Če dobite eno igro Spider-Man na računalniku, dobite Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

V nekem trenutku, odkar sem igral Marvelov Spider-Man Remastered, vklopljeno stikalo v meniju; Prešel sem od izstopa iz vlaka MCU, zadovoljen, ko sem gledal, kako drvi v daljavo s preostalimi potniki, do tega, da sem si aktivno želel njegovega nasilnega iztirjenja. To pravim zato, da poudarim, da sovražim hvalnico kar koli, kar je le tangencialno povezano z Marvelom, ne da bi razkril, da sem pod obročem skril jekleni stol in vrečo zaponk kot nenaden napad na Kevina Feigeja.

Spider-Man je približno tako povezan z Marvelom, kot je le mogoče. Rekel sem že, ko je prenovljena različica Insomniacove prve igre Spider-Man prišla na PC, da je razlog, da je nisem kupil, ker bo Miles Morales čez nekaj mesecev prišel na PC. Minilo je že nekaj mesecev. In to si moram lastiti Marvelov Spider-Man: Miles Morales je dobra igra. To je velika, drzna akcijska pustolovščina, polna junakov in domislic, a vseeno je boljša igra Spider-Man. Mislim, da je velik del tega zato, ker je krajši.

Miles Morales (igra) ima vse dobre stvari Spider-Mana – kot je zamahovanje in pretepanje kriminalcev do te mere, da bi veljalo za policijsko brutalnost, če ne bi bili osvetnik na temo pajkovcev, in zabaven analog Twitterja na menijski zaslon, ki se odziva na to, kar počnete v svetu. New York je veliko igrišče za superjunake in Insomniac je trenutno moj najljubši slog gibanja v igrah. Nihanje po spletu ni nikoli zabavno in občutek imaš, da Miles v tem resnično uživa.


Miles Morales sedi na žerjavu in gleda na zasneženi New York v Marvelovem Spider-Manu: Miles Morales
Pajek in miška ter tipkovnica
Igral sem kup igre Spider-Man: Miles Morales, ki ima sledenje žarkom in odklenjeno hitrost sličic na računalniku. Nisem ga mogel v celoti izkoristiti, vendar tudi nisem naletel na nobene težave z zmogljivostjo (imam 16 GB RAM-a in NVIDIA GeForce GTX 1070). Kot pri Petru Parkerju je tudi to narejeno za krmilnik. Poskusil sem igrati z M+K in preprosto ne igra dobro s tipkovnico, na nobeni kombinaciji tipk.

Obstaja tudi nekaj kul novih stvari, kot je sam Miles, ki je izjemno karizmatičen mladenič, ki išče svoje mesto v svetu in je zelo navdušen nad tem, da bo superjunak. Ima dodatne pajkove moči, ki jih Peter Parker nima, kar lahko v prvem primeru povzroči velike eksplozije bleščeče oranžne barve, ki jih Miles imenuje napadi strupov. Obstajajo različni liki in podzapleti, imate svojo aplikacijo Friendly Neighborhood, v kateri lahko domačini prosijo za pomoč. Všeč so mi celo slabi fantje in njihove neumne vijolične puške.

Veste, kaj je še? Manj iger znotraj igre. Če gledate klasiko HowLongToBeat Spider-Man, z vsemi DLC-ji kot v remasterju, vas bo prevzelo okoli 30 ur če narediš zgodbo in dostojno število stranskih delčkov. Vodila vas bodo enaka razmerja Milesa Moralesa okoli 12. In poglej, razumem. Ko sem bil denarno reven in bogat študent, je bila zame pomembna igra, ki bi lahko zagotovila ure trimestne zabave. Zadolžil sem se na tisoče funtov za šest ur kontaktnih lekcij na teden, kaj za vraga bom počel, ko mine tempiranje igralne postaje (RIP)?

Toda Spider-Man: Miles Morales ima veliko manj napihnjenosti in tempo zgodbe je veliko boljši, ker je napredovanje veliko tesnejše. Zaužijete manj, je pa bolj kakovostno in okusnejše. Igra je boljša samo zato, ker je krajša. Je desetkrat cenejši, kar vas lahko spravi v tisto močvirje časa in vrednosti, vendar mislim, da je na splošno izkušnja Milesa Moralesa prijetnejša. In v tem primeru sem svoj denar res dal kar hočem, ker sem kupil Milesa Moralesa, ko je izšel na PS5.


Uporaba moči Venoma v Marvelovem Spider-Manu: Miles Morales

Izjemno dober nasvet za pisanje, ki so mi ga povedali pred več kot desetimi leti, je, ko končate, se vrnite nazaj in zmanjšajte za 10 %. Mislim, da to velja za veliko stvari, tudi za igre z velikim proračunom. Razumem, da ustvarjanje in nato rezanje nečesa v videoigri zahteva več truda kot pritiskanje na delete v urejevalniku besedil, vendar bi bil moj predlog, da to izrežete, preden začnete izdelovati. Igram God Of War Ragnarök in uživam v njej, vendar ne uživam toliko, kot se zdi vsem ostalim, ker ji preprosto manjka fokusa v primerjavi s prvo. Tukaj oblazinjenje. Spider-Man: Miles Morales ima še vedno natrpan urnik, a v primerjavi z njegovimi kolegi je to pozitivno lačen.

Torej, če želite dobiti eno igro Spider-Man na PC-ju (in če izvzamemo tiste kul iz 2000-ih z Bruceom Campbellom), bi rekel, da dobite Spider-Man: Miles Morales. In hej, nastavljena je na božič, zato je v tem letnem času prijetna igra. Ulične luči so prižgane in ljudje nosijo velike napihnjene plašče in klobuke in tvoja mama ima v hiši drevo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *