Buffalo se sooča z morebitnim “hromečim” sneženjem: kaj to pomeni za Browns-Bills v 11. tednu

Prebivalcem Buffala ni tuje rahlo sneženje sredi novembra – a sneg z nevihtami? Joj. Mesto se ta teden pripravlja na eno največjih snežnih neviht z učinkom jezera v zadnjih letih, ravno v času 11. tedna obračunov. Rjavi.

Vsi se spomnimo epa Igra “Snovertime” 2017a razmere za to nedeljo so zaskrbljujoče.

Kaj to pomeni za tekmo in kako se ekipe pripravljajo? No, če živite v Buffalu in imate lopato, lahko zaslužite nekaj dolarjev. Tukaj je vse, kar vemo:

Vremenska napoved v okolici Buffala

Urad nacionalne vremenske službe v Buffalu je v sredo izdal opozorilo, da se ta teden in konec tedna pričakuje podaljšan snežni dogodek z učinkom jezera, ki bo verjetno vključeval “paralizirajoče sneženje za območja Buffala in Watertowna.” Dodali so, da je v noči s četrtka na nedeljo še vedno možen snežni metež z učinkom jezera. Opozorilo je vključevalo Orchard Park v New Yorku, kjer igrajo Bills, ki se nahaja na vzhodni strani jezera Erie.

Po podatkih NWS se sneg z učinkom jezera pojavi, ko se zrak, ki je bistveno hladnejši od površine Velikih jezer, premika nad kopno, kjer se dvigne visoko in tvori oblake, obremenjene z vlago. Tam nastanejo snežni pasovi, ki odlagajo močne zimske padavine.

Najpogosteje se to zgodi pozno jeseni in zgodaj pozimi, ko začnejo temperature padati.

Koliko snega se pričakuje?

Buffalo in predmestje južno od njega bi lahko do nedelje zapadlo od tri do šest metrov snega, Meteorologi AccuWeather so povedali. Najmočnejše sneženje pričakujemo v noči s četrtka na petek in soboto na soboto. Potovanja so močno odsvetovana “na vrhuncu dogodka” in so lahko “težka do skoraj nemogoča”, je dejal AccuWeather. Novembrski snežni dogodki, podobni jezeru, lahko popolnoma zaprejo avtoceste in morda pustijo navijače – ali člane ekipe – na cedilu.

Pričakuje se, da bo sneženje enako kot prejšnji zgodovinski snežni dogodki z učinkom jezera. Največ enodnevnih snežnih padavin v Buffalu v novembru je bilo 24,9 palca 20. novembra 2000. Novembra 2014 je bil po poročanju NWS tudi eden od “najpomembnejših zimskih dogodkov v snežni zgodovini Buffala,” ko je na območjih vzhodno od Buffala zapadlo več kot pet metrov snega; severno od Buffala je v tem primeru pridobil le nekaj centimetrov.

“Vseh 10 največjih snežnih padavin v Buffalu je bilo novembra in decembra,” je povedal meteorolog AccuWeather Matt Benz. »To je posledica dejstva, da je jezero Erie v tem letnem času še precej toplo brez ledene odeje. Jezero lahko prispeva več vlage, ko se hladen zrak premika nad glavo, kar pomaga ustvariti intenzivnejše pasove snega z učinkom jezera.

Še en meteorolog je povedal za New York Times da napovedovalci zelo redko uporabljajo besede, kot sta “pohabljajoč” in “paralizirajoč”. “Teh datumov običajno ne uporabljamo, razen za zgodovinske dogodke,” je povedala meteorologinja meteorološke službe Buffalo Liz Jurkowski.

Jurkowski je dodal, da bi lahko v regiji opazili “sneg z grmenjem”, zlovešče zveneč vremenski pojav, ki pomeni nevihte z večino snega in ne dežja.

Naslednji graf prikazuje, da se pričakuje, da bo območje okoli stadiona Bills’ Highmark doživelo izjemne vplive vsaj do sobote zjutraj, in opozarja, da bi lahko prišlo do “obsežnih in obsežnih zaprtij in motenj v infrastrukturi”.

Kaj to pomeni za Brownove?

Zac Jackson, Browns pisatelj: Trener Kevin Stefanski je v sredo dejal, da je osredotočen na priprave ekipe in ni prepričan, ali je ekipa razvila ustrezen načrt za nepredvidljive razmere. Ker pa je AccuWeather nevihto označil za “potencialno zgodovinsko”, bodo Brownovi spremljali vreme in po potrebi komunicirali z ligo.

V normalnih razmerah bi let ekipe iz Clevelanda v Buffalo trajal le 30 minut, tovornjak z opremo ekipe pa bi vzel precej premagovanje Interstate 90, potovanje, ki bi zajemalo približno 200 milj. Toda I-90 poteka vzporedno z jezerom Erie, in če je napoved 3-6 čevljev snega z učinkom jezera še tako točna, obstajajo možni zapleti.

Brownovi bi morali leteti v soboto popoldne. Tovornjak z opremo bi odpeljal prej čez dan, vendar bi se to lahko podaljšalo čez ves dan, saj Browns končajo redne nedeljske treninge v petek zgodaj popoldne.

Brownsi za zdaj ne nameravajo spremeniti načrta potovanja, čeprav je Stefanski dejal, da verjame, da igralci ne bi imeli težav, če bi morala ekipa odpotovati v Buffalo prej – ali morda celo počakati do nedelje zjutraj. The NFL in Računi bo spremljal vreme, vendar preložitev tekme ne pride v poštev, saj igrajo Bills naslednji četrtek, na zahvalni dan, v Detroitu. Brownsi bodo počakali na posodobljeno napoved, medtem pa bo večina skrbi Stefanskega osredotočena na sposobnost obrambe Brownsov, da se ustavi Josh Allen in računi.


(Foto: Brett Carlsen / Getty Images)

Kako se odzivajo predlogi zakonov?

Joe Buscaglia, pisatelj Bills: Billsi pozorno spremljajo prihajajočo snežno nevihto in so v sredo povedali, da so v stalnem stiku s pisarnami lige. Kar zadeva lastne priprave, prva dva dneva vadbenega tedna potekata kot običajno. Kljub temu, ker naj bi se nevihta začela v četrtek zvečer, je trener Sean McDermott dejal, da imajo pripravljenih nekaj nepredvidenih primerov, če se bodo morali obrniti in ne bodo mogli priti v stavbo v petek, soboto ali oboje. Običajno ostanejo tudi v središču Buffala, približno 15 minut vožnje od stadiona Highmark v Orchard Parku, noč pred domačimi tekmami. Imajo tudi potencialne načrte za hotel bližje stadionu, če se pot v mesto v soboto zvečer izkaže za nevzdržno.

Ekipa je povedala, da je mladim igralcem in igralcem v Buffalu prvič letos priskrbela orodja za odstranjevanje snega za njihova vozila. Prejšnji primeri večjih snežnih neviht so člane organizacije spodbudili, da poberejo obtičale igralce in jih odpeljejo v prostore za trening. Prav tako so v preteklosti pogosto ponudili urno postavko kateremu koli članu javnosti, da je prišel in pomagal očistiti tribune na stadionu Highmark.

Ali obstaja precedens za premik igre?

Buscaglia: McDermott in Bills vedo vse o velikih snežnih nevihtah. V prvem letniku McDermotta leta 2017 so bili Bills in Žrebički tekma v Orchard Parku, ki je bila klasika vseh časov. Navijači niso mogli videti druge polovice stadiona z enega konca zaradi vetra in snega, ki je že bil na tleh.

Leta 2014, pred McDermottovim časom, je snežna nevihta prizadela območje Orchard Parka tako močno, da je NFL premaknila, da bi Bills vs. Curki to Detroit v torek zvečer. Zakoni so imeli veliko prakse, ko se ukvarjajo s temi pogoji kot organizacija.

Ali vpliva na stave?

Andrew DeWitt, višji urednik športnih stav: Skupni rezultat za Bills vs. Browns so v nedeljo zvečer na BetMGM začeli s 47 točkami. Večinoma ostri strelci pomagajo oblikovati črte v začetku tedna in skupno število je padlo s 47 na 45,5 do torka zjutraj, nato pa je padlo še za dve točki na 43 do torka popoldne. V sredo zjutraj se je črta premaknila na 41,5 točke, kjer trenutno stoji.

Bills so bili v ponedeljek zjutraj favoriti z 10 točkami, zdaj pa so favoriti le z osmimi točkami, ker je razlika v korelaciji s skupnim seštevkom. Če je doseženih manj točk, ker stavniki pričakujejo, da bo snežna nevihta vplivala na igro, bodo računi težje pokrili razliko.

Ena stvar, na katero morate biti pozorni, je, da če se nevihta do nedelje zjutraj umiri, lahko vidimo, da se bo skupno število razširilo in povečalo, saj vreme morda ne bo tako vplivalo na igro, kot si ljudje mislijo. Nekatere napovedi kažejo, da bo sneženje prenehalo do 10. ure po srednjeevropskem času v Orchard Parku. Vendar pa napoved še vedno zahteva sunke vetra nad 30 mph, kar bo povzročalo težave obema ekipama, tudi če med tekmo ne bo snežnega meteža.

(Zgornja fotografija: Tom Szczerbowski / Getty Images)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *