Community Choice CU se namerava še naprej širiti na trgu Zahodnega Michigana

MUSKEGON — Nova lokacija v gradnji v Muskegonu bo postala peta lokacija na trgu ob jezeru za Community Choice Credit Unionki namerava v prihodnjih letih razširiti svojo prisotnost v Zahodnem Michiganu.

Community Choice s sedežem v Farmington Hillsu se želi še naprej širiti v regiji z oblikovanjem novih partnerstev ali prevzemom manjših kreditnih zadrug na trgih ob jezeru Michigan in na območju Grand Rapids.

»V West Michiganu zagotovo še nismo končali,« je dejal COO Dan Munro MyBiz. »Radi bi rasli ne samo na obali, ampak da bi prišli v Grand Rapids in se še naprej širili na tem območju Zahodnega Michigana. Zavezani smo trgu.”

Community Choice Credit Union, ki ima listino članskega območja, ki je odprta vsem, ki delajo ali živijo v Michiganu, ima 24 pisarn v državi, večinoma v jugovzhodnem Michiganu. Kreditna unija ima trenutno tri pisarne na območju Muskegona in eno na Nizozemskem.

Nova pisarna na Harvey Streetu, ki naj bi bila odprta prihodnjo pomlad, zagotavlja “super priročno” lokacijo za stranke Community Choice na trgu, je dejal Munro.

Vse lokacije v Zahodnem Michiganu so bile pridobljene z združitvami z manjšimi kreditnimi zadrugami, vključno z nekdanjo Shoreline Federal Credit Union leta 2017 in First General Credit Union leta 2021, obe v Muskegonu. Community Choice je leta 2015 z združitvijo z NuPath Credit Union s sedežem v Wyandottu pridobil nizozemsko pisarno.

Posli Shoreline in NuPath sta se začeli kot partnerstva, ki sta privedli do združitve. Pri NuPath je Community Choice zagotovil vodstvo, ko se je dolgoletni izvršni direktor kreditne unije upokojil in nas je začasni vodja “prosil, naj pridemo in pomagamo,” je dejal Munro. Community Choice je podjetju Shoreline zagotovil administrativno podporo, ko je imela kreditna unija finančne težave.

Začenši s pisarno NuPath na Nizozemskem, “je bil naš namen okoli tega zgraditi skupino spletnih mest,” je dejal Munro.

Community Choice ostaja odprt za podobne dogovore z drugimi manjšimi posojili na trgu Zahodnega Michigana, vključno z neko obliko partnerstva, ki bi lahko vodilo do združitve. Kreditna unija bi si lahko tudi prizadevala za nakup nekdanjih bančnih podružnic, ki so bile zaprte, saj številne banke spreminjajo svoje fizične odtise glede na stalno rast digitalnega bančništva, je dejal Munro.

V želji po nadaljnji prisotnosti na trgu v Zahodnem Michiganu želi Community Choice razširiti svoje članstvo po vsej državi in ​​spodbuditi organsko rast v regiji, je dejal Munro. Kreditna unija bo morda dodala lokacije v Zahodnem Michiganu, saj Community Choice zapolni svoj odtis med trgom in svojo najbližjo lokacijo v Jacksonu, je dodal in opozoril, da “mislimo, da širše območje Grand Rapids to dvoje resnično povezuje.”

“Želimo se razširiti na zunanji obod območja, ki ga trenutno imamo,” je dejal Munro. “Vizija je, da smo še naprej odprti za združitve in partnerstva, da smo odprti za nove prevzeme podružnic za lokacije, ki ustrezajo naši strategiji rasti maloprodaje.”

Od leta 2007 je Community Choice sodeloval pri devetih združitvah, je dejal Munro. Rast v Zahodnem Michiganu bi lahko prišla “veliko hitreje” z združitvami, je dejal.

V Muskegonu je Community Choice prejela 2,5 hektarja veliko zemljišče za novo lokacijo na Harvey Street kot del lanskoletne prve splošne združitve, je dejal Munro. Community Choice vlaga več kot 2,5 milijona dolarjev v razvoj maloprodajne zgradbe s štirimi enotami, od katerih bo ena nova podružnica. S sedežem v mestu Grand Rapids Wolverine Building Group Inc. je izvajalec na projektu.

Community Choice je po sredstvih 12. največja kreditna zadruga v Michiganu. Od 30. septembra je imela kreditna unija 1,73 milijarde USD skupnih sredstev in 1,53 milijarde USD skupnih depozitov, je razvidno iz četrtletnega finančnega poročila Nacionalne uprave kreditne unije.

Posojila so ob koncu tretjega četrtletja znašala 1,29 milijarde dolarjev, vključno z 230 milijoni dolarjev komercialnih posojil, kar je več kot 17 odstotkov več kot leto prej.

Komercialna posojila kreditne unije vključujejo upravljanje s posli, povezanimi s konopljo, je dejal Munro. Izbira skupnosti si še ni zagotovila opore med podjetji za konopljo v Zahodnem Michiganu, “zato si resnično želimo vstopiti v to,” je dejal. “Odprti smo za to.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *