Celotna zgodba za Ragnarokovim najnovejšim orožjem

Ta članek vsebuje spojlerje za pozno igro Bog vojne Ragnarok.

V zadnji tretjini igre God of War Ragnarok prejmete kopje Draupnir, tretje in zadnje orožje v orožju Kratosovega norveškega pustolovca. Ustvarjanje novega orožja za Kratosa je bila seveda glavna naloga razvojne ekipe v studiu Santa Monica, direktor igre Eric Williams pa je razkril, kako je kopje postalo resničnost, katere zamisli so bile odrezane in zakaj igralcem niso dovolili, da vihtijo Thorjevega kladivo.

V pogovoru za IGN-jev podcast Beyond je Williams dejal: »Ko smo začeli zgodaj, rekel bi jeseni 2018, so ljudje predlagali vse. [for a new weapon]. Očitno je bil Mjolnir na mizi, a res sem se želel vrniti in pokazati, kdo [Kratos] res je bil, in če je nameraval popeljati te ljudi v to vojno, sem želel videti tega tipa, tipa, ki ga nikoli ne bomo videli.

“Dalček tega smo videli v Ghost of Sparta,” je pojasnil. »Špartanci mu prinesejo orožje. Prinesejo mu roke Špartanca s sulico in ščitom in videli boste delček tega generala, a to smo želeli videti v nordijski mitologiji [setting].”

Tako Ragnarok vidi, kako Kratos dobiva nordijske različice ikoničnega špartanskega orožja. Toda fizična oblika orožja God of War je šele začetek. Tako kot Leviathan Axe in Blades of Chaos ima tudi Draupnir Spear popolnoma razvit slog igranja in nadgradnjo. Vse se je začelo s frazo, ki je oblikovala cilje orožarske ekipe.

»Interno imamo te majhne fraze za to, kako spečemo vse ideje. In sekiro […] bil kot ta ‘zmrznjen drvar’. In potem so bila rezila vedno v tem ‘ognjenem baletu’. In tako sem oblikoval kopje, izzval sem ga [combat designer Mihir Sheth]. Mislil sem si: ‘Hej, izmisli frazo, ki bi jo ljudje lahko razumeli za tem.’ In imel je to idejo, bil je kot, “To so samo polomljena vrata.” In to je hotel od tiste sulice. Ni bila samo bodičasta stvar, ki te je potisnila, bila je stvar, ki ti je dobesedno razbila obraz. jaz [Kratos] to je tisto, kar počne, ko udariš R1 in začne zbadati, potem pa začne prihajati topo in vse se preprosto zmečka. In potem, ko ga detoniraš in vidiš, kako vse tisto kamenje eksplodira.«

Ta oblikovalska filozofija je bila povezana z Williamovo željo po orožju, ki bi pokazalo Kratosove poverilnice kot vodje. »V njem je bilo samo nasilje, vendar je bilo skozi to vrsto zelo močnega Kratosa, ki je kot razmišljujoč general vsiljeval svojo voljo. Ker s tem orožjem ne moreš kar znoreti. Razmisliti moraš o tem, kaj počneš. Ima natančnost. Ima ozko območje vpliva. Vanj je bilo vloženih toliko stvari iz pripovedovanja zgodb in bojevanja, da smo jih želeli pomešati, da nekako ne opaziš razlike.”

Želimo izdelati najboljšo palico vseh časov, po kateri bodo ocenjevali vsa kopja.


V zgodbi je kopje skovano z uporabo Draupnirja, ponovljivega prstana iz nordijske mitologije. Toda odločitev za ponovljivo kopje je dejansko prišla, preden se je ekipa odločila uporabiti Draupnir kot bazo orožja.

“Začel sem razmišljati, no, če bomo imeli neskončno kopja, moramo najti način za to,” se je spominjal Williams. »Ne moremo ga samo igrificirati. Želimo, da je del izročila. In govorili smo o Draupnirju in smo si rekli, ‘Oh, no, to je dvojno.’ In potem je bil v moji glavi samo eden od tistih trenutkov čokolade z arašidovim maslom, ko sem pomislil: ‘Hej, kaj pa to?’ In oni so kot: ‘Ali resno? Misliš, da bi nam uspelo?«

Medtem ko ima Draupnirjevo kopje veliko sposobnosti, je bilo treba eno posebno veščino zmanjšati. “Imeli smo še bolj noro stvar,” je razkril Williams. »Zgodaj sem imel vetrni element, pri katerem se je, ko ga detoniraš, razbil na kup obročev in pustil šrapnele na tleh. In potem, če bi lahko uporabili veter, bi ga dvignil in dobili bi takšen učinek metanja puške. Toda preprosto je postalo preveč, kjer je bil igralec preprosto preobremenjen s preveč stvarmi, za katere bi moral skrbeti. Tako smo na koncu idejo umaknili.”

Kot smo že omenili, je bila ena od zgodnjih idej za Kratosovo tretje orožje Mjolnir, Thorjevo ikonično kladivo. Toda Williams je bil proti ideji in je želel nekaj bistveno bolj presenetljivega.

»Sekira je narejena za števec [Mjölnir]«, je pojasnil. »To je skoraj kot dobro in zlo orožje. torej [Kratos] rokuje z orožjem. Thor ima orožje za uničenje velikanov in podobne stvari. Zato se nam ni zdelo primerno [Mjölnir] v Kratosu bi zelo dobro delovalo.«

“Povsem iskren bom, povedal vam bom, kar sem povedal ekipi, […] bilo mi je prelahko. Bilo je pričakovano. To lahko ljudje razumejo. Morda bodo razmišljali o tem. Ne bo presenečenje. Toda orožje, ki naj bi presenetilo, je bilo orožje, ki smo mu ga dali.

Z ustvarjanjem novega orožja, skovanega posebej za Kratosa in njegovo kampanjo konca vsega, je pripovedovalska ekipa v studiu Santa Monica lahko spletla zgodbo, zaradi katere je bilo orožje Kratosu izjemno osebno. To je nekaj, kar bi bilo z Mjolnirjem nemogoče.

“Način, kako je zgodba povedana o tem, kako ga dobi, kdo je … če pomislite na njegovo orožje, mu je bilo dano,” je pojasnil Williams. »Rezila so potegnili iz reke lave in mu jih vrgli v roke. Žena mu da sekiro. Torej, ko je kopje narejeno, je zanj. V njem je njegova kri, veš kaj mislim? Zabodejo njega in njegovo celotno zgodovino. Če pogledate ta prizor posebej, kri najprej priteče kot Omega, ki je njegova stara različica. Toda tisto, kar ga resnično utrjuje, je simbol Šparte, da je preprost general, ki bo poskrbel za posel.«

“Veliko smo razmišljali o tem in izzval sem ekipo,” je dodal. “Rekel sem: ‘Hej, želimo narediti najboljšo palico doslej, po kateri bodo ocenjevali vsa kopja.’ In če sem iskren, mislim, da bi naše postavil proti komur koli, ki sem ga videl v videoigricah.”

Oglejte si več o God of War Ragnarok kako je igralec Thor navdihnil Marvelov likin to Ragnarok je PlayStation All-Stars Battle Royale kanon. Tudi razvijalec Santa Monica Studio na delu je “veliko različnih stvari”.je torej na poti še kakšen bog vojne?

Matt Purslow je britanski urednik novic in člankov IGN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *