Brazilski zakon o kriptovalutah se ponovno pojavlja po splošnem glasovanju – Uredba Bitcoin News

O brazilskem predlogu zakona o kriptovalutah, ki je bil večkrat umaknjen zaradi splošnih volitev 30. oktobra, bi lahko razpravljali in glasovali naslednji teden. Kot rečeno, bo projekt, opredeljen kot 4.401/2021, na dnevnem redu za razpravo v predstavniškem domu, označen kot nujen in uvrščen na seznam za obravnavo 22. novembra.

Brazilski zakon o kriptovalutah spet na dnevnem redu

Brazilski zakon o kriptovalutah, projekt, ki želi urediti dejanja borz kriptovalut in skrbniških agentov ter vzpostaviti jasna pravila za rudarjenje kriptovalut, bo naslednji teden na dnevnem redu predstavniškega doma. Predlog zakona, ki je bil umaknjen pred splošnimi glasovanji 20. oktobra, naj bi bil obravnavan 22. novembra.

Predlog zakona bi lahko obravnavali in glasovali, če bi svet ocenil, da je pomemben, saj je dokument četrta točka na seznamu obravnavanih na tej seji. Kljub temu lahko poslanci spremenijo dnevni red in preložijo razpravo o predlogu zakona, kot se je zgodilo že nekajkrat.

Po domače poročila, bi lahko bila priložnost za razpravo o projektu zaradi zakonodaje, o kateri trenutno razpravlja senat. Vendar so drugi ključni akterji to možnost zanemarili, saj bi lahko prevzem predsednika Lule prinesel pomembne spremembe zakona o proračunu za leto 2023, kar bi zahtevalo pozornost obeh domov.

Kripto osebnosti razpravljajo o regulaciji hitrosti zaradi zrušitve FTX

Dogodki v zvezi s prekinitvijo umikov in kasnejšim stečajem FTX, ene največjih borz kriptovalut, so spodbudili več osebnosti v industriji kriptovalut v Braziliji, da so se dotaknili pomena odobritve zakona.

Roberto Dagnoni, izvršni direktor 2TM, holdinga Mercado Bitcoin, ene največjih borz v Braziliji, navedeno:

Če je dobra stran, bi bila ta, da ima pravo prednost. Pravila, ki trenutno obstajajo, niso veljala za nekatere igralce, zato lahko počnejo, kar hočete. Ta (zakon) bi marsikaj spremenil.

Brazilija je ena od držav, ki jih je polom FTX bolj prizadel. Po Coingeckovih številkah bi bila Brazilija deseta najbolj prizadeta država na seznamu, Brazilci pa so se že organizirali za sodne postopke v več jurisdikcijah. A predlagano skupinska tožba bo združila kupce z več kot 100.000 $ na zalogi, da bi poskušali povrniti nekaj izgub.

Kaj menite o novi priložnosti, ki jo ima brazilski kongres, da potrdi zakon o kriptovalutah? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Sergio Goščenko

Sergio je novinar o kriptovalutah iz Venezuele. Kot sam se je opisal kot zamudnik, je vstopil v kriptosfero, ko so cene decembra 2017 poskočile. Ker ima izkušnje z računalniškim inženiringom, živi v Venezueli in je pod vplivom razmaha kriptovalut na družbeni ravni, ponuja drugačen pogled na uspeh kriptovalut in kako pomaga nebančne in premalo postrežene.

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, WikiCommons, Antonio Salaverry, Shutterstock.com

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *