Brezodstotni alkoholni trg se pred božičem širi

23. november 2022 — Ko se bliža praznični čas, industrija pijač pričakuje, da se bo prodaja povečala, saj bodo potrošniki kopičili alkohol. Vendar pa se proizvajalci vedno bolj odzivajo na povpraševanje potrošnikov po možnostih z nič odstotki alkohola, saj je generacija Z vodilna v prostoru »zmernega pitja«. Mlajše generacije še vedno zahtevajo polne okuse, vendar z nižjim ABV, saj zdravstvene prioritete prevladajo nad ravnmi uživanja alkohola, ki so pogosto povezane s prejšnjimi generacijami.

Ker se odpira želja po nizkih in brezalkoholnih pijačah, industrija to upošteva in vlaga v izdelke, namenjene potrošnikom, ki želijo praznovati po lastnih pogojih.

Odstranjen
Nekateri največji igralci v panogi se selijo na ničodstotni trg.

V začetku tega meseca je Keurig Dr Pepper, konglomerat pijač, ki ima v lasti 7UP, Snapple in proizvajalca brezalkoholnih koktajlov Atypique, prevzel manjšinski delež brezalkoholne pivovarne Athletic Brewing.

Nakup zaznamuje širitev družbe Keurig Dr Pepper in vse večje zanimanje širše industrije pijač za nizko- in nič-procentni alkohol.

Povečano povpraševanje potrošnikov po ničelnih odstotkih alkoholnih pijač še naprej širi trg pijač. govorim z FoodIngredientsFirstChris Furnari, vodja komunikacij pri Athletic Brewing, poudarja vplive nenehnega trenda nizke količine alkohola.

»Vse več pivcev zmanjšuje vnos alkohola, predvsem zato, ker odkrivajo škodljive stranske učinke prekomernega pitja. Nedavna Gallupova anketa je pokazala, da 71 % Američanov verjame, da alkohol negativno vpliva nanje,« pravi.

»Videli smo tudi nedavne podatke, ki kažejo, da skoraj polovica (46 %) ameriških potrošnikov aktivno poskuša zmanjšati porabo. Vendar pa 80 % naših potrošnikov še vedno pije alkohol. Le bolj previdni so, ko se odločijo za pijačo.«

To zmanjšanje uživanja alkohola je kontekstualno in tudi generacijsko.

“Predvsem mlajši potrošniki – še posebej tisti iz generacije Z – se odločijo, da bodo priložnosti za pitje prihranili za posebne dogodke in vikende,” zaključuje Furnari.

Božič je takrat še vedno donosno obdobje za proizvajalce pijač, čeprav se je povpraševanje preusmerilo s tradicionalnih sezonskih pijač na aromatično brezalkoholno ponudbo. NPD, namenjen razvoju tega trga, se je izkazal za učinkovitega.

Naraščajoče povpraševanje
Keurig Dr Pepper želi vstopiti na ta potrošniški trg. Predstavlja robustne podatke v podporo tej usmeritvi.

“Brezalkoholno pivo v ZDA je v preteklem letu zraslo za skoraj 20 % v maloprodaji v dolarjih, pri čemer je craft segment, kjer ima Athletic Brewing 55-odstotni tržni delež, daleč presegel skupno rast kategorije,” so zapisali.

Keurig Dr Pepper podpira svoj premik proti trgu nič odstotkov z razumevanjem, da potrošniki še vedno želijo piti, le v zmernih količinah.

Brezalkoholno pivo predstavlja več kot 85-odstotni delež celotne prodaje v hitro rastoči kategoriji brezalkoholnega piva, vina in žganih pijač, saj vse več potrošnikov zmanjšuje porabo alkohola,« poudarjajo v podjetju. Potrošniki, ki jih v veliki meri spodbuja zmernost generacije Z, kažejo pripravljenost kupovati možnosti brez alkohola.

Izvršni direktor Keurig Dr Pepper Bob Gamgor je potrdil usmeritev podjetja. “Naša naložba odraža naše zanimanje in sposobnost, da se preselimo v vznemirljive bele prostore, vključno z zameglitvijo kategorij alkohola in brezalkohola,” pravi. “Veselimo se sodelovanja z ekipo Athletic Brewing, da bi jim pomagali pri rasti poslovanja.”

generacija 0%
Najnovejši podatki in raziskave Innova Market Insights podpirajo analizo Keurig Dr Pepper. Številke kažejo, kako Gen Z si prizadeva za ničodstotno povečanje prodaje pijač.

Tržni raziskovalec je izpostavil potencial tega prostora in opozoril na posebno veliko število potrošnikov, ki iščejo brezalkoholne možnosti. Opozarja tudi, da ta rastoči trg še vedno predstavlja pomembne priložnosti, saj potrošniki iščejo pijače polnega okusa brez alkoholnega učinka.

Prišlo je do povečanja NPD na področju nizkih in brezalkoholnih, vključno z

Kerry izda linijo vrhunskih rastlin z nič odstotki za vrhunski trg trezne množice, ki upa, da bo prevzel delež širšega ničodstotnega prostora.

V začetku tega leta, FoodIngredientsFirst med mednarodnim dnevom piva govoril z Vicky Berry, višjo vodjo evropskega poslovnega razvoja pri Synergy Flavors. Takrat je želela videti povečanje lansiranja za 0 %.

»Leta 2022 jih je bilo nekaj pomembne predstavitve v tem prostorukot sta Guinness 0:0 in Peroni Nastro Azzuro 0:0 % – brezalkoholni dvojnik Peroni Nastro Azzuro, v razvoj katerega naj bi skupina Asahi vložila 20 milijonov evrov (20,4 milijona ameriških dolarjev),« je dejala.

Avtor: James Davies

Če želite stopiti v stik z našo uredništvo, nam pišite na
editorial@cnsmedia.com

Če se vam zdi ta članek dragocen, boste morda želeli prejemati naša glasila.
Naročite se zdaj, če želite prejemati najnovejše novice neposredno v vaš nabiralnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *