Delnice DGII nosijo trg zahvaljujoč industrijskemu internetu stvari

Digi International (DGII) delnice kotirajo na rekordno visokem območju po nedavnem poročilu o dobičku in optimističnih obetih za proračunsko leto 2023. Delnice DGII so leta 2022 poskočile za 62 % sredi medvedjega trga in nestanovitnosti v Nasdaq Composite.
XDigi prodaja rešitve od konca do konca za industrijski internet stvari — z internetom povezane naprave v tovarnah, kmetijstvu, telemedicini, maloprodaji, gostinski strežbi in drugih aplikacijah.

Digi s sedežem v Hopkinsu v Minneti ponuja senzorje za zbiranje podatkov, omrežne usmerjevalnike in prehode ter programsko opremo. Podjetje se po nakupu Ventus Holdings leta 2021 za 347,4 milijona dolarjev v gotovini seli v upravljane storitve IoT.

Raziskovalno podjetje Gartner ocenjuje, da se bo število naprav interneta stvari po svetu od leta 2020 do 2030 potrojilo na 18 milijard.

Novice o delnicah DGII: ogledi najboljših zaslužkov

V svojem četrtem fiskalnem četrtletju, ki se je končalo 30. septembra, je Digi poročal o rasti prilagojenega dobička za 80 % medletno na 45 centov na delnico. Prihodki so se povečali za 34 % na 105,7 milijona dolarjev. Njegovi rezultati so presegli soglasno oceno 41 centov dobička na delnico ob prihodkih v višini 100,4 milijona dolarjev.

Digi je presegel ocene kljub omejitvam dobavne verige v tem obdobju. Delnice DGII so se 10. novembra, na dan poročila o dobičku, dvignile na rekordno visoko vrednost 42,04.

Povpraševanje kupcev ostaja močno zaradi skrbi, da bi lahko ameriško gospodarstvo zdrsnilo v recesijo. Digi je imel do 30. septembra zaostanek v višini 300 milijonov dolarjev v primerjavi z 250 milijoni dolarjev leto prej, so povedali vodstveni analitiki. Letni ponavljajoči se prihodki od rešitev interneta stvari so v septembrskem četrtletju znašali 80 milijonov dolarjev.

Za proračunsko leto 2023, ki se začne v decembrskem četrtletju, je Digi napovedal 10-odstotno rast prihodkov ob nadaljnjih omejitvah dobavne verige.

“Še vedno smo na točki, ko imamo omejeno ponudbo in – kot smo omenili v prejšnjih četrtletjih – puščamo na mizi več deset milijonov dolarjev samo v četrtletju,” je dejal izvršni direktor Ronald Konezny na Digijevem septembrskem razpisu zaslužka. “Zelo, zelo tesno sodelujemo z našimi strankami, da bi zagotovili, da njihovo podjetje še naprej deluje. Nimamo dovolj delov, da bi izpolnili vse zahteve, kot lahko vidite iz naraščajočih zaostankov.”

Brezžični poslovni trg 5G

Izvedbe IoT so bile odvisne od brezžičnih omrežij, bodisi celičnih omrežij na dolge razdalje ali lokalnega Wi-Fi. Uvedba brezžičnih omrežij 5G naj bi spodbudila aplikacije IoT.

Konezny je analitikom povedal tudi, da Digi opaža vse večje povpraševanje po zasebnih podjetniških omrežjih 5G.

Omrežja 5G izboljšajo zakasnitev, čas zakasnitve, ki je potreben, da se omrežja odzovejo. Analitiki pričakujejo sinergijo med omrežji 5G in »edge computing«, novo generacijo računalništva v oblaku.

Robno računalništvo za napajanje interneta stvari

Robno računalništvo izvaja obdelavo podatkov, shranjevanje in mreženje v bližini senzorjev in od koder izvirajo drugi podatki. Cilj je obdelava in analiza podatkov lokalno v realnem času, namesto da bi jih pošiljali v oddaljene podatkovne centre v internetnem oblaku.

“Vidimo, da stranke vidijo resnično vrednost v ROI (donosnost naložbe) iz svojih industrijskih pobud IoT,” je dejal Konezny. “Pomaga jim prihraniti pri delu, pri stroških energije. In v vse bolj inflacijskem okolju so to precej močna orodja, ki postanejo veliko bolj nujna kot diskrecijska.”

Zaloga DGII je izenačena na prvo mesto z Omrežja Arista (straneh) v skupini IBD’s Computer Networking Industry Group. Obe delnici imata najboljši možni IBD Composite Score 99.

Sledite Reinhardtu Krauseju na Twitterju @reinhardtk_tech za posodobitve brezžičnega omrežja 5G, umetne inteligence, kibernetske varnosti in računalništva v oblaku.

MORDA BI VAM BILO VŠEČ TUDI:

IBD Digital: odklenite vrhunske sezname delnic, orodja in analize IBD še danes

Naučite se meriti trg s tržno strategijo ETF IBD

IBD Live: novo orodje za dnevno analizo borznega trga

Želite hitro zaslužiti in se izogniti velikim izgubam? Preizkusite SwingTrader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *