Brezžični sesalnik Dyson V12 je naprodaj za črni petek

Novo Dyson V12 Detect Slim, ki je bil izdan v začetku tega leta, ponuja številne funkcije, ki so nam všeč pri V15, za približno 150 USD manj. Potem ko smo porabili približno osem ur za preizkušanje V12 na mešanici preprog, ploščic, vinila in parketa – velikodušno pokritih s krznom mačk in zajčkov, mačjih mladičev in zajčjih iztrebkov – smo se odločili, da je V12 Detect Slim vreden razmisleka. kot alternativa V15, še posebej, če ga najdete za 500 $ ali manj.

Dyson V12 Detect Slim

Ta novi brezžični sesalnik ima veliko enakih pametnih funkcij kot dražji V15, kot so laserska svetloba, števec delcev in samodejno prilagajanje sesanja. In je bolj udoben za uporabo.

Izvajali bomo več testiranj in delili svoje popolne vtise o V12 in drugih novi akumulatorski sesalniki kmalu. Medtem je tukaj vse, kar nam je všeč pri V12 Detect Slim – in vse, kar nam ni.

Dyson je končno potegnil sprožilec

Dolgo smo se pritoževali nad nevšečnostjo Dysonovih stikal v obliki sprožilcev, ki jih morate stisniti med sesanjem – še posebej moteče, če vas boli roka ali zapestje. V12 zamenja to nadležno funkcijo za preprost gumb za vklop/izklop. Sedaj lahko svobodno menjavate roke med premikanjem po nogah mize in smetnjakih! To je velika prednost pred serijama V8 in V15.

Je lahek in okreten

S 5,2 funta je V12 tanjši in nekoliko lažji od V8, našega trenutnega podprvaka, in veliko lažji od V15 Detect, ki tehta 6,8 funta. Tako kot motor V15 je tudi V12 nameščen pravokotno na vrh droga (v nasprotju z pravokotno nanj, kot je V8). Zaradi te zasnove je V12 bolj uravnotežen in lažji za manevriranje.

Model V8 absolutno V12 Detect Slim V12 Detect Slim Extra V15 Detect
Trenutna cena 350 dolarjev 500 dolarjev 500 dolarjev 650 dolarjev
Utež 5,5 funtov 5,2 funta 5,2 funta 6,8 funtov
Nadzor vklopa/izklopa Sprožilec Gumb Gumb Sprožilec
Delovni čas 40 minut 60 minut 60 minut 60 minut
Čas polnjenja 5 ur 4 ure 3,5 ure 4,5 ure
Kapaciteta posode 0,14 litra 0,1 galone 0,1 galone 0,2 galone
Priloženo orodje Čistilna glava za motorno palico za razčesavanje, puhasta čistilna glava, orodje za reže, orodje za lase, kombinirano orodje, zgornji adapter, krtača za trdovratno umazanijo, orodje za vzmetnice Čistilna glava za motorno palico za razčesavanje, laserska tanka puhasta čistilna glava, orodje za reže, orodje za vijake, kombinirano orodje, sponka za palico Motorbar za razčesavanje čistilne glave, Laser Slim Fluffy čistilna glava, Clumsy Spacing Tool, Stick Clip, Vijačno orodje, Kombinirano orodje, Podaljšek cevi, Krtača za prah brez prask Čistilna glava Torque Drive, Laser Slim Fluffy čistilna glava, Combo

Laser in zaslon, ki prikazuje ostanke

Potrebujete laser na vašem sesalniku? Verjetno ne, a kot ugotavljamo v našem vodniku, v tipičnem Dysonovem slogu je laser delno trik in delno prava inovacija. Zelena laserska svetloba V12, ki osvetljuje vašo pot in pomaga zaznati umazanijo in ostanke, je nekoliko manj močna od veliko dražjega V15. Vendar smo ugotovili, da je še vedno dovolj svetel, da zaznava prah na težko vidnih območjih.

Čeprav je laser težko zaznal umazanijo na vzorčastih vinilnih tleh, je bil uporaben na slabo osvetljenih območjih, kot so pod mizami, na temnih trdih tleh in na ploščicah med umivalnikom in kadjo. Morda boste presenečeni in nekoliko zgroženi nad količino prahu in vlaken, skozi katere sveti, da ne omenjamo skritih madežev, ki jih raje ne bi videli.

Tako kot V15 ima tudi V12 LCD zaslon s števcem delcev, ki oceni velikost in vrsto delcev, ki jih pobere vakuum. Povedali vam bodo, odvisno od velikosti delcev, ne glede na to, ali živite v domu s cvetnim prahom, prhljajem, pršicami ali bolhami. (Moja hiša? Vse našteto!) Toda šalo na stran, ali lahko s temi informacijami dejansko kaj storite? Pravzaprav ne, razen strmenja, kako nagnusen je svet. Edina praktična funkcija na LCD-zaslonu je odštevalnik časa, tako da lahko tekmujete z uro in naredite svoj mali kotiček sveta čistejši.

Laser Slim Fluffy čistilna glava osvetljuje umazanijo v temnih prostorih. Fuj! Foto: Sabine Heinlein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *