Dallan Hayden v drugem polčasu proti Marylandu vlije igro Buckeye run z Monsterjem, ko TreVeyon Henderson odide v škornjih

Z gostujočo tekmo Big Ten konec novembra in rekordom neporaženosti Buckeyes v College Parku je država Ohio dala žogo v roke pravemu novincu. Znova in znova.

In Dallan Hayden je izpolnil. Znova in znova.

Miyan Williams ni bil poškodovan. TreVeyon Henderson je igro zapustil obut v čevlje. Hayden je vse prevzel za Ohio State v drugem polčasu tekme, ki je zaostajala ob polčasu, prvoletni Buckeye pa je pomagal pripeljati svojo ekipo do zmaga iz zaostanka, 43-30, s 146 jardi in tremi dotiki pri 27 nosilih. Vsi razen enega od teh poskusov so se zgodili v zadnjih 30 minutah.

Buckeyes so se zelo trudili, da bi zgodaj izstrelili žogo, toda Haydenov drugi zadetek je državi Ohio vrnil vodstvo v tretji četrtini, ki ga potem ni več izpustilo. Maryland je v zadnjem okvirju zmanjšal vodstvo Buckeyeja na tri točke, toda Hayden je pohitel na 73 jardov in le v četrti četrtini ter pomagal Terpsom ostati na udarni razdalji.

»Mislim, on to vidi. On to vidi in mislim, da ko vidiš, da ga udari, gre skozi kontakt. Mislim, lahko ga enostavno občutiš.”– Ryan Day je Dallan Hayden

Haydenova predstava ni bila le prijeten dodatek k zmagi v Buckeyeju. Bilo je potrebno.

“Igra nam v prvem polčasu ni zares tekla, potem pa smo zamenjali Dallana in res nas je spravil v ritem,” Ryan Day je rekel po tekmi. »Mislil sem, da močno udarja po luknjah. Takoj po blokiranem puntu dve dobri vožnji in to je bilo dobro. In potem sem od takrat naprej mislila, da je skoraj razbil par. Mislim, skoraj je. Toda za mladega igralca, ki ima danes toliko na vrsti, da igra tako – najprej poskrbi za nogomet, to je na prvem mestu. Ko nekomu daš nogomet, mu v roke daš celotno ekipo. In to je nekaj, o čemer veliko govorimo. In tako smo verjeli, da bo Dallan to storil.

»Letos je imel nekaj mest, toda to je bilo veliko. Mislim, da bo pridobil to igro pod svojim pasom, to bo okrepilo njegovo samozavest.”

Hayden tekme ni začel s tekom. Pravzaprav do zadnjih štirih minut prvega polčasa sploh ni prevzel. Henderson, ki je prejšnji dve tekmi izpustil zaradi poškodbe, je bil tisti, ki je zgodaj služil kot vlečni konj za Ohio State. Le delati ni bilo veliko. Ohio State je prvi polčas končal z le 28 jardi pri 13 izvajanjih. Henderson je opravil 11 od teh poskusov za samo 19 jardov.

Pri igri po desni strani, ko so Buckeyesi grozili z zadetkom v začetku druge četrtine, je Hendersona premagalo več branilcev Marylanda za 1-jardno izgubo. Še en študent, ki je tekel nazaj, tega ni bil vesel.

V svojem četrtem naletu brez dobička ali negativnih jardov v prvem polčasu je Henderson od jeze večkrat stopil z nogo po zelenici. Ta igra, skupaj z reakcijo, je na kratko povzela Hendersonov večer. Na svoji prvi tekmi po Penn Stateu je bil komaj videti zdrav, Henderson pa je tekmo končal v čevlju na levi nogi.

Day je dejal, da je imel Henderson “odličen teden treningov” pred tekmo, vendar je bil na koncu umaknjen v drugem polčasu zaradi poškodbe. Henderson je v tretji četrtini za kratek čas videl igrišče, a po polčasu ni prejel prenosa.

»V nekem trenutku smo Tre (zaradi poškodbe) obdržali tam. Prišlo je do točke, ko smo se preprosto odločili, da ga ne bomo več nosili,« je dejal Day.

Kljub temu, da je Henderson vidno klečal po uvodnem udarcu, je Ohio State okleval, da bi vajeti predal Dallanu Haydenu pri povratku. Toda ko so to storili, je pravi novinec poskrbel za adrenalin za Buckeyeve na igrišču.

Samo v tretji četrtini je Hayden 13-krat pretekel žogo za 67 jardov in dva touchdowna. Prvi je Ohio State ponovno prevzel vodstvo, potem ko je ob polčasu za Marylandom zaostajal za tri točke. Drugi rezultat je prinesel Buckeyes prednost z dvema touchdownoma za njihovo največjo prednost na tekmi v tistem trenutku.

»Mislim, on to vidi. On ga vidi in mislim, da ko ga vidite, da ga udari, gre skozi stik. Mislim, to lahko enostavno občutiš,« je dejal Day. »Ima res dobra stopala, zaradi česar so nekateri fantje zgrešili. Tudi na koncu, ko je bila štiriminutna vaja … je bilo nekaj fantov v luknji, ki so bili dodatni fantje, ki jih je pogrešal. Ohranjal je premikanje teh stvari, ohranjal je premikanje verig in nas držal po urniku, in mislil sem, da je bilo dobro opravljeno.«

Obstajala je velika razlika v produktivnosti tekaške igre pred in po tem, ko je Hayden prevzel vlogo najboljše možnosti. Medtem ko bi Buckeyes nedvomno raje imeli bolj izkušenega hiterja, ki bi opravljal večino nalog v zaledju v morebitnem nastopu v končnici univerzitetnega nogometa, se zdi, da nimajo dovolj zdravja, da bi se to zgodilo. V soboto sploh ne.

Medtem ko je žirija o Hendersonu, Day pravi, da se pričakuje, da bo Williams – ki je bil odpeljan z igrišča v drugi četrtini zmage prejšnjega tedna pri Indiani – dovolj zdrav za igro proti Michiganu.

“Ja, to je upanje,” je rekel Day. “In tako je bilo v trendu.”

Toda ko so ga poklicali, da prevzame vlogo RB1 za Buckeyes, je Hayden pustil malo zaželenega. Rojen v Memphisu je zdaj v samo zadnjih dveh tednih pretekel 249 jardov in štiri touchdowne z zaporednimi napori na 100 jardov. Hayden je v obeh teh tekmovanjih hitel za 5,4 jarda na nošenje in njegova sposobnost preboja proti severu in jugu je bila velika razlika v teku.

»Počutim se, kot da sem vedno naravno samo lahko udaril v luknjo in šel navzdol ter se vrnil nazaj. Nikoli nisem bil ravno plesalec,« je povedal Hayden. “Torej se mi zdi, da je to naravno.”

Michigan bi se lahko izkazal za drugačno žival. Wolverines so zadnjo sezono zadušili Buckeyes na terenu, čeprav sta bila TreVeyon Henderson in Miyan Williams oba zdrava. Obramba Michigana je ta konec tedna vstopila z obrambo št. 1 v državi.

Toda Haydenova nedavna odličnost lahko vliva zaupanje, da ima zvezna država Ohio še vedno nevarno orožje v zaledju, čeprav dva najboljša tekača ovirata poškodbi v pozni sezoni.

“Čutim, da to pomeni, da lahko svojim trenerjem pokažem, da mi lahko zaupajo, da me bodo vključili, in če me bodo potrebovali, sem jim lahko tam,” je dejal Hayden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *