Chiefs Chargers: zmaga 10-3 iz 11. tedna

To je bil še en akcijski triler znotraj vmesne divizije Kansas City Chiefs in Los Angeles Chargers v nedeljo zvečer.

Za gostujočo ekipo se je začelo slabo; Napad Los Angelesa je v prvem polčasu izvedel niz iger. Toda v drugem delu se je obramba Chiefs še enkrat uveljavila in omogočila najboljšim ofenzivnim igralcem vseh časov Kansas Cityja, da so to storili, ko je bilo najbolj pomembno – v bistvu so zaprli AFC West z zmago s 30-27.

Ne smemo biti presenečeni, da bo ob srečanju teh dveh ekip ognjemet. Na srečo imajo Chiefsi nekaj fantov, ki zelo radi igrajo Chargerje, tako da je bilo na vseh področjih nekaj izjemnih predstav.

Težko je bilo najti nekoga, ki bi ga uvrstil v rubriko »poraženci«.

Tukaj je tisto, kar nam je padlo v oči, ko so Chiefs izboljšali rezultat na 8-2.

Opomba: Uporaba oznak “zmagovalci” in “poraženci” ni namenjena presoji talenta ali značaja katerega koli od teh igralcev. To je le preprost način za oceno njihove uspešnosti v eni igri. Brez nespoštovanja.

Zmagovalci

Kansas City Chiefs proti Los Angeles Chargers

Fotografija Harry How/Getty Images

MVP branilec Patrick Mahomes: Če se divizija konča po 11. tednu, bi morala biti to tudi nagrada za najkoristnejšega igralca lige NFL. Patrick Mahomes je včasih deloval brez štirih najboljših sprejemalcev in je bil briljanten – še posebej pozno v igri, ko ga je ekipa najbolj potrebovala. Njegova statistika je bila izjemna, saj je dosegel več kot 300 jardov s tremi podajami in dodatnih 23 jardov na tleh – skoraj vse na zadnji vožnji. Toda način, na katerega je Mahomes izžareval samozavest – in njegovo gladko obvladovanje napada – sta res izstopala. Ko so Chiefs dobili žogo nazaj, so vsi na planetu Zemlja vedeli, da bodo dosegli touchdown. To je zaradi MVP pod sredino.

Tight end Travis Kelce: Če Chargerji in njihovi navijači nimajo nočnih mor glede Mahomesa, jih zagotovo imajo glede njegovega tesnega konca. Ko GOAT cilja na GOAT proti Los Angelesu, se skoraj vsakič zgodijo velike stvari. Kelce je dosegel šest ulovov za 115 jardov in edine tri touchdowne, ki jih je dosegel Kansas City — in hat trick od Patricka. Z igro na liniji je bilo poetično, da je Kelce šel daleč za zmago — to je za vse, razen za Chargerje in njihove oboževalce.

Povratnik Isiah Pacheco: Vsi so vedeli, da Chiefs lahko (in bi morali) voditi žogo v tej igri – in izbor v sedmem krogu je to storil na impresiven način. Petnajst jardov je spremenil v 107 jardov – več kot sedem jardov na prenos. Pacheco je tekel s svojo edinstveno kombinacijo: izbruhi hitrosti z močjo naravnost naprej, ki vedno povzroči dodaten jard ali dva. Ker je Clyde Edwards-Helaire med igro padel zaradi visokega zvina gležnja, prvi Rutgers igralec je zdaj nedvomno tekač številka 1 – in tega dela morda še dolgo ne bo opustil.

Linebacker Nick Bolton: Shranite svoje ocene za drug dan. Bolton je branilec za Kansas City. Izvedel je igre, ki so pomagale spremeniti zagon te igre. Seveda je imel nekaj enajstmetrovk – vključno z neumnim udarcem iz ofsajda. Imel pa je tudi skupno štirinajst prijemov, obranjeno podajo, izsiljen udarec in prestrezanje v skoku, ki je izenačil igro. Vsi vedo, da je eden najboljših napadalcev v ligi – a ko izsiljuje tudi izgubljene žoge, si zasluži ogromno zaslug.

Obrambni konec Chris Jones: Sidro obrambne črte je bila spet pošast. Jones je skozi celotno igro igral dobro, a je v nadaljevanju resnično prevzel nadzor. V življenjepis obrambnega linijskega igralca, ki bi moral sodelovati v pogovoru za obrambnega igralca leta, in novo pogodbo, so bili dodani še dva touchdowna, trije napadi za poraz in štiri vrnitve podajalca.

Obrambni konec Michael Dunn: drugi Morilec polnilnikov, je tretješolec na impresiven način zbral dve vreči. V drugi četrtini je takoj prekinil zagon, tako da je premagal svojega blokerja in zrušil Herberta. Tako kot Jones je tudi Danna uspeval pod vodstvom novega trenerja obrambne linije Joeja Cullena, ki ga pogosto napada znotraj in izkorišča njegovo hitrost v svojo korist.

Stražar L’Jarius Sneed: Ena od edinih potez, ki se ji je odrekel, je bil nor prijem za prste na nogi, ki ga je naredil Mike Williams, preden si je ponovno poškodoval gleženj in zapustil igro. Od tam naprej je bil Sneed povsod. Njegovi statistični podatki – dve obranjeni podaji, prestrezanje za poraz in pet sackov – ne povejo vsega. Sneed je bil tisti, ki je pomagal prekiniti več iger v igri, zavrgel potencialni touchdown Keenana Allena in odigral vlogo pri spodrsljaju pri Boltonovem posredovanju.

Široki sprejemnik Skyy Moore: Ravno ko smo mislili, da ne bo pomemben dejavnik v tej sezoni, se je oglasil fant. V igri, kjer je bil Kansas City res kratek, je bilo neverjetno videti, kako Moore igra s svojo potjo – in tudi na treningu. Pokazal je močne roke in sposobnosti ločevanja, zaradi česar je bil izbran v drugem krogu. Moore je bil drugi v ekipi v tarčah (6), ujel jih je pet za 63 jardov in imel nekaj res pomembnih tretjih padcev – ob tem je pokazal nekaj ognja. To je predstava, na kateri lahko gradi — tista, ki mu bo pomagala pridobiti zaupanje v svojega branilca.

Tesen konec Jody Fortson: Ne le, da je ujel obe svoji tarči na dan – vključno z velikim pridobitvijo na 40 jardov – Fortson se je izkazal tudi kot bloker; imel je veliko vlogo pri vsakem zadetku Kelca. Postane popoln igralec. Upamo, da bomo videli več Fortsona po cesti.

Harrison Butker: Ta dan ni zgrešil nobenega od svojih šestih strelov. Dovolj rečenega.

Poraženci

Kansas City Chiefs proti Los Angeles Chargers

Foto: Kevork Djansezian/Getty Images

Kot Joshua Williams: To je bila zelo težka naloga za novinca v Los Angelesu. Pomeriti se s Keenanom Allenom, Mikeom Williamsom in Joshom Palmerjem predstavlja nekaj edinstvenih izzivov. Naredili so nekaj iger, ki se jim ni bilo mogoče izogniti; popolna podaja in ulov bosta vedno premagala popolno pokritost. To je veljalo za Allenov ulov nad Williamsom na tretji in 18, manj kot štiri minute pred koncem. Williams se je boril, vendar se je zdelo, da je za njim razumljivo težak teden.

Pobeg Jerick McKinnon: Veteran stražar je še vedno zelo dragocen igralec za Kansas City; njegova zaščita podaje je bila pravzaprav ključ napada v tej igri. Vendar pa so ekipe morda spoznale njegovo vlogo v igri na zaslonu; njegov en poskus je bil hladno ustavljen. To je povzročilo tudi spodrsljaj, ki je Chargerjem omogočil, da so prevzeli vodstvo pozno v četrti četrtini. Brez spodrsljaja bi Chiefs lahko igro postavili izven dosega. Poleg tega so se morali za vrnitev zanesti na Mahomesa. A na srečo je dober v tem.

AFC West: S sedmimi preostalimi tekmami je Kansas City skoraj dosegel svoj sedmi zaporedni naslov prvaka. V letu, ko je vsaka druga ekipa obremenjena z veterani velikih imen, so Chiefsi postali mladi, tako da so zamenjali rekordno široko zmago. Zdi se, da se ta strategija izplača. Rekli so, da je bila divizija najtežja v nogometu – in ena najtežjih v zgodovini. Toda šele čez polovico sezone je dirka skoraj končana. Za druge baze navijačev, sprednje pisarne, trenerje in igralce mora to boleti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *