Dončić je zadel trojko, ko so Mavericksi padli proti Nuggetsom

DALLAS — Mavericks superzvezda Luka Dončić zamahnil s trojko z levega krila, da bi premagal piskalo ob polčasu, malce zaplesal ob stranski črti in odšprintal v slačilnico, ko je njegova ekipa vodila s sedmimi točkami prednosti Denver Nuggets.

Nekaj ​​minut pozneje so Dončić in Mavericksi ugotovili, da so sodniki po pregledu posnetka ugotovili, da je odšel z igrišča, in zbrisali točke s semaforja. Izvedeli so tudi, da bosta zadnji dve sekundi druge četrtine predvajani po polčasu pred začetkom tretje četrtine.

Vlatko Rak, rezervni napadalec Nuggetsov in Dončićev slovenski reprezentant, je štel ti dve sekundi, ko je zadel le mrežo za polovično črto. Tisti slovenski zamah za šest točk je bil na koncu velika razlika za Nuggets Zmaga 98-97 V nedeljo zvečer, ko so Mavsi uspeli doma izgubiti proti drastično osiromašeni ekipi Denverja, ki ji manjka dvakratni MVP Nikola Jokić in ključni zaganjalniki Jamal Murray in Aaron Gordon zaradi bolezni.

“To je velik zagon [shift]a ne moreš reči, da je to odločilo tekmo,« je dejal Dončić, ki je končal z 22 točkami, devetimi skoki in osmimi podajami, a v četrti četrtini ni zadel, saj je v zadnjih sekundah zgrešil 35-met.

Dončić je bil nezaupljiv, da je njegova trojka ob koncu prvega polčasa izbrisana s table, saj se ni zavedal, da je izstop izven igrišča v tej situaciji predmet revizije.

Kot sodnik Sean Wright kot je pojasnjeno v poročilu skupine po tekmi, se zadetek iz igre brez preostalega časa na uri ob koncu katerega koli obdobja samodejno pregleda, pri čemer se navaja pravilo 13, razdelek Ia(1).

“Znotraj tega sprožilca imamo težavo, ki jo je mogoče preizkusiti, to je razdelek II(2) – ali je strelec storil prekršek na mejni črti ali pa se je žoga dotaknila meje, preden je vstopila v koš,” je dejal Wright. “Videoposnetek prikazuje njegovo peto na črti, ko jo je vzel.”

Dončić je oporekal, ali se je njegova peta dejansko dotaknila stranske črte. Preučeval je posnetek na svojem telefonu, ko je sedel pred svojo omarico pred tuširanjem in ni verjel, da obstaja kakršen koli prepričljiv dokaz, da je zašel izven meja.

“Nisem mislil, da sem izven meja, tako da ne vem,” je dejal Dončić. “Videl sem nekaj videoposnetkov in ni videti, kot da bi se sploh dotaknil črte in je bila moja peta dvignjena, tako da ne vem.”

Sodniki so se odločili, da ponovijo zadnji dve sekundi druge četrtine po polčasu, saj sta ekipi že zapustili parket in je na igrišču nastopilo dejanje “Simon pravi” ob polčasu.

“Namesto da bi poskušali vse vrniti nazaj, smo začeli z dvema sekundama, ko smo se vrnili, in nato igrali takoj za tem,” je dejal Wright.

Čančar se ni zavedal, da se bosta zadnji dve sekundi ponovili, dokler se Nuggets po polčasu niso stiskali pred svojo klopjo. Trener Michael Malone je v teh dveh sekundah v igri zamenjal Cancaro.

“Rekel je: ‘Vlatko, dajem te. Želim, da streljaš na polovici igrišča,'” je Vlatko povedal za ESPN. “Takoj ko je to rekel, so moje oči postale zelene. Komaj sem čakal, da ga posnamem.”

Čančar je ujel vhodno podajo in streljal z desne strani od tal nekaj metrov za polovično črto. Uradno je bilo zabeleženih 53 čevljev, s čimer se je prednost Dallasa zmanjšala na eno točko.

“[Spencer] Dinwiddie in Luka sta poskušala braniti, a menda preprosto nista mislila, da bom streljal,” je povedal Čančar, ki je v 11 minutah dosegel sedem točk pri metu 3:3. “Ker tega res nihče ne meče v igri. NBA . Vedno hočejo streljati na zvonec, ker ne želijo razpihati svojih odstotkov, a mene to ne zanima.”

Ko je Cančar slavil, zmagoslavno dvignil obe pesti, preden je skočil v središče Denverja DeAndre JordanDončić je imel nekaj izbranih besed za uradnike, ko je stopil do klopi Mavericksov.

Cancar pogosto vadi udarce s pol igrišča, zato ga je Malone izbral za poskus. Čančar je priznal, da je izgubil “veliko denarja” na stavah proti Dončiću na strelskih tekmovanjih s pol igrišča po treningu slovenske reprezentance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *