Cathie Wood pravi, da je ta zlom kriptovalute velika priložnost, še vedno vidi, da se je bitcoin dvignil za 6000 % na milijon dolarjev – tukaj so njene 3 velike stave na sektor

“Moraš iti skozi krize”: Cathie Wood pravi, da je ta zlom kriptovalut velika priložnost, še vedno vidi, da je Bitcoin zrasel za 6000 % na 1 milijon USD – tukaj so njene 3 velike stave na sektor

Dandanes verjetno ni dobro biti kripto vlagatelj. Bitcoin je do danes padel za 65 %. jaz nekateri pravijo da to ni “kripto zima”, ampak “kripto izumrtje”.

Vendar en strokovnjak ostaja optimističen: Cathie Wood iz družbe Ark Invest.

Ko so jo med intervjujem za Bloomberg vprašali, ali še vedno ostaja pri svoji napovedi, da bo do leta 2030 znašal 1 milijon dolarjev bitcoinov na kovanec, je odgovorila “da”.

“Včasih moraš biti preizkušen v bitki, moraš iti skozi krize, da najprej vidiš preživele,” pravi.

Ne zamudite

Wood priznava, da bi sedanja kripto kriza lahko odložila institucionalno sprejetje, vendar še vedno meni, da bo bitcoin iz tega “dišal kot vrtnica”.

“Ko res naredijo domačo nalogo in vidijo, kaj se je tukaj zgodilo, menim, da bi jim bilo bolj udobno preiti na bitcoin in morda eter kot prvo postajo.”

Glede na to, da se bitcoin trenutno trguje pri približno 16.400 $, njegova ciljna cena v višini 1 milijona $ pomeni potencialno rast v višini 5.998 %.

Kot vedno, Wood daje svoj denar kar hoče. Tukaj je pogled na to, kako super vlagatelj stavi na kriptovalute.

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)

Z vzponom bitcoina v zadnjih nekaj letih je na trg vstopilo kar nekaj bitcoin skladov. Grayscale Bitcoin Trust je eden izmed njih.

Po navedbah GBTC nameravajo njegove delnice odražati vrednost njegovega bitcoina, zmanjšano za provizije in stroške. Sklad pravi, da tega cilja ni dosegel, ker so njegove delnice trgovale s premijo ali diskontom na to vrednost, ki je bila “včasih pomembna”.

Do danes so delnice GBTC padle za 75 %.

Stečaj borze kriptovalut FTX je pretresel ves kripto prostor in je eden od razlogov, zakaj so se vlagatelji umaknili iz delnic GBTC. Kot rezultat, GTBC trguje z velikim diskontom glede na svoje osnovno sredstvo – bitcoin.

Ta popust je pritegnil Woodovo pozornost. Objavljeno je bilo, da je Ark Investment Management v ponedeljek kupil 176.945 delnic GBTC v vrednosti približno 1,5 milijona dolarjev.

Coinbase Global (COIN)

Če ste že kdaj kupili bitcoin na borzi, veste, da so običajno vključene transakcijske provizije. In ko je več ljudi hitelo kupovati kriptovalute, so se te transakcijske provizije hitro povečale.

Tukaj je Coinbase našel svojo priložnost. Kot največja borza kriptovalut v ZDA zasluži provizijo za transakcijo vsakič, ko nekdo kupi ali proda kriptovaluto na njeni borzi.

Preberi več: Trgujte, ko trg pade: tukaj so najboljše aplikacije za vlaganje enkrat v generaciji (tudi če ste začetnik)

V tretjem četrtletju je imel Coinbase 8,5 milijona uporabnikov, ki so mesečno izvajali transakcije. Zaslužil je 366 milijonov dolarjev prihodkov od transakcij in 211 milijonov dolarjev prihodkov od naročnin in storitev.

Glede na upad kriptovalut ni presenetljivo, da so tudi delnice Coinbase doživele veliko volatilnost – leta 2022 so padle za bolečih 82 %.

Toda podjetje ostaja v Woodovem portfelju. Glavni Ark Invest Ark Innovation ETF ( ARKK ) ima več kot 5,9 milijona delnic Coinbase, vrednih približno 257,1 milijona dolarjev.

blok (SQ)

Wood’s Ark Innovation ETF ima v lasti tudi 6,26 milijona delnic Blocka, tehnologa za digitalna plačila, prej znanega kot Square.

Z deležem, ocenjenim na 392,7 milijona dolarjev, je Block trenutno peti največji delež v ARKK.

Vodstvo je lani decembra spremenilo ime, saj je “Square” postal sinonim za prodajno silo podjetja. Toda ta poteza ni razveselila vlagateljev. Leta 2022 je delnica padla za več kot 60 %.

Medtem ko je podjetje trenutno daleč od priljubljenega na trgu, še naprej zagotavlja nekaj zelo impresivnih številk.

V tretjem četrtletju se je skupni čisti dobiček povečal za 17 % na 4,52 milijarde USD. Bruto dobiček je znašal 1,57 milijarde dolarjev, kar je 38 % več kot pred letom dni.

Podjetje se ukvarja tudi s kriptovalutami: v četrtletju je Block ustvaril 1,76 milijarde dolarjev prihodkov od bitcoinov in zaslužil 37 milijonov dolarjev bruto dobička od bitcoinov.

Kaj brati naprej

Ta članek ponuja le informacije in se ga ne sme razumeti kot nasvet. Na voljo brez kakršnega koli jamstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *