Dolphins Mikea McDaniela niso 49ers z vzhoda. So nekaj vzvišenega

Enostavno je vzpostaviti povezavo med Miami Dolphins in San Francisco 49erski igrata med seboj v 13. tednu.

Glavni trener Mike McDaniel je večino svoje kariere delal pod vodstvom Kyla Shanahana, preden se je pridružil Dolphinsom, in s seboj pripeljal množico igralcev s seznama 49ers. Obe ekipi uporabljata tudi veliko 21 kadrovskih skupin (dva tekača, en tight end in dva sprejemnika) in sta na prvem in drugem mestu v pre-snap motion, Delfini ga uporabljajo 71 odstotkov čas in 49ers 65 odstotkovpo poročanju Sports Information Solutions.

Čudno, tu se podobnosti končajo.

Medtem ko sta hitri igri obeh ekip zelo podobni, se shematično razlikujeta, ko gre za igro podajanja. Značilnost napada 49ers iz Shanahanove dobe je bila sposobnost ekipe, da kopiči jarde po ulovu (YAC), tako da dobi žogo v roke svojih igralcev v prostoru in jim pusti, da mečejo koščke po igrišču. San Francisco je od leta 2018 uvrščen na prvo mesto v YAC glede na dokončanje, kar vključuje tudi letošnje leto. Delfini so medtem na lestvici 30.

Kako je to mogoče? Kako se je lahko Shanahanov učenec, kot je McDaniel, ki je hvaljen zaradi svoje ustvarjalnosti, ločil od tega, zaradi česar so bili 49ers tako dobri v zadnjih petih sezonah?

Je kombinacija sloga načrta igre in nabora spretnosti branilca.

Mike McDaniel s seboj v Miami ni ravno prinesel prekrška 49ers Kyla Shanahana.  Nadgradil ga je, vsaj v igri podajanja.  (Moe Haidar/Yahoo Sports)

Mike McDaniel s seboj v Miami ni pripeljal samo napada 49ers Kyla Shanahana. Nadgradil ga je, vsaj v igri podajanja. (Moe Haidar/Yahoo Sports)

Delfini ne vodijo napada tvojega očeta Shanahan

Da bi razumeli, kaj je naredil McDaniel, morate najprej razumeti, od kod prihaja njegov ofenzivni slog. V sistemu Shanahan (in s svojim očetom Mikom in sinom Kylom) je bil 15 od 17 let, kolikor je treniral nogomet. In v zadnjih petih letih je McDaniel pomagal zgraditi 49ers v to, kar so danes.

Ta napad je bil zasnovan predvsem za premagovanje tekmeca NFC West Los Angeles Rams obrambo, pravi nekdanji trener branilcev 49ers in trenutni koordinator ofenzive Univerze v Kentuckyju Rich Scangarello. Rams izsiljujejo prekrške, da bi žogo hitro dobili ven, medtem ko ekipam preprečujejo, da bi jih preletele. To izhaja iz njihove pokritosti (pozdravljeni, dve visoki varnosti) in dejstva, da imajo Rams bull-rusher, kot je Aaron Donald na sredini obrambne črte, da bi pritiskal na branilca.

Da bi se temu zoperstavil, je Shanahan ustvaril to, kar smo videli v San Franciscu zadnjih nekaj let: napad z veliko hitrega podajanja in kreativno tekaško igro. To je del razloga, da ima od leta 2019 proti Ramsom rezultat 8-1 z razliko 93 točk. Igralci radi Deebo Samuel in George Kittle bili so ključnega pomena za nedavni uspeh 49ers zaradi svoje sposobnosti YAC, in teki zunaj cone (ali zaznavanje zunaj cone, kot pravi Scangarello) in teki z vrzeljo razširijo obrambo bočno, da odprejo pasove za tekače.

Slaba stran tega prekrška je, da ni vedno primeren za veliko touchdownov. Ko se igre seštevajo in se napad približuje končni coni, postaja polje manjše in priložnost za touchdowne se zmanjšuje, ko se vaš napad opira na igro ujemi in beži namesto na udarce od zgoraj. (Vendar je treba opozoriti, da so bili 49ers leta 2021 prvi v odstotku touchdowna v rdeči coni.)

McDaniel je šel v drugo smer, ko je prevzel Dolphins. Z ekipo okoli sebe se je McDaniel odločil manj za metodičen napad in bolj za močan in hiter napad.

“Počutim se, kot da je Mike nekako uporabil to, kar so počeli v starih časih, ko je vodil najhitrejše fante, dinamične fante in ti nenehno grozi na igrišču, kar omogoča, da je igra teka učinkovita zaradi te grožnje in tega, kar počne za varnost,” je dejal. je Scangarello, ki je sodeloval z McDanielom pod Shanahanom pri 49ers in Atlanta Falcons. “In ko zadene svoje strele, ti fantje dosežejo touchdown.”

To je morda največja razlika – vsaj ideološko – med McDanielom in Shanahanom. Medtem ko se zdi, da je Shanahan zadovoljen z igranjem težke igre, dokler se konča z zmago, McDaniel želi popolnoma uničiti ekipe.

“[McDaniel] je napadalec,” je dejal Scangarello. »Je človek, ki grabi za grlo. Na nek način ne izpade tako, ker je malo smešen. Ima odlično, nenavadno osebnost. Ampak on je nori znanstvenik. On je samo genij in se bo lotil tebe in te hoče posekati.«

Miamijeva škatla z orodjem

Dolphins so zgradili napad okrog Tua Tagovailoa (1) in nekdanjih 49ers, kot je Jeff Wilson Jr.  pomagali zaokrožiti.  (Fotografija Robina Alama/Icon Sportswire prek Getty Images)
Delfini so zgradili svoj napad Tua Tagovailoa (1), in nekdanji 49ers, kot je Jeff Wilson Jr. pomagali zaokrožiti. (Fotografija Robina Alama/Icon Sportswire prek Getty Images)

Dolphins nikoli ne bodo Atlantic Coast 49ers zaradi igralcev, ki so že na seznamu, in tistih, ki so jih na koncu dodali. Namesto da bi treniral svoje igralce za napad, je McDaniel naredil nasprotno.

Tua Tagovailoa je prišel iz ozadja RPO (možnost teka in prehoda) na fakulteti, zato je McDaniel prilagodil svojo ponovitev prekrška, ki ga je poznal, svojemu branilcupodobno kot je Shanahan naredil z Robertom Griffinom III v Washingtonu, Mattom Ryanom s Falcons in na koncu Jimmy Garoppolo z 49ers.

Zaradi tega delfini uporabljajo veliko igralne akcije (36 odstotkov, drugo največje število v ligi NFL glede na SIS) namesto tradicionalnih poskusov povratne podaje (64 odstotkov, drugo najmanjše število v ligi NFL). Medtem so 49ers na 21. mestu po udarcih in 12. po vrnitvah. Zanašanje na Tagovailoino moč mu je pomagalo, da je postal eden najbolj natančnih podajalcev v ligi NFL: na prvem mestu je po jardah na poskus in doseženih zadetkih na poskus ter na drugem mestu po odstotku doseženih zadetkov in podajah na cilj do 11. tedna.

McDaniel je ohranil tekočo igro, da bi ohranil tudi temelj napada Raheem Mostert prek njega iz San Francisca in na koncu zamenjal za Jeffa Wilsona Jr. Oba tekača sta si pridobila sloves zaradi razumevanja prekrška in sta ga prinesla s seboj v Miami.

Zadnji del je bil Tyreek Hill. Delfini so že v prvem krogu leta 2021 imeli gorilnika Jaylen Waddle, vendar Hill napadu doda dodatno stopnjo hitrosti. Namesto da bi poskušal najti svoje sprejemnike v vesolju, je moral Tagovailoa le zadeti svoje lovilce podaj na natančnih lokacijah – ki so večino časa vsaj 10 jardov navzdol.

In do zdaj je delovalo. Tagovailoa je trenutno najučinkovitejši povratnik v ligi NFL, medtem ko se Hill in Waddle uvrščata na prvo in peto mesto po sprejemnih jardah na leto ter na četrto in sedmo mesto po povprečni globini tarče med širokimi strelci z najmanj 50 sprejemi na SIS. Dolphins vodijo na vzhodu AFC s 7-3 v zadnjem tednu in zaostajajo tekmo za prvim nosilcem konference.

“Mike McDaniel je najpametnejši nogometni trener, kar sem jih kdaj srečal v tem poklicu,” je dejal Scangarello. »Njegova domišljija in njegova sposobnost, da ponovno izumi prekršek in ga naredi drugačen, je tako odlična lastnost, ki ga ohranja svežega, inovativnega in mislim, da način, na katerega se danes zbirajo podatki in ljudje lahko tako hitro gledajo filme, prehiteva druge ljudi. . In … to je velik razlog, zakaj je tako učinkovit.«

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *