Borzno naročilo za začetek tedna; Disney vidi upanje; Tesla je dosegla novo dno

Glavni borzni indeksi so v ponedeljek padli, v zadnji uri rahlo narasli in blizu najnižjih vrednosti dneva. komponenta Dow Jones Walt Disney (DIS) je odpustil izvršnega direktorja Boba Chapeka, potem ko je storitev pretakanja v zadnjem četrtletju izgubila več kot milijardo dolarjev.
XIndeks S&P 500 je izgubil 0,6 %, Nasdaq pa 1,1 %. Industrijski indeks Dow Jones je padel za 0,3 %. Indeks podjetij z majhno kapitalizacijo Russell 2000 je padel za 0,9 %.

Tehnološko zahteven sklad Nasdaq 100, ki sledi Invesco QQQ trust ETF (QQQ) umaknil 1,1 %.

Obseg na NYSE in Nasdaq je bil večji kot ob istem času v petek. To je praznično skrajšan teden, zato pričakujte, da se bodo količine zmanjšale, ko se bodo ljudje odpravili k družini in prijateljem.

Surova nafta je izgubila 1,4 % na 79.011 $ za sod, potem ko je Savdska Arabija predlagala, da OPEC poveča proizvodnjo za 500.000 sodčkov. Verjetno ni naključje, da je Bidnova administracija pravkar podprla imuniteto za savdskega voditelja pri umoru Khashoggija.

Energy Sector SPDR ETF (XLE) padla za 2,3 %.

Plimovanje je okrepil zemeljski plin, ki je pridobil 6,8 %. Trguje se nad 6 USD na milijon britanskih termalnih enot.

Donos 10-letnih zakladnih zapisov je padel za eno bazično točko na 3,82 %. Bitcoin je padel za 3,6 % na 15.930 $.

Evropski trgi so padli, nemški DAX je izgubil 0,4 %, pariški CAC 40 pa 0,2 %. Londonski FTSE 100 je v popoldanskem trgovanju padel za 0,1 %.

Verjetnost dviga za 50 bazičnih točk na decembrskem zasedanju Feda je 85,4 %, medtem ko 14,6 % pričakuje dvig za 75 bazičnih točk, glede na podatke Orodje CME FedWatch. Raphael Bostic iz Feda (član brez glasovalne pravice) je dejal, da podpira upočasnitev dvigovanja obrestnih mer in meni, da je potrebnih dodatnih 75 do 100 bazičnih točk za zmanjšanje inflacije.

Trgovci na drobno, ki naj bi zaslužke objavili v torek, vključujejo Najboljši nakup (BBY), Nordstrom (JWN), Dolarsko drevo (DLTR) in Dick’s Sporting Goods (DKS).

Kitajske delnice so padle, ko so naraščajoče bolezni spodkopale upanje, da bo azijska država opustila svojo politiko brez Covida. Nadaljevanje gospodarske upočasnitve Kitajske bo obremenjevalo svetovno gospodarstvo.

Disney je s Chapek Bootom šokiral vlagatelje

Walt Disney (DIS) se je danes na borznem trgu povečal za 6,2 % zaradi presenetljive novice, da bo nekdanji predsednik in izvršni direktor Bob Iger ponovno prevzel položaj izvršnega direktorja, kar bo začelo veljati takoj. Februarja 2020 je Igerja zamenjal Bob Chapek, vendar je imel med njegovim mandatom težave.

Tematski park in medijski velikan sta poročala slabše od pričakovanih fiskalnih izgub v četrtem četrtletju na storitvah pretakanja Disney+, Hulu in ESPN Now, pri čemer je izgubil dvakrat več denarja kot pred letom dni.

Cilji glede dobička se niso uresničili po pričakovanjih, kar je povzročilo izgube v višini več kot 8 milijard dolarjev od uvedbe storitve Disney+ novembra 2019. Medtem ko je imel Disney+ v tretjem četrtletju 164,2 milijona naročnikov, je storitev izgubila 1,47 milijarde dolarjev.

Disneyjeve delnice so padle za 43 % od najvišje vrednosti v 52 tednih, vendar so danes vodilne na S&P 500 in Dow Jones.

Skladi imajo v lasti 30 % delnic DIS, vendar so delnice raztovarjali. Septembra jih je imelo 3920, kar je manj kot junija 3965 in marca 3999.

Netflix (NFLX) je padla za 0,9 % zaradi nizkega obsega in se odzvala na Disneyjeve novice. Delnice Netflixa najdejo podporo 21-dnevno eksponentno drseče povprečje.

Ryan Cohen dodaja delnice, saj meni, da je vodilno pretočno podjetje podcenjeno po letošnji množični razprodaji.

Tesla na dveletnem dnu; Padec kriptoborze

Tesla (TSLA) padla za več kot 5 %, ko so vlagatelji izstopili, zaskrbljeni, da se bodo težave izvršnega direktorja Elona Muska na Twitterju kot okužba razširile na prodajo električnih vozil. Delnica je padla na najnižjo vrednost v dveh letih in je zdaj nižja za več kot 58 % od najvišje vrednosti 414, objavljene 4. novembra 2021.

Kripto izmenjava Coinbase (KOVANC) je padel za 7,6 %, ko je bitcoin nazadoval po propadu kriptoborze FTX. FTX je v začetku tega meseca vložil zahtevo za stečaj.

Posledice FTX so trgovce z bitcoini pripeljale do dvoma o sposobnosti preživetja celotne digitalne valute. Delnice COIN so padle za približno 88 % od najvišje vrednosti v 52 tednih. Z delnicami se je začelo trgovati 14. aprila 2021.

Dominova pica (DPZ) se je zvišal za 2,5 % zaradi novice, da bo v svoji floti za dostavo zaposlil 800 električnih vozil GM Chevy Bolt. Prvih 100 naj bi prispelo novembra, preostalih 700 pa v prihodnjih mesecih. Podjetje navaja nižje stroške vzdrževanja, prihranek goriva in napredne varnostne funkcije kot prednosti dodajanja električnih vozil.

Delnice Domino najdejo podporo 200-dnevno drseče povprečje.

Ali Baba (BABICA) padla za 4,7 %. Pinduoduo (PDD) padla za 3,6 % in NIO (NIO) je zaradi kitajskih novic padla za 4,4 %.

Tehnologije Dell (DELL) padla za 4,3 % in Zoom Technologies (ZM) je izgubil 1,3 % pred načrtovano objavo dobička v tretjem četrtletju po zaključku.

JM Smucker (SJM) po poročanju o padcih v zgornji in spodnji vrstici v tretjem četrtletju 2023 upadlo, kar je 1 % več. Podjetje je prav tako povečalo dobiček na delnico v poslovnem letu 2023 in rast neto prodaje.

Delnice so noter Nakupovalna cona 5%. o ja stojalo za skodelico z ročajemz nakupna točka od 145,00 dalje.

Borza danes: IBD 50 Movers

Innovator IBD 50 ETF (FFTY) izgubil 2 %, kar je slabše od indeksa osrednjih borz.

Shoals Technologies (SLHLS) obnoviti prejšnje dobičke, znižanje za 0,7 %, in se razširiti s 5-odstotnega območja nakupa nestanovitne baze z 28,57 točke za nakup.

Earthstone Energy (JE) je padel še za 9,4 % in trgoval pod 21-dnevno mejo.

Nova energija Daqo (DQ) so padle za 2,3 % v drugih kitajskih delnicah.

MORDA BI VAM BILO VŠEČ TUDI:

Pridobite brezplačna glasila o KVČB: Priprava na trg | Tehnično poročilo | Kako investirati

Kaj je CAN SLIM? Če želite najti zmagovalne delnice, je bolje, da to veste

IBD Live: Naučite se in analizirajte rastoče delnice s profesionalci

Iščete naslednje velike borzne zmagovalce? Začnite s temi 3 koraki

Želite več vpogleda v KVČB? Naročite se na naš investicijski podcast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *