate Scotta Lehtonena na Twitterju na @IBD_SLehtonen za več o rastočih delnicah in industrijskem povprečju Dow Jones.

MORDA BI VAM BILO VŠEČ TUDI:

Najbolj rastoče delnice za nakup in ogled

Naučite se meriti trg s tržno strategijo ETF IBD

Poiščite najboljše dolgoročne naložbe z dolgoročnimi voditelji IBD

MarketSmith: raziskave, grafikoni, podatki in usposabljanje na enem mestu

Kako raziskati rastoče delnice: zakaj to orodje IBD poenostavlja iskanje najboljših delnic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *