Borze mešane, saj je prodaja stanovanj počasna, kar izravnava rožnate prihodke maloprodaje, napovedi | Investitor’s Business Daily

Delniški trg je bil v pozno popoldanskem trgovanju mešan, saj je prodaja stanovanj upadla, negativne novice o gospodarstvu pa so odtehtale močna poročila o dobičkih iz maloprodajnega sektorja.
XIndeks Nasdaq je padel za 0,2 %, indeks S&P 500 pa je pridobil 0,2 %. Industrijski indeks Dow Jones je pridobil 0,1 %. Indeks podjetij z majhno kapitalizacijo Russell 2000 je zrasel za 0,2 %.

Obseg se je zmanjšal na NYSE in Nasdaq od istega časa v četrtek.

Donosnost referenčne 10-letne državne obveznice se je povečala za 12 bazičnih točk na 3,82 %.

Cene surove nafte so padle za 2 % na 80 $ za sod, saj so ameriške terminske pogodbe za nafto prvič letos pokazale na morebitno presežno ponudbo.

S&P Energy Select Sector ETF (XLE) je v petek padel za 1,1 %, kar je najslabši od vseh 11 sektorjev S&P. S&P Utilities Sector ETF (XLU) je bil najboljši z 2 %.

Delniški trg je mešan, ker prodaja hiš upada

Po drugih gospodarskih podatkih je prodaja obstoječih stanovanj oktobra padla za 5,9 % in kaže na stalno šibkost povpraševanja po stanovanjih v zadnjih devetih mesecih. Vse regije ZDA so pokazale upad.

“Nedavni močan dvig hipotekarnih obrestnih mer je zaustavil povpraševanje po stanovanjskih nepremičninah, pri čemer so nekatera območja doživela najslabše prodajne številke v več kot desetletju,” je povedal Peter Essele, vodja upravljanja portfelja pri Commonwealth Financial Network.

Medtem predsednica bostonske centralne banke Susan Collins pravi, da pričakuje, da bo centralna banka decembra zvišala obrestne mere. “Vsi možni koraki bi morali biti na mizi, medtem ko se odločamo, kaj je dovolj trdno,” je dejal Collins v intervjuju za CNBC.

Verjetnost, da bo Fed decembra zvišal obrestne mere za 0,5 %, je po podatkih nekoliko padla na 75,8 %, medtem ko je bila verjetnost za dvig za 75 bazičnih točk na 24,2 %. Orodje CME FedWatch.

Proizvajalec namakalnih sistemov Lindsay (LNN) se je v petek iz pokalne baze prebila na nove vrhove. Lindsay si deli najvišjo oceno v skupini kmetijskih strojev IBD John Deere (OF), ki prikazuje zaslužek za naslednji teden. Delnice družbe Deere rastejo, potem ko so presegle raven 400 in nakupno točko 406,12.

Proizvajalec gradbenih izdelkov Grifin (GFF) je prav tako dosegel nove najvišje vrednosti in bil podaljšan nad nakupno točko 33,63.

Maloprodajni zaslužki povečujejo zaloge, ko se bliža praznična sezona

Uporabljeni materiali (OGROMNO), Trgovine Ross (RAST), Palo Alto Networks (PANW) in Gap (GPS) vsi boljši pogledi pozno v četrtek in zgodaj v petek.

AMAT-ova prodaja 6,75 milijarde $ in dobiček 2,03 $ na delnico je bil nad ocenami 6,45 milijarde USD in 1,73 USD. Proizvajalec opreme za čipe je zmanjšal obete za četrto četrtletje za 400 milijonov dolarjev zaradi zapora Kitajske zaradi Covida. Delnice so zmanjšale večino rasti v pozno popoldanskem trgovanju in preizkušajo 200-dnevno linijo.

Palo Alto Networks je poročal o prihodkih v višini 1,6 milijarde dolarjev in dobičku v višini 83 centov na delnico, kar je preseglo ocene 1,55 milijarde dolarjev in 69 centov. Delnice PANW so se v petek dvignile za več kot 7 % in presegle mejo 50 dni.

Ross je imel prodajo v višini 4,6 milijarde dolarjev in dobiček 1 dolar na delnico. Delnice ROST so poskočile za skoraj 10 % in dosegajo najboljšo vrednost delnic od 9. novembra 2020, ko so zrasle za 15,6 %, glede na tržne podatke Dow Jones.

Gap je poročal o prodaji v višini 4,04 milijarde dolarjev in dobičku v višini 77 centov na delnico. Delnice GPS so zrasle za več kot 6 % na najvišjo ceno od aprila.

Kitajsko podjetje proti blokadi na Kitajskem

Kitajski velikan elektronske trgovine JD.com (JD) je presegel ocene in zmanjšal pritisk zaradi kitajske blokade ter zaslužil 38 centov na delnico s prodajo v višini 34,2 milijarde USD. Delnice so padle za več kot 3 %, ko testirajo odpornost na 200-dnevni meji.

Omarica za noge (FL) premagal zgornje in spodnje ocene in povečal kvote. Delnice so pridobile več kot 7 %. Tvori nakupno bazo z nakupno točko 40,10.

Lululemon (LULU) je v petek padla za 2 % v poprodajnem trgovanju, vendar ostaja blizu točke nakupa. to Velika kapa 20 delnice računajo na to, da bodo potrošniki to sezono stopili k mizi in jo sprejeli grižljaj iz njegovega napihnjenega inventarja. Poroča o dobičku v tretjem fiskalnem četrtletju 8. decembra.

Innovator IBD 50 ETF (FFTY) padla za 0,6%, obremenjena z zalogami nafte, kot je npr Diamondback Energy (FING), Exxon Mobil (XOM) in ConocoPhillips (COP).

Sledite Michaelu Molinskemu na Twitterju @IMmolinski

MORDA BI VAM BILO VŠEČ TUDI:

Ujemite naslednjega velikega zmagovalca s MarketSmithom

Ali je čas za prodajo delnic GLD zaradi recesije, olajšanja inflacije?

Pridobite popoln dostop do seznamov zalog in ocen KVČB

Ali je XOM A nakup takoj po zaslužku v tretjem četrtletju?

Prihodnje pogodbe: Nvidia, Cisco sta gonilna sila zaslužka; Signal recesije je vse močnejši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *