Brazilska banka Itau Unibanco bo leta 2023 ponudila skrbniške storitve za kriptovalute – Novice Bitcoin News

Itau Unibanco, ena največjih brazilskih bank, je napovedala, da bo leta 2023 ponudila storitve skrbništva nad kriptovalutami. Itau Digital Assets, enota podjetja za kriptovalute, bo odgovorna za to ponudbo, ki bo najprej na voljo strankam banke in nato tretjim osebam kot storitev.

Brazilska banka Itau Unibanco debitira s ponudbo skrbništva nad kriptovalutami

Itau Unibanco, ena največjih zasebnih bank v Braziliji in Latamu, se je odločila vstopiti v posel kripto storitev. 17. novembra 2022 je podjetje objavilo načrte za uvedbo storitev skrbništva nad kriptovalutami leta 2023. Itau Digital Assets, oddelek podjetja, ki se ukvarja z vsemi stvarmi v zvezi s kriptovalutami, bo zadolžen za tehnologijo te rešitve.

Za Itau Unibanco so storitve skrbništva pomemben del varnostnega okvira, ki ga tretje osebe lahko ponudijo strankam. O tem produktni vodja Itau Unibanc Eric Alftafim rekel Globus:

Skrbništvo je v tem kontekstu temeljni element, saj zlasti na novem trgu, kot je kripto sredstva, vlagateljem prinaša varnost. Premoženje strank bomo varovali v varnem okolju.

Storitev skrbništva nad kriptovalutami bo izvedena v dveh fazah. V prvi fazi bo komitentom banke omogočeno sklepanje teh storitev. Druga faza bo razširila te storitve na tretje osebe, vključno z drugimi podjetji in institucijami. Itau Unibanco pričakuje, da bo svojo skrbniško rešitev predstavil v drugem četrtletju 2023. Vendar podjetje ni razkrilo, kateri skladi podpirajo njegovo rešitev.

Čeprav je Itau Unibanco ena prvih bank, ki je napovedala tovrstno storitev, ni prva v Braziliji. BTG Pactual, druga institucija v Braziliji, debitiral svojo storitev skrbništva nad kriptovalutami kot del uvedbe lastne kripto borze, imenovane mint, avgusta.

Itaujevo potovanje s kriptovalutami

To ni prvič, da se Itau Unibanco spogleduje s kriptovaluto. Podjetje napovedal da bo lahko 14. julija uvedel trgovanje s kriptovalutami za svoje stranke. Na enak način banka upravlja tudi enoto za tokenizacijo, ki strankam omogoča izdajo žetonov, ki predstavljajo realna sredstva na lastni borzi banke.

Itau Unibanco je tudi del letošnjega LIFT Laba, kjer številne institucije predstavljajo svoje projekte z idejo inoviranja obstoječega finančnega sistema. Družba je bila izbrano predstavlja rešitev za brazilski realni vezani stabilni coin, ki bi lahko omogočila hitro menjavo med žetoni, ki predstavljajo druge fiat valute v decentraliziranem finančnem okolju.

Kaj menite o novi skrbniški storitvi Itau Unibanco za kriptovalute? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Sergio Goščenko

Sergio je novinar o kriptovalutah iz Venezuele. Kot sam se je opisal kot zamudnik, je vstopil v kriptosfero, ko so cene decembra 2017 poskočile. Ker ima izkušnje z računalniškim inženiringom, živi v Venezueli in je pod vplivom razmaha kriptovalut na družbeni ravni, ponuja drugačen pogled na uspeh kriptovalut in kako pomaga nebančne in premalo postrežene.

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, ERGIO VS RANGEL, Shutterstock.com

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *