Buffalo Bills 28, Detroit Lions 25: Kratek povzetek in opombe

The Buffalo Bills morali so premagati jet lag zaradi dveh povratnih potovanj v Detroit v štirih dneh, pa tudi borbeno ekipo Lions, ki je jezdila v nizu treh iger, vendar je igro preživela z zmago z 28-25 z metom iz igre Tylerja v zadnji sekundi Bas. Čeprav je bilo videti, da je ekipi v tretji četrtini zmanjkalo goriva, ko so zadeli trikrat zapored in prinesli vodstvo Lionsom, so Billsi našli drugo veter v svojem vrhuncu in prišli na vrh.

Čeprav sta obe ekipi tekmo začeli z zaporednimi tremi in avti, sta se dva hvaljena prekrška nato segrela. Za Lions je tekma v 12 igrah in 61 jardov trajala skoraj šest minut in pol prve četrtine ter mešala teke in kratke podaje, preden je Jamaal Williams pobegnil po levi stranski črti in zadel dve jardi. Billsi so odgovorili z lastno TD vožnjo, ki jo je postavil 21-metrovka Josha Allena, kar jih je postavilo v rdečo cono. Allen je z globoko podajo zadel Isaiaha McKenzieja in izenačil na sedem.

V naslednji vožnji Detroita so Billsi izsilili preobrat: Ed Oliver je bil del Billsovega napada, ki se je lotil Williamsa v zadnjem polju, in ko je žoga zletela prosto, je Oliver skočil na udarec in jo vrnil Buffalu. Buffalo je pomešal šest tekov in štiri kratke podaje v še en touchdown, ki se je končal z malce po naključju – Allen se je spopadel v trenutku, ko je dobil žogo, nepričakovano spodrsljaj, zaradi katerega je bilo dovolj branilcev iz položaja, da je odprl pas, ki se je premikal po sredini v končna cona.

Z zaostankom 14-7 so levi v drugi četrtini agresivno napadli Bills. Dan Campbell je zadržal napad na igrišču na četrti in ena z lastne črte 33 jardov in igranje se je izplačalo s konverzijo prvega navzdol. Levi so ta zagon prenesli do golove črte, kjer so se soočili še z eno četrto igro. Campbell je hitro podal za prednost.

Detroit je na uri pustil dovolj časa za dvominutno vajo Billsov, in medtem ko je Allen dosegel nekaj zgodnjih uspehov pri nekaterih globokih bočnih metih, so ga Lionsi blokirali, ko je ekipa prišla v rdečo cono. Ekipi sta šli na polčas z vodstvom Buffala s 17-14 po zadetku iz igre Tylerja Bassa.

Po polčasu je napadu Billsa zmanjkalo goriva v še eni patetični tretji četrtini. Čeprav je njihov prvi napad dosegel 10-jardno črto Detroita, je Allen izvedel prestrezanje, ko je njegova podaja padla na črto, kar je uničilo napad.

Buffalova obramba se je močno ustavila pri posesti, ki je sledila: vreča za izgubo, nepopolna podaja in varna podaja Oliverja, s katero so povedli z 19-14. Toda nič od tega navdušenja se ni preneslo na napad Billsa, ki je udaril v treh zaporednih vožnjah, s skupno 32 jardi, pridobljenimi na teh treh vožnjah. Levi se niso mogli izogniti lastnim napakam, dolga vožnja se je končala z neuspelim zadetkom iz igre, toda v zadnji minuti tretje četrtine je Kalif Raymond vrnil udarec z 41 jardov in sprožil napad svoje ekipe. Ena kazen za motečo podajo pozneje, Lionsi so bili na črti 22 jardov in ni bilo potrebno veliko truda, da bi premagali Bills in prevzeli vodstvo.

Končno so Billsi dovolj dobro razumeli svoje težave, da so v četrti četrtini pripravili še en cilj. To je bila impresivna vožnja s 14 igrami in 80 jardi, ki je vključevala vrhunske teke na kolutu in oživitev Stefona Diggsa, ki je bil skoraj neviden vso igro, ko se je Allen v treh četrtinah spopadal s težavami z natančnostjo in izjemnim pritiskom. Diggs je ujel podajo s touchdownom, s katero so Billsi povedli s 25-22, toda ko je Tyler Bass želel doseči rezultat 26-22, je njegova dodatna točka zasukala preveč levo, tako da je igro pustil pri treh točkah.

S polnimi 2:40 in tremi preostalimi časovnimi odmori so imeli levi dovolj časa za zmago (ali podaljšek). V svojih prvih treh igrah so se premaknili za 22 jardov in tudi ko so imeli Bills prestrezanje za poraz v naslednji igri, je Lionsom uspelo pridobiti dovolj jardov, da so postavili ključno četrto in eno. Campbell je izvedel odličen playcall s podajo, ki je pridobila sedem jardov, vendar Lionsi na koncu niso mogli dokončati preostalih korakov, da bi zapečatili zmago. Imeli so priložnost, ko je DJ Chark prodrl globoko, vendar on in Jared Goff nista bila na isti strani. Igralec Lionsov Michael Badgley je nadoknadil svoj prejšnji spodrsljaj z 51-metrsko žogo in izenačil igro, toda Billsi so imeli 23 sekund in tri odmore, da bi poskušali ponovno prevzeti vodstvo.

Allen je prišel ven in podal zamrznjeno 36-metrsko žogo (kdo drug kot) Diggs, ki je takoj postavil Billsa na rob dosega zadetkov iz igre. Strateška uporaba časovnih omejitev, skupaj z dvema tekoma QB, ki sta pridobila 12 jardov, je Bassa pripravila za njegov lasten lok odrešitve. Zadel je zadetek s 45 jardov in zapečatil zmago Billsov.

Bills, z rezultatom 8-3, so začasno spet v lasti prvega mesta na vzhodu AFC. Oder je pripravljen za zadnjo tretjino njihove sezone: Zmagajte v divizijskih tekmah in so v končnici (in verjetno zelo visoko).

Poročilo o poškodbi

 • Von Miller je zapustil igro v drugi četrtini, potem ko je branilec Lions pristal na zadnji strani njegove desne noge in jo zvil. Označili so jo kot poškodbo kolena in prve napovedi so bile, da bi lahko šlo za izpah MCL, vendar bo Miller opravil magnetno resonanco, da potrdi resnost.
 • Dion Dawkins si je v začetku tretje četrtine poškodoval desni gleženj. David Quessenberry je vstopil na levi strani in Dawkins je bil naveden kot vprašljiv za vrnitev v igro.

Hitri posnetki

 • Z današnjo zmago je Josh Allen postal prvi branilec, ki je zmagal na vseh treh tekmah za zahvalni dan. Leta 2019 je premagal Cowboyse, lani pa še Saints.
 • V tretji četrtini je Ed Oliver zaradi varnosti odpustil Jareda Goffa in povišal Billse z 19-14. To je bila prva varnost Buffala po letu 2019 Rjavi QB Baker Mayfield je bil odpuščen v svoji končni coni. To je bila prva varnost Detroita po letu 2014.
 • Oliver ni bil izbran za enega od zvezdnikov igre, vendar si je zaslužil čast. Imel je šest spopadov, vrečo, ki je povzročila varnost, dva TFL, dva QB zadetka in povrnitev z napako. Zelo je napredoval, ko Miller ni mogel igrati.
 • Nekako je bil Isaiah McKenzie danes glavni fokus, desetkrat je pohitel in ujel šest za 96 jardov in touchdown. Billsom je dal nekaj zgodnjega življenja v napadu.
 • Stefon Diggs je prvi polčas končal z dvema prijemoma za 15 jardov pri petih nosilih. Toda on in Allen sta se do konca tekme vrnila na isto stran, saj je Diggs končal z ekipnim rekordom z osmimi prijemi na 15 tarčah za 77 jardov in touchdown.
 • Obramba Billsa je Jamaalu Williamsu prepustila 27-jardni zalet, vendar je Detroit na splošno zadržala na 96 jardov pri 28 poskusih hitenja.
 • Na drugi strani pa je bila igra s podajami še vedno problematična. Amon Ra sv. Brown je ujel devet od desetih tarč za 122 jardov in dotik. Jared Goff je imel tisti dan oceno podajalcev 98,9.
 • Jim Nantz se je trudil po svojih najboljših močeh, da bi odvrnil srkanje, a brez uspeha: v tretji četrtini, ko so se levi postavili v vrsto za zadetek iz igre, je povedal, kako igralec levov v tej sezoni ni zgrešil nobenega meta. Tako je Michael Badgley seveda zatresel svoj strel iz igre.
 • Badgley ni bil edini kiker, ki je danes utrpel prekletstvo komentatorjev. Prišlo je do zamude, a potem ko je Nantz omenil popolno dodatno točko, ki jo je izvedel Tyler Bass, je Bass zgrešil dodatno točko, ki bi Billsom prinesla štiri točke prednosti proti koncu četrte četrtine.

Naslednji teden

Čas je za prvo od dveh tekem Bills-Patriots na sporedu! Patrioti bodo gostili Bills na četrtkovem večernem nogometu, po nenavadnem urniku pa bosta imeli obe ekipi sedem prostih dni, saj obe ekipi igrata danes. Patrioti so v času tiska dosegli rezultat 6-4, potem ko so v nedeljo premagali Jetse z 10-3 na povratnem obračunu z touchdownom v zadnji minuti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *