Delnice padajo že drugi dan, ko Fed Hawks Circle: Markets Wrap

(Bloomberg) — Ameriške delnice in zakladnice so padle, ko so uradniki Federal Reserve ponovili svojo odločenost, da bodo ostali neomajni v boju proti inflaciji, in opozorili na več bolečin.

Najbolj brano pri Bloombergu

Indeks S&P 500 in tehnološko naprednejši Nasdaq 100 sta padla že drugo sejo zapored. Blago od nafte do bakra je padlo, medtem ko je dolar padel v dvodnevnem zdrsu.

Donosi 10-letne ameriške državne blagajne so se povečali, potem ko je predsednik Feda St. Louisa James Bullard je dejala, da bi morali oblikovalci politik zvišati obrestne mere na vsaj 5 % do 5,25 %, da bi omejili inflacijo. Opozoril je tudi na nadaljnji finančni stres.

Glede na to, da se je inflacija šele začela umirjati, maloprodajna prodaja v ZDA pa raste najhitreje v zadnjih osmih mesecih, so govorci Feda v zadnjih dneh poudarili, da morajo storiti več za zmanjšanje cenovnih pritiskov. Bullardove pripombe so prišle dan po tem, ko je predsednica Feda San Francisca Mary Daly dejala, da “manjka” premor pri zviševanju obrestnih mer. Njihov sokobni ton je v četrtek popoldne ponovil predsednik centralne banke Minneapolis Neel Kashkari.

“Bistvo je, da Fed že dolgo časa sledi istemu načrtu, kot ga ima zdaj,” je dejal Johan Grahn, vodja ETF-jev pri Allianz Investment Management. Predsednik Feda Jerome Powell je ponavljal svojo sokolsko držo, da bi trge držal na dosegu roke, tako da rast po nižjih podatkih o inflaciji ni tisto, kar so uradniki centralne banke želeli videti, je dejal.

“Trenutno je to igra med gospodarstvom, trgi in Fed,” je dejal Grahn. “Mislim, da bi bilo večini pametno verjeti, da bi Fed lahko na koncu zmagal.”

V četrtek so novi podatki, ki so pokazali, da so bili tedenski zneski brezposelnih pod napovedmi, še dodatno poudarili moč trga dela. Hipotekarne obrestne mere v ZDA, ki so zabeležile največji tedenski padec od leta 1981, so za kratek čas okrepile razpoloženje, čeprav je glavni ekonomist Freddieja Maca dejal, da je pred stanovanjskim trgom še dolga pot.

Preberite več: Bullard daje ton uradnikom Feda, ki nakazujejo, da se bodo dvigi nadaljevali

Po zaprtju trga v četrtek se je pojavilo nekaj poročil o dobičku. Applied Materials Inc., največji proizvajalec opreme za izdelavo čipov, je dal napoved prodaje za tekoče obdobje, ki je bila boljša od pričakovane. Gap Inc. medtem poskočila, potem ko sta njegova četrtletna prodaja in dobiček presegla ocene Wall Streeta.

Preberite več: Rekordno trgovanje z opcijami kaže tresljaje pred 2 bilijonom dolarjev ‘OpEx’

Medtem naj bi politiki Evropske centralne banke naslednji mesec razmišljali o manjšem dvigu obrestne mere za 50 bazičnih točk, kar nakazuje njihovo zaskrbljenost glede gospodarstva in potiska evro nižje.

Funt je padel, potem ko je kancler Jeremy Hunt razkril 55 milijard funtov (65 milijard dolarjev) vreden sveženj zvišanj davkov in zmanjšanja porabe, čeprav je gospodarstvo zdrsnilo v recesijo. Pozlata ponuja vrtnice.

Ključni dogodki tega tedna:

Nekaj ​​glavnih potez na trgu:

zaloge

 • Indeks S&P 500 je ob 16. uri po newyorškem času padel za 0,3 %

 • Nasdaq 100 padel za 0,2 %

 • Industrijsko povprečje Dow Jones se je malo spremenilo

 • Indeks MSCI World 0,8 % navzdol

Valute

 • Bloombergov indeks dolarja je zrasel za 0,4 %

 • Evro je oslabel za 0,3 % na 1,0368 $

 • Britanski funt je oslabel za 0,4 % na 1,1863 $

 • Japonski jen je oslabel za 0,5 % na 140,19 za dolar

kriptovalute

 • Bitcoin se je podražil za 0,9 % na 16.682,04 $

 • Ether je padel za 0,4 % na 1200,56 $

Obveznice

 • Donos 10-letnih zakladnic se je povečal za osem bazičnih točk na 3,77 %

 • Nemška 10-letna donosnost se je povečala za dve bazični točki na 2,02 %

 • Britanski 10-letni donos je narasel za pet bazičnih točk na 3,20 %

Blago

 • Zahodnoteksaška vmesna nafta je padla za 4,3 % na 81,95 USD za sod

 • Terminske pogodbe za zlato so padle za 0,7 % na 1.763,50 $ za unčo

Ta zgodba je nastala s pomočjo Bloomberg Automation.

–S pomočjo Peyton Forte in Vildane Hajrić.

Najbolj brano z Bloomberg Businessweek

©2022 Bloomberg LP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *