Chiefs-Rams Market Movers se bližajo 12. tednu

Na zahvalni dan tedna Kansas City Chiefs nadaljujejo z napadom na južno Kalifornijo, ko se pomerijo z Los Angeles Rams na GEHA Field na stadionu Arrowhead.

Ti dve ekipi nista mogli iti v nasprotnih smereh. Rams so izgubili štirikrat zapored – in šest od zadnjih sedmih. Šefi imajo zmagal štiri v vrsti — in ja, šest od zadnjih sedmih. Rams bodo ostali brez branilca in njegovo rezervo, zaradi česar igrajo svojega tretjeligaša, ki bolje teče kot meče. Medtem bo Chiefs začel kandidat za MVP Patricka Mahomesa.

Čeprav bi morala biti to enostranska tekma v korist domače ekipe, ne smemo spregledati aktualnih prvakov Super Bowla.

Tukaj je nekaj priljubljenih Chiefov pred tekmo 12. tedna.

Biki

NFL: Las Vegas Raiders pri Kansas City Chiefs

Denny Medley-USA TODAY Šport

Napadalca Orlando Brown in Trey Smith: Največ govora ta teden je bilo – upravičeno – o Isiahu Pachecu. Če pustimo rime na stran, tekaška igra v Kansas Cityju je enako (ali bolj) odvisna od fantov spredaj kot fantov, ki pritiskajo na skalo. Prejšnjo nedeljo je Brownu, Smithu in družbi uspelo narediti tisto, kar znajo najbolje: razbiti ljudi v igri teka. Zdelo se je, da Chiefs izvajajo več kot močne tekaške igre, ki ustrezajo tako njihovemu slogu kot spretnostim njihovih tekaških hrbtov. Kot ekipa so tekli 163 jardov – povprečno 6,0 jardov na nošenje. Zaradi takšnega ravnovesja je napad Kansas Cityja veliko bolj učinkovit – in ga je težko premagati. Rams predstavljajo še eno priložnost za te fante, da se uveljavijo na terenu – upajmo, da bo rezultat udobno vodstvo.

Obrambni konec George Karlaftis: Mora biti frustrirajoče biti tako mlad igralec. Po eni strani igra veliko udarcev v obrambni fronti, ki je že presegla lanski seštevek; je zaključek iger z velikim pritiskom v velikih situacijah. Toda medtem ko igra na položaju, kjer so fantje plačani in priznani, ima Karlaftis le pol vreče v desetih tekmah. Kot Ron Kopp Jr. poudaril med ta teden Arrowhead Pride Podcast izven strukture, so od Karlaftisa zahtevali, da opravi veliko “umazanega dela”, ki druge osvobodi, da prehitevajo mimoidočega. Ko se prebije – pogosto proti več blokerjem – je Karlaftis pod velikim pritiskom. Ko ne podaja, podira podaje. (Ekipo vodi s petimi). Karlaftis bi se moral spotakniti v vrečo ali dve – in proti Ramsom in njihovemu rezervnemu branilcu je možno, da bi se lahko začelo ta teden.

Široki sprejemnik Skyy Moore: Eden od Zmagovalci iz tekme prejšnjega tedna, se je novinec pojavil v pravem trenutku. Že brez JuJuja Smith-Schusterja in Mecola Hardmana – in Kadariusa Toneyja, ki je predčasno odšel zaradi poškodbe – podajalec Patrick Mahomes ni imel dokazanih lovilcev podaj. To je bila popolna priložnost za Moora, da vse opomni, da ima sposobnost biti tradicionalni lovilec te ekipe. Med njegovimi petimi prijemi je bil najbolj opazen Mahomes, ki je ciljal na Moora v zadnji vožnji, da bi prišel na ozemlje Chargers in postavil zmagovalni touchdown. Ta teden si oglejte, ali lahko Skyy dobi še kaj Moore cilji — ali bo položajna skupina postala bolj zdrava ali ne.

Drugi trendi v pravo smer: kotna branilca L’Jarius Sneed in Trent McDuffie, igralca Nick Bolton in Willie Gay Jr., obrambna igralca Mike Danna in Carlos Dunlap, tekač Isiah Pacheco, branilec Chris Jones, tesni Jody Fortson in strelec Harrison Butker.

medvedi

NFL: Kansas City Chiefs pri Chicago Bears

Mike Dinovo-USA TODAY Šport

Running back Ronald Jones: Glede na to, da je bil na seznamu neaktivnih za vsako od prvih desetih tekem, se morda sprašujete, koliko še lahko pade. Potem ko je (presenetljivo) ekipo spravil iz tabora – in nato ni dobil priložnosti – je Jones nedavno tvitnil, da želi izpustitev. Medtem so v zadnjih tednih Chiefsi vlagali zahtevke za opustitev tekem, ki so jih izdale druge ekipe. Njihovo zanimanje za okrepitev položaja zunanjega linijskega branilca bi nam moralo povedati vse, kar moramo vedeti o tem, kje se po njihovem mnenju Jones ujema – torej, če bo ekipa uspešna pri dodajanju še enega tekača, se bo Jonesu morda le izpolnila želja. Toda zdaj, ko je Clyde Edwards-Helaire rezervist za poškodovane, se pričakuje, da bo Jones aktiven na nedeljski tekmi proti Ramsom. Tukaj je problem: kaj počne Jones najboljši je tisto, kar počne Pahceco boljše. Ne bi pričakoval veliko nosilcev za Jonesa v nedeljo; aktiven je lahko samo kot zavarovanje.

Širok sprejemnik Kadarius Toney: Ravno je začel vse navduševati nad svojim potencialom, ko se je v Kansas Cityju pojavila težava, zaradi katere je morda odšel iz New Yorka. Toney je odšel zgodaj na tekmi Chargers zaradi poškodbe stegenske mišice, zaradi česar je njegov status za nedeljsko tekmo vprašljiv. Nadarjenosti ni mogoče zanikati, toda razpoložljivost bi lahko že bila težava za Toneyja. Ni njegova krivda, da se je poškodoval – a upajmo, da to ni vzorec, ki omejuje njegov vpliv na Chiefse.

Bočni branilec Michael Burton: V ekipi, ki gre v pravo smer, je izziv najti igralce, ki so… medvedji. Ko pa je prekršek tako učinkovit, kot je ta, so fantje včasih izpuščeni. Burton igra na položaju, ki ga mnogi niti ne vidijo kot uporabnega v sodobni igri. Toda, ko je dobil priložnost pri Chiefsih, je bil dragocen povratnik na kratke jarde. Teh možnosti pa je vse manj; ni videl žoge, odkar so ga polnili ob porazu proti Jacksonville Jaguars. Rams so bili precej trdni proti nizu, zato se Burton morda še vedno sprašuje, kdaj bo prišel njegov naslednji nosilec.

Drugi trendi v napačno smer: široki sprejemnik Marquez Valdes-Scantling, tekači Clyde Edwards-Helaire, kotni branilec Joshua Williams in linijski branilec Darius Harris.

Value (Sleeper) Pick: Desni tackle Lucas Niang

NFL: Green Bay Packers pri Kansas City Chiefs

Denny Medley-USA TODAY Šport

Zdi se kot večnost, odkar je Niang na igrišču, vendar je končno pripravljen na vrnitev. Glavni trener Andy Reid nakazal, da bo del “dvogloboke”, s čimer se Niang lahko poteguje za svojo prejšnjo začetno službo. Čeprav se to morda ne bo zgodilo ta teden, se zdi, da je za Nianga malo zagona, da premaga Andrewa Wylieja. Kontinuiteta je ključna za ofenzivne linije, zato ekipe ne marajo takšnih sprememb. Toda če se bo Wylie boril proti Ramsom – in bo Niang na treningih videti dobro – bo njegova priložnost morda končno prišla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *