Črni trg marihuane, ki raste v 4 hišah v enem bloku JV Portlanda; lastnik prejme zaporno kazen

Ko so predpisi o marihuani v Oregonu zanj postali prezahtevni, je Adrian Roland Gibson štiri najemniške hiše v slepi ulici v jugovzhodnem Portlandu spremenil v obsežna rastna mesta, da bi izkoristil povpraševanje zunaj države.

Njegovi delavci so dan za dnem prihajali skrbeti za rastline. Iz domov se je širil ogromen vonj po loncu. Hiše so porabile prevelike količine električne energije.

Sosedje so spoznali, kaj se dogaja, in kmalu, zahvaljujoč vsaj dvema pritožbama, tudi portlandska policija in zvezni preiskovalci.

Gibsonova operacija odraža eksplozijo kriminalne marihuane, ki se goji za napajanje nezakonitega trga, kar ima za posledico prilaščanje zemljišč, varnostne pomisleke, okoljsko škodo in pomanjkanje vode po vsej državi, je v ponedeljek sodnici povedala pomočnica ameriškega tožilca Julia E. Jarrett.

Odraža tudi prekomerno proizvodnjo marihuane v Oregonu, ki je skupaj z nezadostnimi sredstvi organov kazenskega pregona za spremljanje skladnosti spodbudila plodno trgovino z marihuano zunaj države, je dejal Jarrett.

Ameriški okrožni sodnik Michael H. Simon je Gibsona obsodil na eno leto in devet mesecev zveznega zapora zaradi zarote za pranje denarja iz njegove sheme marihuane.

Od avgusta 2017 do sredine januarja 2021 je Gibson svoj dobiček – približno 260.000 dolarjev – skrival na poslovnem bančnem računu pod svojimi začetnicami: ARG Rentals.

Jarrett je Gibsonova dejanja opisal kot “klasično pranje denarja od mamil”, da bi prihodke od drog prikrili kot prihodke od najemnin. Gibson je nekaj denarja porabil tudi za plačilo dolgoletnih davkov na svoje posesti za gojenje marihuane, je dejala.

Gibsonova odvetnika Janet Hoffman in Justin Rusk sta trdila, da 34-letni Gibson ni bil nasilen preprodajalec mamil in je po aretaciji prevzel odgovornost.

Zaplenil je štiri nepremičnine v skupni vrednosti 1,2 milijona dolarjev in si prizadeval, da bi se “streznil”, medtem ko je iz pripora čakal na obsodbo, so povedali.

Sodnika so tudi prosili, naj upošteva spreminjajočo se pokrajino in pogled na marihuano, pri čemer so opozorili na nedavno pomilostitev predsednika Joeja Bidna ljudem, obsojenim zaradi zveznih obtožb o posedovanju marihuane.

Nekaj ​​ur pred obsodbo Gibsonu, Guvernerka Kate Brown je sporočila, da bo izbrisala približno 47.000 obsodb za preprosto posedovanje unče ali manj marihuane in opustitev s tem povezanih kazni za tisoče ljudi.

HONORARJEV SI NI MOGEL PRIVOŠČITI

Gibson je začel gojiti medicinsko marihuano v Washingtonu, ko je privolil, da bo negovalec in osebni pridelovalec prijatelja, ki je trpel kronične bolečine zaradi prometne nesreče, so povedali njegovi odvetniki.

Z medicinsko izkaznico marihuane je začel zakonito gojiti in razdeljevati marihuano v imenu drugih zdravstvenih bolnikov in dispanzerjev marihuane v Washingtonu in nadaljeval, dokler se niso spremenili predpisi o marihuani v tej zvezni državi.

Leta 2014 se je preselil v Portland, kjer je sprva gojil in prodajal medicinsko marihuano, na eni od svojih posesti v Oregonu pa je imel registrirano mesto za gojenje marihuane. Nekoč je imel tudi kartico dobavitelja medicinske marihuane v Oregonu, a je ta potekla.

Leta 2017 so se predpisi, ki urejajo medicinsko marihuano, začeli spreminjati z legalizacijo rekreativne marihuane in soočil se je z dodatnimi zahtevami glede dovoljenj, so povedali njegovi odvetniki.

Gibson je nameraval pridobiti rekreacijsko dovoljenje za gojenje marihuane v urejenem skladišču z licenco namesto v svojih stanovanjskih objektih, vendar si ni mogel privoščiti višjih pristojbin, so sodniku povedali njegovi odvetniki.

Namesto tega je nezakonito gojil in prodajal marihuano, kupoval sosednje hiše in nato na kraju gradil svoja skladišča, sta povedala Hoffman in Rusk.

NAMIGI ZA POLICIJO

Notranja marihuana raste na SE Lincoln Street

Napovednik je portlandski policiji poslal to fotografijo ene od nezakonitih gojišč marihuane v zaprtih prostorih, ki jih je Adrian Gibson vodil v enem od štirih domov, ki jih je imel v lasti, na ulici Southeast Lincoln Street v Portlandu, vzhodno od 162. avenije.

Anonimna pritožba, poslana enoti za narkotike in organizirani kriminal portlandskega policijskega urada marca 2020, je sprožila preiskavo in privedla do aretacije Gibsona naslednjega januarja.

V pritožbi je navedeno, da je Gibson gojil marihuano na 16226 SE Lincoln St. in ga poslal v New York za čisto vsoto. Gibson naj bi imel tudi več hiš za gojenje v istem bloku.

Policist enote Tequila Thurman je avgusta 2019 odkrila prejšnjo pritožbo policiji glede mamilarske hiše, ki vključuje isto lastnino. Vključeval je besedilne posnetke zaslona fotografij, ki prikazujejo obsežno gojenje marihuane v zaprtih prostorih in rafiniran THC, znan kot butan hašiš olje.

Oseba, ki se je leta 2019 pritožila, je policiji povedala, da Gibson živi na 16226 SE Lincoln St. in da je tam največje gojenje marihuane.

Vsaka od hiš je bila druga ob drugi vzdolž Lincolna vzhodno od 162. avenije. Drugi naslovi so bili 16246, 16306 in 16314 SE Lincoln. Eden od njih je bil nekoč registriran kot lokacija za gojenje marihuane za medicinske namene, vendar je dovoljenje poteklo.

V pritožbi iz leta 2019 je bilo opisanih pet do deset ljudi, za katere se je zdelo, da delajo na nepremičnini od ponedeljka do petka. Avtomobili so pogosto prihajali okoli 8.30 zjutraj in odhajali ob 17.30, je povedal namigovalec.

Thurmanova je sledila domovom in lahko zaznala močan vonj po marihuani, ki je prihajal iz posesti, ko se je 29. aprila 2020 peljala mimo njih.

Vonj je bil skladen z odzračevanjem iz rastlinja v zaprtih prostorih, je v izjavi o verjetnem vzroku zapisal kriminalistični agent IRS Scott McGeachy.

Portlandsko policijsko letalo je preletelo in posnelo slike hiš, na katerih so bile vidne steze in vrata, ki povezujejo posesti. Policija je opazila kamere na zadnji strani posesti in visoko električno ograjo nad zadnjo ograjo za zasebnost, glede na zapriseženo izjavo.

Sodni pozivi za Portland General Electric so razkrili “izjemno visoko” porabo energije v domovih, kar je še en znak za gojenje marihuane. Zdi se, da skoki v moči odražajo cikle gojenja marihuane, pri čemer delavci pobirajo pridelke vsaka dva do tri mesece, so povedali preiskovalci.

GOTOVINA PO POŠTI

Nepremičnine na South East Lincoln Street

Ena od hiš, ki jih je imel Adrian Gibson na Southeast Lincoln Street. Vlada je zaplenila štiri hiše, ki jih je imel na ulici in so bile uporabljene za gojenje marihuane. Po sodnih zapisih so bili skupaj vredni 1,2 milijona dolarjev.Maxine Bernstein

Gibsonov bančni račun v ZDA je bil povezan z enim od domov, na katerem se je od novembra 2018 do marca 2020 nabralo 224.975 $ v gotovini, plus 38.801 $ bančnega nakazila, označenega kot zamenjava naložbene nepremičnine.

Policija je izsledila tudi več kot 80 ameriških poštnih paketov, poslanih na domove na Lincoln Street iz zvezne države New York med januarjem 2019 in decembrom 2020, v katerih naj bi bil v skladu s sodnimi dokumenti vsebovan denar za prodajo marihuane. Prišli so iz mest Albany, Schenectady, Amsterdam, Latham in Watervliet.

Preiskovalci so odkrili, da Gibsonova lastnina ni bila registrirana v okviru programa medicinske marihuane v Oregonu ali kot pooblaščeno mesto za rekreacijsko gojenje marihuane v državi.

Preiskovalci niso povedali, koliko marihuane je Gibson vzgojil na mestu.

Vendar je bilo jasno, da ima Gibson uspešen posel, je za The Oregonian/OregonLive povedal James Louden, nekdanji sosed. Rekel je, da je svojo hišo na ulici Lincoln na koncu prodal Gibsonu.

Louden je povedal, da je Gibson zaposloval ljudi, ki so prihajali vsak dan, da so obrezali in uredili rastline. Rekel je, da razume, da je Gibson prodajal zunaj države, ker bi lahko za marihuano zaračunal dvakrat več.

»Fanta ne moreš kriviti. Kupil je mojo in sosednjo hišo ter gojil mamila,« je dejal Louden. »Ni mi bilo mar, kaj je naredil. Edini, ki mu je bilo mar, je bila davčna uprava.

V ZAPOR GRE

Nepremičnine na South East Lincoln Street

V soseščini so bile štiri hiše ena poleg druge. Eden od njih je bil nekoč registriran kot lokacija za gojenje marihuane za medicinske namene, vendar je dovoljenje poteklo.Sodni dokazi

Gibsonovi odvetniki so zanj zahtevali šestmesečno kazen, češ da bi mu krajša zaporna kazen omogočila, da bi se zdravil zaradi odvisnosti in alkohola ter bil opora očeta svojemu enoletnemu sinu in starejši hčerki.

Sprejel je nekaj “slabih odločitev, ko se je soočil z realnostjo, da je moral bodisi opustiti svoj zakoniti posel medicinske marihuane zaradi regulativnih sprememb ali nadaljevati z delovanjem zunaj zakona,” je Hoffman zapisal sodišču. “G. Gibson priznava, da se je napačno odločil.”

Po drugi strani pa je njegova uporaba marihuane oslabila njegovo sposobnost razumevanja vpliva svojega zločina, sta ona in Rusk povedala sodniku.

“G. Gibson ni nikoli pomislil, da je to pranje denarja,” je trdil Hoffman. “Mislil je, da je to začetek njegovega najemniškega posla, ki je dejansko služil kot funkcija pranja denarja.”

Gibson ni hotel nagovoriti sodišča.

Tožilstvo je zahtevalo daljšo kazen dveh let in devetih mesecev.

Simon je izbiral med obema zahtevama in Gibsonu priporočil, naj kazen prestaja v Oregonskem zveznem zaporu v Sheridanu. Oddati ga je treba 19. januarja.

»Poglejte, vsi delamo napake. Priznamo svoje napake. Sprejemamo odgovornost za svoje napake. Popravimo jih. Na koncu svoje kazni boste v bistvu plačali svoj dolg družbi… Popolnoma dobrodošli boste nazaj kot član družbe, ki spoštuje zakone, in svoji družini ter sebi boste pokazali, kaj odgovorna, etična oseba se obnaša kot.”

— Maxine Bernstein

E-naslov mberstein@oregonian.com; 503-221-8212

Sledite na Twitterju @maxoregonian

Naše novinarstvo potrebuje vašo podporo. Prosimo, postanite naročnik še danes na OregonLive.com/subscribe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *