dogajalo se bo ‘vedno več’

PORTLAND, Ore. — V samo tretjem tednu ženske univerzitetne košarkarske sezone je izgubilo že šest predsezonskih najboljših 10 ekip. The Tennessee Lady Volsimajo namreč štiri poraze. Na prihajajočih turnirjih ob koncu tedna za zahvalni dan več nesreč ne bo presenetljivo.

Trener Geno Auriemma, čigar št Haskiji UConn bo igral Duke Blue Devils na turnirju Phil Knight Legacy v petek ob 18:00 ET, pove, kako bi morale biti stvari.

“Videli boste, da se to dogaja vse pogosteje,” je rekla Auriemma. »Hudiča, to vsi pravijo, da potrebujemo, kajne? V moški košarki se to dogaja ves čas.

“Česar ne potrebujemo je, ko se to zgodi, reči ‘Ah, ta ekipa ni dobra. Kako so lahko izgubili proti tej ekipi?’ No, hudiča, ne moreš imeti obojega. Ali favoriti zmagujejo ves čas in ni izenačevanja, ali pa drugi fantje zmagajo in ti rečeš: ‘Proslavimo fante, ki so zmagali, in naj nam bo vseeno za fante. kdo je izgubil.’ K temu stremimo vsi.”

The Texas LonghornsTennessee in Louisville Cardinals so bile 3, 5 in 7 v ženski anketi pred sezono. Zdaj imajo skupno devet porazov, pet proti ekipam, ki takrat niso bile uvrščene. Tako Teksas kot Tennessee sta ta teden izpadla iz Charlie Creme’s Bracketology, čeprav naj bi se vrnila.

Za vse tri ekipe je dovolj časa, da se vrnejo na igrišče zaradi kakovostnega razporeda, ki ga igrajo. Toda izgube so v začetku sezone povzročile veliko hrupa. Huskies s 3-0, št. 6 v anketi pred sezono, prihaja do zmage proti Teksasu in NC State Wolfpackki sta bila oba v predsezoni najboljših 10.

Tudi na turnirju Phil Knight Legacy so številka 9 Iowa Hawkeyeski je izgubil proti takrat neuvrščenemu Država Kansas prejšnji teden. Srečajo se Oregon State Beavers ob 20.30 ET petek na ESPNU.

V Phil Knight Invitational, ki se začne tukaj v četrtek, 8. št Katranske pete iz Severne Karoline srečaj številko 18 Oregon Ducks (17:00 ET) in št. 5 Cikloni v zvezni državi Iowa soočiti se z Michigan State Spartans (19:30), z obema tekmama na ESPNU. Vse štiri ekipe so neporažene.

“Ne vem, ali je toliko odličnih ekip, kot jih je bilo včasih, a zagotovo je več dobrih ekip, ki so sposobne premagati druge dobre ekipe,” je dejala Auriemma. “In prihajajo iz krajev, ki jih v preteklih letih ne bi pričakovali.”

Auriemma je dejala, da je dodatno leto upravičenosti zaradi pandemije COVID-19, ki je vplivalo na sezono 2020-21, trenutna upravičenost do prestopov in nadaljnja dejavnost na portalu za prestope vplivala tako na žensko košarko kot na moško igro.

“Mislim, da obstaja kombinacija stvari,” je dejal. “Trening je postal veliko boljši in igralci so bolj samozavestni. Ni popuščanja oz [thinking] ‘Nikoli jih nismo premagali.’ Creighton je to dokazal lani [making the NCAA Elite Eight as a No. 10 seed.] Pozabi. Samo dober moraš biti, človek.”

Auriemma je v sredo objavila tudi najnovejše informacije o dolgoletnem pridruženem glavnem trenerju UConna Chrisu Daileyju, ki se je zgrudil pred tekmo Huskies v nedeljo v Hartfordu v Connecticutu. Daileyja so odpeljali v bolnišnico, a so ga tisto popoldne odpustili.

“Mislim, da je na letu, da bi prišel jutri,” je rekla Auriemma. “Ostala je samo zato, da bi se prepričala, da so vse preverili. Rekli so: ‘Pripravljeni ste, čisto.’

“Ves čas sva ostala v stiku, [her texting] z vsemi v osebju in zagotovo z igralci. Fizično ni bila tukaj, je pa bila ‘tukaj’.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *