Cubs raziskujejo trg kratkih postankov, toda ali bodo plačali za enega?

Eno je, če se obnašaš, kot da bi rad dodal najboljšega kratkočasca, drugo pa je, da to storiš znova. V naslednjem mesecu bomo izvedeli, ali lahko Cubs iz obdobja po Theu Epsteinu storijo več kot samo okrepiti svojo bazo oboževalcev.

Medtem ko je Jed Hoyer malo javno povedal o interesu ekipe za obnovo, da doda enega od pošastnih bankrotov na trgu prostih igralcev – Trea Turnerja, Carlosa Correo, Xandra Bogaertsa in Dansbyja Swansona –, on in njegova lastniška skupina ne storita veliko, da bi zatrli naraščajoče špekulacije. . Tom Ricketts zagotovo uživa v hrupu po reakciji, ki je sledila menjavam Anthonyja Rizza, Krisa Bryanta, Javierja Baeza in Kyla Schwarberja, zaradi česar je ekipa celo znižala cene sezonskih vstopnic.

Cubsi so bili močno povezani z zasledovanjem Corree, 28-letnika, ki je odstopil od pogodbe v Minnesoti po solidni sezoni leta 2022. Vsekakor imajo veliko prilagodljivosti pri plači, da bi dobili njega ali katerega od drugih, kot njihova trenutna plača je samo 123,4 milijona dolarjev. To je manj kot 100 milijonov dolarjev, če ne vključite 26 milijonov dolarjev, ki jih bodo plačali Jasonu Heywardu in Davidu Boteju, ki so ju opustili.

Toda kako realistično je, da tekmujejo proti ekipam, kot so Dodgers, Braves, Giants, Red Sox, Angels, Mariners in Phillies? Lahko stopijo do pogodbenega igralca z devetmestno številko, ki ga želijo drugje?

Odgovor je pritrdilen, vendar le, če so pripravljeni prehiteti konkurenco.

Ko je Epstein sestavljal svojo šampionsko ekipo na Wrigley Fieldu s pomočjo Joeja Maddona in romantične pripovedi o koncu suše leta 1908, so Cubs postali ciljna ekipa za igralce. Toda prve pogodbe o prostih agentih, ki jih je podpisal Epstein, so še vedno zahtevale veliko, kar bi teksaški pisatelj Dan Jenkins imenoval “bičanje denarja”.

Jon Lester je v šestih letih podpisal pogodbo za 155 milijonov dolarjev (obstajajo poročila, da je zavrnil več iz San Francisca, da bi se ponovno združil z Epsteinom). Heyward je leto pozneje podpisal neverjetno osemletno pogodbo v vrednosti 184 milijonov dolarjev. To so bile največje transakcije na trgu in ni razloga, da bi verjeli, da bo lažje podpisati Turnerja, Correo, Bogaertsa in Swansona.

Trenutno so štirje kratkotrajni z vsaj 10-letnimi pogodbami (Francisco Lindor, Fernando Tatis Jr., Corey Seager in Wander Franco) in pet s pogodbami, ki plačajo najmanj 175 milijonov dolarjev (dodajte Marcusa Semiena na seznam, čeprav ga je Teksas premaknil na drugo mesto baza). Nekdanji generalni direktor Redsov in Nationals Jim Bowden, ki piše za Athletic, ocenjuje, da bodo pogodbe za Correo, Turnerja, Bogaertsa in Swansona skupaj trajale 31 let in znašale 962 milijonov dolarjev.

Bowdenova razčlenitev gre takole: Correa, 10 let, 345 milijonov dolarjev; Turner, osem let, 264 milijonov dolarjev; Bogaerts, sedem let, 196 milijonov dolarjev, in Swanson, šest let, 154 milijonov dolarjev.

To je globoki konec bazena in sprašujete se, ali ima družina Ricketts še vedno željo plavati tam.

Kako uskladiti podpis z najboljšim prostim agentom z odločitvijo, da Willsona Contrerasa — ki je uvrščen med devetega najboljšega lovilca po fWAR (3.3) — odide kot prostega agenta, ko nimate na voljo dolgoročne zamenjave ?

The Cubs so minulo sezono pobrali nekaj sadov, ko so Marcus Stroman in japonski zunanji igralec Seiya Suzuki podpisali pogodbi o prostih agentih. Pomagali so Cubsom do rekorda 74-88, kar je izboljšanje treh iger v primerjavi s sezono, ki je vključevala propad po menjavah Rizza, Bryanta in Baeza. Hoyer pravi, da je ekipa na točki, ko lahko porablja pametno, da postane boljša.

S Hoyerjeve tiskovne konference ob koncu sezone: »Zame inteligentna poraba vključuje sprejemanje odločitev, ki so smiselne za sezono 2023, vendar tudi ne bodo vplivale na to, kar poskušamo zgraditi. Narava bejzbolskih pogodb je na ta način zahtevna. Vsi smo že videli pogodbe za določen čas, ki lahko resnično zmedejo ekipo. Lahko je govoriti o igralcu, ki ga kupujete, a če ta pogodba na koncu ovira končni cilj tukaj, to je zgraditi nekaj posebnega, trajnostnega in trajnega, potem to ni bila dobra transakcija.”

Podpis s Correo, Turnerjem, Bogaertsom ali Swansonom bi takoj povečal verodostojnost Cubsov. Toda ali bosta Ricketts in Hoyer prešla v način polnega denarja, da bi se to zgodilo?

Nobenega razloga ni, da se to ne bi zgodilo, vendar zelo malo kaže, da se bo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *