Dow Jones Futures: rast trga se sooča s ključnim odporom; Čas je, da kupite delnice družbe Apple – ali skrajšate?

Terminske pogodbe Dow Jones se bodo odprle v nedeljo zvečer, skupaj s terminskimi pogodbami S&P 500 in Nasdaq. Rast delniškega trga je prejšnji teden ohranila raven podpore. Ali bi lahko S&P 500 v prihodnjih dneh in tednih presegel svoje 200-dnevno drseče povprečje? Apple (AAPL) je lahko ključnega pomena.
XDelnice Appla so ostale na ključnih ravneh in so skromno rasle, čeprav se je skupni trg umaknil. Tako kot S&P 500 tudi tehnološki titan iPhone nadaljuje svojo 200-dnevno linijo. Odločen premik nad to raven bi lahko ponudil priložnost za nakup. Toda nov odboj bi lahko ponudil še eno priložnost za skrajšanje delnic AAPL.

Medtem pa kolegi Dow Jones komponente Boeing (BA), JPMorgan Chase (JPM) in delnice GS so v zadnjih nekaj tednih tiho močno rasle, kar je prispevalo k temu, da je Dow presegel trenutno rast trga. Delnice BA so tehnično tik ob tradicionalni nakupni točki. Goldman Sachs (GS) ustvarja globoko osnovo, medtem ko imajo delnice JPM še veliko dela.

Dow Jones Futures danes

Terminske pogodbe Dow Jones se odprejo v nedeljo ob 18. uri ET, skupaj s terminskimi pogodbami na S&P 500 in Nasdaq 100.

Ne pozabite na akcijo čez noč Dow terminske pogodbe in drugje ne pomeni nujno dejanskega trgovanja v naslednjem rednem trgovanju borza sejo.


Pridružite se strokovnjakom za IBD, ko na IBD Live analizirajo delnice, ki jih je mogoče izkoristiti na borznem dvigu.


Borzna analiza

Prejšnji teden se je industrijsko povprečje Dow Jones v primerjavi s prejšnjim tednom povečalo za manj kot 0,1 % trgovanje z delnicami. Indeks S&P 500 je padel za 0,7 %, kompozit Nasdaq pa za 1,5 %. Russell 2000 z majhno kapitalizacijo je donosnost znašala 1,75 %.

V torek, 15. novembra, je S&P 500 za kratek čas presegel 4000 in se približal 200-dnevnemu drsečemu povprečju. Ta raven je še posebej pomembna, ker je bil referenčni indeks 16. avgusta le 1 točko nazaj od svoje 200-dnevne črte, kar je sprožilo novo nogo medvedjega trga.

Odločilni premik nad 200-dnevno črto, ki bi prav tako približno sovpadal z linijo padajočega trenda vseh časov 4. januarja, bi bil močan signal, da je naraščajoči trend več kot le medvedji trg.

Indeks S&P 500, ki bi dvignil 200-dnevno mejo, bi bil tudi pozitivno ozadje za vodilne delnice, ki se sredi nestanovitnega trga borijo blizu nakupovalnih točk.

Medtem je Russell 2000 prejšnji teden padel pod svojo 200-dnevno mejo, vendar bo verjetno ponovno dosegel to raven pred S&P 500. Dow Jones, ki ga podpirajo Boeing, Goldman in JPM, je udobno nad svojo 200-dnevno mejo. Toda preboj z najvišje vrednosti prejšnjega tedna bi Dow poslal nazaj na 34.000 in nekoliko pod vrhom avgusta.

Nasdaq, ki ga obremenjuje agresivna rast, je 8,3 % pod mejo 200 dni. Preboj nad najvišje vrednosti prejšnjega tedna bi bil dober prvi korak. Tudi pozitivno: 21-dnevno drseče povprečje je v petek pravkar preseglo 50-dnevno mejo.


Tesla vs. BYD: Katerega EV velikana je bolje kupiti?


Zahvalna nedelja ni nujno pravi čas za velik premik na trgu. Trgi bodo zaprti na zahvalni dan s poldnevno sejo v petek. Glasnost bo verjetno majhna ves teden. Naslednji teden se konča s pokom. 1. decembra bodo vlagatelji dobili septembrske podatke o inflaciji PCE skupaj z oktobrskim proizvodnim indeksom ISM. Oktobrsko poročilo o delovnih mestih naj bi bilo objavljeno 2. decembra. Ta novica bi lahko močno vplivala na pričakovanja zvišanja obrestnih mer Feda, donosnost obveznic in cene delnic.

Zato ne bi bilo presenečenje, če bi v naslednjem tednu glavni indeksi trgovali v razponu. Nič ni narobe z malo konsolidacije glavnih indeksov in vodilnih delnic.

Apple Stock

Delnice Appla so prejšnji teden zrasle za 1,1 % na 151,29, potem ko so prejšnji teden poskočile za 8,2 %. Delnica je ohranila svoje 50-dnevno drseče povprečje, pri čemer naj bi 21-dnevna linija presegla 50-dnevno. Delnice AAPL so le skromno pod 200-dnevno mejo. Velikan Dow se je po zaslužku spogledoval s svojim 200-dnevnim 28. oktobrom. Toda izkazalo se je, da je to odlična priložnost za kratko trgovanje, saj so delnice nekaj dni padale do najslabšega zaključka od sredine junija.

Odločilni premik nad 200-dnevno črto, ki bi morda odstranil najvišjo vrednost 28. oktobra pri 157,50, bi omogočil zgodnji vstop v nizko bazo, ki se začne 17. avgusta. možnost kratkega stika.

Applov uspeh ali neuspeh pri 200-dnevni liniji bi lahko bil ključ do lastnega poskusa S&P 500 in obratno.

Boeing Stock

Delnice BA so padle za 2 % na 173,89 po 47-odstotnem premiku v petih tednih. Medtem ko je vesoljski velikan Dow Jones 26. oktobra obrnil nižje dobičke, se je delnica okrepila, zlasti na podlagi bikovskih smernic glede denarnega toka nekaj dni pozneje.

Tehnično so delnice Boeinga nekoliko pod bazo 173,95 cup nakupna točka. Toda delnica je 9,5 % nad 200-dnevno mejo in 19,5 % nad 50-dnevno mejo. Zaustavitev okoli trenutnih ravni bi lahko ustvarila varnejšo priložnost za nakup.

Boeing naj bi leta 2023 ustvaril dobiček in s tem končal štiri leta izgube.

Goldman Stock

Delnice GS so prejšnji teden padle za 1,55 % na 379,20. Na dnevnem grafikonu se je delnica povečala s 358,72 podstavek za skodelico nakupno točko znotraj veliko večje konsolidacije. Na tedenskem grafikonu ima delnica Goldman 389,68 nakupne točke za leto skodelica z ročajem baza, glede na Analiza MarketSmith. Toda po 28-odstotnem povečanju v štiritedenskem obdobju je to zelo malo. Daljša, globlja drža bi bila v pomoč in pustite, da 50-dnevna linija zapolni vrzel.

The linija relativne moči je na najvišji ravni v štirih letih, kar odraža uspešnost Goldmanovih delnic glede na S&P 500. Črta RS je modra črta na prikazanih grafikonih.

Zaloga JPM

Delnice JPMorgana so prejšnji teden padle za 1,1 % na 133,84. To je po 29,5-odstotnem napredku v šestih tednih. Delnica je nad svojimi 50-dnevnimi in 200-dnevnimi črtami, vendar mora delati. Delnice JPM bi lahko zgradile desno stran dolge, globoke konsolidacije ali pa bi lahko tvorile bazo na dnu.

Preberi Velika slika vsak dan, da ostanete v skladu s smerjo trga ter vodilnimi delnicami in sektorji.

Sledite Edu Carsonu na Twitterju na @IBD_ECarson za borzne posodobitve in več.

MORDA BI VAM BILO VŠEČ TUDI:

Želite hitro zaslužiti in se izogniti velikim izgubam? Preizkusite SwingTrader

Najboljše rastoče delnice za nakup in ogled

IBD Digital: odklenite vrhunske sezname delnic, orodja in analize IBD še danes

Merite trg s tržno strategijo IBD ETF

Market Rally drži podporo; 4 delnice na območjih za nakup zdaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *