Cleveland Cavaliers so se maščevali Atlanta Hawks z zmago s 114-102

CLEVELAND, Ohio — 15. april 2022 je datum, ko je Cleveland Kavalirji živo spomnite.

Šest mesecev po tem, ko sta Trae Young in Atlanta Hawks končala sanjsko sezono Clevelanda pri Rocket Mortgage FieldHouse, so se Cavsi v ponedeljek zvečer lahko povrnili z zmago s 114:102.

Cavsi že celo poletje trpijo zaradi izgubljene turnirske tekme. Uporabili so ga kot gorivo, saj so verjeli, da bi morali doseči več. Morda bi jih, če ne bi bilo kopice poškodb v pozni sezoni in Youngove uspešne igre, ki ga je spremenila v najnovejšega negativca Clevelanda. Zato so Cavsi v to sezono vstopili z miselnostjo “nedokončanega posla”.

Vezi med tekmecema iz vzhodne konference pa se tudi tu ne končajo. Oba sta okrepila svoja zaledja s spremembami poti med sezono, kar je povečalo pričakovanja in sprožilo razprave o tem, kdo je boljši. Oba sta se v ponedeljkovo tekmo podala z 10 zmagami in se borila za položaj na vrhu lestvice.

Letošnji prvi krog je šel v Cleveland — in njegovo zvezdniško zaledje.

Športna stavnica Caesars

PREDREGISTRACIJA OHIO

PRIJAVA BONUS

100 $ BONUS + CAVS LOTERIJA

Donovan Mitchell, ki je iz Utaha prestopil približno dva meseca po tem, ko je Hawks dodal Dejounteja Murrayja, je dosegel 29 točk ob metu 11 od 22 iz igre in 4 od 8 za tri točke. V 39 minutah je dosegel tudi devet podaj in štiri skoke.

»V gibanju smo bili zelo natančni. Točno smo vedeli, kam gremo, kako bomo napadli, kar počnejo,« je dejal Mitchell. »Nocoj je bila ena naših, rekel bi, da je bila najboljša predstava večera – niti ne samo v četrti četrtini, ampak skozi celotno tekmo. Vse to je samo proces učenja o tem, kaj bo še naprej delovalo. Bile so noči, ko ni delovalo in mislim, da nam je to pomagalo priti do te točke.”

Darius Garland iz Cavsov je v 38 minutah dodal 26 točk z metom 9 od 14 in 2 od 4 z velike razdalje ter devet asistenc in osem izgubljenih žog.

Dvojec Clevelanda je ves večer močno nadigraval Atlanto. Garland in Mitchell sta skupaj dosegla 55 točk in 18 podaj.

Young (25 točk in 10 podaj) in Murray (11 in 6 ob le 4 od 18 metov) sta skupaj dosegla 35 točk in 16 podaj.

Cedi Osman, ki je že drugi večer zapored blestel s klopi, je dosegel rekordnih 23 točk, od tega 8 od 10 iz igre. Izčrpana klop Cavsov, čeprav Caris LeVert in Kevin Love nista prišla skozi z zlomljenim desnim palcem, je končala z robom 33-29.

“Samozavest samo še raste,” je dejal Garland o Osmanovih dveh tekmah. »Ta čas dobi in ga preprosto izkoristi sebi v prid. Iz svojih minut potegne največ. Na parketu je super učinkovit. Tekmuje na obeh straneh. To je nekaj, kar potrebujemo, na primer vžigalno svečko. Veseli smo, da je trenutno v dobrem prostoru in potrebujemo le, da ostane tam in nam vsak večer prinaša to energijo.”

Osman je bil eden izmed igralcev, ki so ponedeljek med vodstvom večkrat označili za “posebno igro”. Ni bil edini, ki je bil javno iskren o tem, koliko je tekma pomenila, saj je več fantov priznalo močno željo po maščevanju – kolikor je to mogoče na novembrski tekmi redne sezone. Drugi so o tem razpravljali zasebno.

Ponedeljek je bil pomemben. Osredotočenost, energija, nujnost in intenzivnost Clevelanda na začetku igre so povedali veliko. Cavsi so ob koncu prve četrtine vodili za 12. Ob polčasu so imeli pet prednosti. Kljub površni tretji četrtini, polni preobratov, so bili še vedno v prednosti s tremi v četrto.

Tokrat so končali Cavsi.

V odločilnem četrtem delu so bili boljši od Atlante z 29-20, s pomočjo poznega skoka 11-2 pa so svojo prednost povečali na rekordnih 15 točk na tekmi in se prvič maščevali.

“Vztrajnost in pripravljenost, da le dobimo, mislim, da nam je to uspelo večino noči,” je dejal trener Cavsov JB Bickerstaff. “Najpomembnejših je zadnjih pet minut. Mislim, da je to velik korak naprej in upam, da bo ustvaril zaupanje in razumevanje, kako to narediti. Spet se bomo testirali. Še naprej moramo opravljati te teste.”

Posodobitev poškodb

LeVert ni igral zaradi poškodbe gležnja, ki jo je staknil prejšnji večer proti Miamiju. LeVert, ki je za cleveland.com pred ponedeljkovo tekmo povedal, da je “naraven” in da ga ne skrbi poškodba v slačilnici, ni bil na berglah ali v škornju. Nosil je svoje običajne košarkarske copate in ni kazal znakov vidnega šepanja.

“Bomo šele videli, kako bo in kako bo okreval,” je o LeVertu dejal Bickerstaff. “Vse to so dobri znaki.”

Naslednji

Cavsi bodo v sredo zvečer zaključili svoje štiri domače tekme proti Portland Trail Blazers. Tipoff je predviden ob 19. uri

Dohodek Cavaliers Fanatics 2021

Pridobite najnovejše blago Cavs: Tukaj lahko naročite Spletna oprema Cleveland Cavaliers, vključno z dresi, majicami, kapami in trgovskim blagom prvakov NBA 2016. in veliko več.

Če imate vi ali vaša ljubljena oseba vprašanja in se morate o igrah na srečo pogovoriti s strokovnjakom, pokličite telefonsko linijo za pomoč pri igrah na srečo Ohio na 1-800-589-9966 ali telefonsko linijo za pomoč Nacionalnega sveta za programe iger na srečo (NCPG) na 1-800-522 – 4700 .

Več pokritosti Cavaliers

Cavs po sezoni najboljša obramba s tremi točkami ob porazu proti Miamiju: po številkah

Cavs izboljšal fizičnost v ospredju proti Heatu s kratko roko: Kaj pravijo o Cavaliersih

Caris LeVert je v redu, ni zaskrbljena, potem ko je nedeljsko zmago ob polčasu zapustila zaradi poškodbe gležnja

Klop Cavaliersov je v odsotnosti Kevina Lovea napredovala in premagala Miami Heat s 113-87.

Oglejte si, kako se Darius Garland z velikim strelom pomika na 10. mesto na večni lestvici treh točk Cavaliersov (video)

Kevin Love ima zlomljen palec, lahko izpusti več iger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *