Dobički delniških trgov zbledijo pred minutami Feda; Tesla se je povečala za 6 %; Bitcoin Short Squeeze?| Investitor’s Business Daily

Borzni indeksi so povečali torkovo rast pred sredo popoldanskimi minutami Fed, ko so se Američani odpravili na obisk k družini in prijateljem. Tesla (TSLA) je izbruhnil v kratkem času po nadgradnji Citigroupa.
XIndustrijski indeks Dow Jones je v sredo zjutraj pridobil le 0,1 %, medtem ko je S&P 500 dodal 0,2 %. Indeks Nasdaq se je zvišal za 0,9 %, indeks Russell 2000 z majhno kapitalizacijo pa za 0,1 %.

Obseg se je močno povečal na Nasdaqu, vendar padel na NYSE v primerjavi z ravnmi v torek zjutraj.

Donos 10-letnih zakladnih zapisov je padel na 3,73 %, surova nafta je nadaljevala svojo pot navzdol in padla na 77,29 $ za sod. Terminska pogodba iz januarja 2023 je čez noč padla na najnižjo vrednost v 11 mesecih.

Oktobrska naročila trajnih dobrin so se povečala za 0,5 %, kar je preseglo napovedi analitikov, da skoraj ni sprememb. Rast poudarja stalno odpornost ameriškega gospodarstva kljub makroekonomskim oviram.

Prodaja novih stanovanj se je oktobra povečala in dodala 632.000 v primerjavi s konsenzom 578.000. Končno novembrsko razpoloženje potrošnikov se je dvignilo na 56,8, kar je več od konsenza 55,5 in predhodnega 54,7.

Tesla je dosegla večletno najnižjo raven, potem ko je Citigroup nadgradil proizvajalca električnih vozil na prodajno nevtralno. Vendar pa je rast že presegla mračni cilj 176 $, kar kaže na skepticizem glede srednjeročnih obetov podjetja. Delnice TSLA kotirajo za 5,3 % višje.

Naraščajoče kvote za bitcoin, kripto kratka cena

Kripto sredstva so videti kot premagani borci za nagrade po fiasku FTX, vendar so prodajalci na kratko morda preveč agresivno pritiskali na svoje stave.

Bitcoin je v sredo zjutraj ponovno dosegel raven 16.000 $ Coinbase (KOVANC) za približno točko več.

Tedenski grafikon Bitcoina kaže, da so odčitki relativne moči padli na najnižje ravni od januarja 2019.

The digitalna valuta v šestih mesecih po tej najnižji vrednosti vseh časov narasla in se cena potrojila. Enoletni donos je bil še bolj fenomenalen, saj je Bitcoin dvignil skoraj 1000 %.

Borza čaka na minute Fed

Kot je danes zjutraj poročal MarketWatch, David Donabedian, glavni investicijski direktor CIBC Private Wealth US, ne pričakuje, da bo objava zapisnika Fed ob 14:00 ET spremenila status quo.

“Videli bomo razpravo in razpravo o dvostopenjskem procesu, z drugimi besedami, o pomenu upočasnitve dvigovanja obrestnih mer, pa tudi o tem, da se zdi, da ni razglasil zmage nad inflacijo,” je dejal Donabedian.

Popoldansko trgovanje na borzi bi moralo biti kljub napovedi rahlo, če je kaj vodilo zgodovina, saj se Američani v množicah odpravijo na obisk k družini in prijateljem. Ameriški trgi so zaprti v četrtek in odprti za poldnevne seje v petek.

Toda pol dneva ne zagotavlja nizke volatilnosti.

Leta 2009 je Dubaj šokiral svetovne trge na predpraznično sredo popoldne z opozorilom, da mora reprogramirati dolg za svoj vodilni sklad Dubai World.

Ameriški trgovci so bili prisiljeni sedeti in jesti puranje krače ter opazovati, kako njihovi neameriški kolegi prebavljajo tveganje finančne okužbe. Ko se je začela petkova poldnevna seja, je povzročila nestanovitno dogajanje, ki je prazničnim razprodajam odvzelo misli in denarnice.

In samo lani je Dow Jones na črni petek padel za več kot 900 točk, ko so se pojavila prva poročila o izbruhu omikrona v Južni Afriki.

Črni petek vs. Inflacijska pošast

Vlagatelji so ta teden nagrajevali in kaznovali poročila o zaslužku maloprodaje, ki poudarjajo mešana mnenja o prazničnih razprodajah v letu 2022. Torkova cenovna akcija je od blizu pokazala ta konflikt z Najboljši nakup (BBY) v povečanju za 12,8 % dok Dolarsko drevo (DLTR) je bil prizadet in izgubil skoraj 8 %.

Nacionalna maloprodajna zveza pričakuje rahlo 6- do 8-odstotno povečanje praznične prodaje v letu 2022 v primerjavi z izjemnim 13,5-odstotnim povečanjem v letu 2021. Skupina verjame, da bo visoka inflacija potrošnike prisilila, da bodo darila zmanjšali na cenejše in manjše predmete. Vendar trg dela ostaja močan in malo je znakov, da se zamude pri posojilih povečujejo.

Glede na znižanje inflacije je možno, da bodo potrošniki presenetili vse in porabili veliko več od pričakovanj.

Petek je uradni začetek počitniške sezone, vendar se oglasi prikazujejo že tedne. In že opažamo znake velikega popusta.

Ponudba bo glavni del letošnje praznične razprodaje sestavljank, saj so trgovci na drobno obremenjeni z odvečno zalogo. To se je zgodilo, ker so v začetku leta 2022 napolnili skladišča, saj so pričakovali velik porast nakupov po pandemiji.

Rusko-ukrajinska vojna je prispevala k motnjam v dobavni verigi. Skupaj z ogromno likvidnostjo, vloženo med pandemijo, so katalizatorji sprožili najhujšo inflacijo v štirih desetletjih.


Poceni delnice za nakup in ogled: 5 za ogled takoj


Premikalci in pretresovalci delniškega trga

Innovator IBD 50 ETF (FFTY) se je trgovalo nižje za 1%.

Vodilne delnice v sredo zjutraj preverjajo nakupne točke.

Flex LNG (FLNG) je označil nakupno točko 37,09 in se umaknil. Axcelis Technologies (ACLS) je storil enako s svojimi 79,93 nakupnimi točkami, vendar je prav tako zbledel. Kmetijska zaloga AGCO (AGCO) prav tako uživa dobro jutro in je dosegel 131,16 točke za nakup.

IBD 50 in komponenta Dow Jones Exxon Mobil (XOM) je v letu 2022 dosegel odlične donose, saj je pridobil več kot 80 %.

Velikan fosilnih goriv je oktobra skočil na nakupno točko trimesečnega vzorca konsolidacije in se vrnil v akcijo ozkega razpona. Trgovanje v sredo je bilo nekoliko pod najvišjimi vrednostmi vseh časov, kljub šibkemu delovanju na energetskih trgih.

IBD 50 vodja biotehnologije Catalyst Pharmaceuticals (CPRX) se je konsolidirala na najvišji ravni vseh časov, potem ko je v torek dosegla velik obseg. Po 12,5-odstotnem povečanju je spet v nakupovalnem območju in bi se lahko v naslednjih nekaj sejah ustalil pri nizkem tveganju/visoki ceni nagrade.

Enphase Energy (ENPH) pregledal nakupno mesto a stojalo za skodelico z ročajem zgodaj v sredo. To ključno raven je preizkušal večino novembra, vendar so biki postali bolj agresivni, kar morda podpira močno nadaljevanje.

Sledite Alanu Farleyju na Twitterju na @msttrader.

MORDA BI VAM BILO VŠEČ TUDI:

Kaj je CAN SLIM? Če želite najti zmagovalne delnice, je bolje, da to veste

IBD Live: Naučite se in analizirajte rastoče delnice s profesionalci

Iščete naslednje velike borzne zmagovalce? Začnite s temi 3 koraki

Želite več vpogledov v KVČB? Naročite se na naš investicijski podcast

Rallyju bi prav prišel počitek; 5 delnic blizu nakupovalnih mest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *