Borza danes – Delnice so današnjo sejo končale v pozitivnem območju

Nazadnje posodobljeno ob 16:05 EST

Borzni indeksi so današnje trgovanje končali v zelenem. Industrijski indeks Dow Jones, S&P 500 in Nasdaq 100 so pridobili 0,28 %, 0,6 % oziroma 0,97 %.

Energetski sektor je na seji zaostal, saj je padel za 1,14%. Nasprotno pa je bil potrošniški diskrecijski sektor vodilni na seji z 1,46-odstotnim dobičkom. Poleg tega je surova nafta WTI oslabela, saj se giblje okoli sredine razpona 77 $.

Poleg tega se je donos 10-letne državne obveznice ZDA znižal na 3,69 %, kar je zmanjšanje za več kot šest bazičnih točk. Podobno se je znižal donos dvoletne državne obveznice, ki znaša okoli 4,49 %.

Zvezne rezerve Atlante so posodobile svojo najnovejšo vrednost GDPNow, ki ji omogoča oceno rasti BDP v realnem času. “Nowcast” postane natančnejši, ko je v četrtletju objavljenih več gospodarskih podatkov. Trenutno se ocenjuje, da bo gospodarstvo v četrtem četrtletju zraslo za okoli 4,3%.

To je več od prejšnje ocene 4,2 %, kar je mogoče pripisati nedavnim podatkom, ki sta jih objavila ameriški urad za popis prebivalstva in nacionalno združenje nepremičninskih posrednikov.

Vendar pa je inflacija še vedno problem po vsem svetu. Zato bo zanimivo videti, kakšna bo realna rast BDP in kako se bo spreminjala v prihodnje, ko bodo višje stopnje začele vplivati ​​na gospodarstvo.

Federal Reserve objavlja zapisnik seje

Nazadnje posodobljeno ob 14:15 EST

Delnice so v zadnjih urah današnje seje v zelenem. Od 14.15 EST so se indeksi Dow Jones Industrial Average, S&P 500 in Nasdaq 100 zvišali za 0,3 %, 0,5 % oziroma 0,8 %.

Danes je bil objavljen zapisnik seje Federal Reserve, ki kaže, da centralna banka še ni končala z zviševanjem obrestnih mer. Na žalost preprosto ni dovolj dokazov, ki bi kazali, da inflacija pada na dovolj prepričljiv način. Zadnje poročilo o inflaciji je bilo 7,7 %, kar je precej nad ciljem 2 %.

Kljub temu so uradniki začeli razpravljati o uporabi manjših dvigov obrestnih mer v prihodnosti. Trgi dejansko pričakujejo dvig obrestne mere za 50 bazičnih točk decembra.

Indeksi so mešani; Naročila trajnega blaga so presegla pričakovanja

Nazadnje posodobljeno ob 12:00 EST

Zaloge so bile sredi trgovanja v sredo različno. Od 12.00 EST sta se S&P 500 in Nasdaq 100 povečala za 0,1 % oziroma 0,3 %. Po drugi strani je Dow Jones Industrial Average padel za 0,1 %.

Census Bureau je v sredo objavil svoje poročilo o naročilih trajnega blaga v ZDA za mesec oktober, ki meri spremembo vrednosti naročil za drage trajne predmete. To poročilo izključuje vpliv naročil letal, saj so zelo nestanovitna. Zato je na splošno sprejeto, da jedro branja zagotavlja boljšo oceno trendov naročanja.

Oktobra so se naročila za osnovno trajno blago povečala za 0,5 %, kar je bolje od pričakovanih 0,1 % na mesečni ravni. To je bilo veliko boljše od padca prejšnjega meseca za -0,9 % in kaže, da še vedno obstaja povpraševanje po izdelkih z visokimi cenami. Če upoštevamo naročila letal, so se naročila trajnih dobrin povečala za 1 %, kar je 0,4 % preseglo pričakovanja.

Vendar si je treba zapomniti, da je to zaostajajoč kazalnik, kar pomeni, da je lahko trenutno povpraševanje precej nižje, saj inflacija še naprej vpliva na kupno moč ljudi.

Rast delnic; Miss Expectations Pogoji za zaposlitev

Nazadnje posodobljeno ob 10:00 EST

Borzni indeksi so za začetek današnjega trgovanja v zelenem. Od 10:00 dopoldan po EST so se indeksi Dow Jones Industrial Average, S&P 500 in Nasdaq 100 zvišali za 0,3 %, 0,4 % oziroma 0,7 %.

Ministrstvo za delo je v sredo objavilo svoje poročilo o začetnih zahtevkih za primer brezposelnosti, ki je bilo slabše od pričakovanj. V preteklem tednu se je v zavarovanje za primer brezposelnosti prvič prijavilo 240.000 ljudi. Pričakovanja so bila za 225.000 posameznikov.

Če uporabimo štiritedensko povprečje, je prvotnih zahtevkov za primer brezposelnosti znašalo 226.750, kar je več od prejšnjega tedna, ko je bilo 221.250. Omeniti velja, da je ta številka v skupni rasti od konca septembra.

Poleg tega so trajne vloge za primer brezposelnosti, ki merijo število brezposelnih upravičencev do zavarovanja za primer brezposelnosti, dosegle 1,551 milijona. To je bilo nad napovedjo 1,517 milijona in višje od natisa prejšnjega tedna 1,503 milijona.

Zahtevki za trajno nadomestilo za primer brezposelnosti so trenutno blizu najnižje ravni po letu 1970. Relativno gledano to nakazuje, da posamezniki po odpuščanju nimajo težav pri iskanju druge zaposlitve.

Vendar se to število v zadnjem času počasi povečuje, ko začne veljati politika zaostrovanja Federal Reserve. Zato bo verjetno še naprej naraščal, ko bo vse več podjetij napovedalo odpuščanja.

Borza danes: Terminske pogodbe rastejo pred zapisnikom seje Feda

Prvič objavljeno ob 7:18 EST

Ameriške delniške terminske pogodbe so se v sredo zgodaj zvišale, ko so vlagatelji čakali na zapisnik z zadnje seje Federal Reserve v začetku tega meseca. Posodobitev bo zagotovila več jasnosti glede pristopa decembrske politike.

Terminske pogodbe za industrijsko povprečje Dow Jones (DJIA) zvišali za 0,05 %, medtem ko so se tisti na S&P 500 (SPX) se je v sredo ob 7:00 EST povečal za 0,08 %. Medtem je Nasdaq 100 (NDX) terminske pogodbe so napredovale za 0,08 %.

Nordstrom (NYSE: JWN) je bil glavni dejavnik pred borzo, saj je ob zadnjem preverjanju v sredo na seji pred borzo padel za skoraj 10 %, čeprav je podjetje preseglo najvišje in najnižje ocene v tretjem četrtletju in ponovno potrdilo svoje smernice. Vlagatelji so najverjetneje zahtevali povišanje in bili razočarani, ker so bila pričakovanja izpolnjena, kar kaže, da je to prav tako dobro za Nordstrom.

Kaj se je zgodilo v torek

Po začetni nemirnosti so vlagatelji opustili zaskrbljenost zaradi nove serije zaustavitev, povezanih s COVID-19, na Kitajskem po ponovnem pojavu primerov. S&P 500, Dow in Nasdaq 100 so dan končali z rastjo za 1,36 %, 1,18 % oziroma 1,48 %.

Obseg je včeraj pred praznikom zahvalnosti ostal nizek in pričakuje se, da se bo nadaljeval v sredo.

Vlagatelji so bili bolj osredotočeni na poročila o zaslužku in upanje na golobjo denarno politiko Feda.

Naraščajoči stroški dostave nafte

Medtem pa stroški pošiljanja nafte v različna pristanišča po vsem svetu naraščajo, kar znižuje cene energije in grozi z inflacijo.

Vojna v Ukrajini, ki še traja, je prekinila več kratkih naftnih trgovskih poti čez Baltsko in Severno morje. Poleg tega se je čas, ki ga tankerji potrebujejo, da dosežejo svoje cilje, podaljšal, ker se ruski izvoz nafte v Evropo zmanjšuje in slednja išče druge dobavitelje. To je vzrok naraščajočih cen.

Kaj čaka v sredo

Na gospodarski fronti bodo v sredo pregledani zadnji zapisniki s sestanka Feda, da bi razumeli stališče centralne banke do inflacije in njen pristop k politiki za decembrsko srečanje.

Objavljeni bodo tudi tedenski začetni zahtevki za primer brezposelnosti, ki bodo razkrili več podrobnosti o tem, kako se drži trg dela. Ob velikem številu tehničnih odpovedi je pričakovati rast škod. Raziskava Dow Jones je napovedala 225.000 za teden, ki se je končal 19. novembra, v primerjavi z 222.000 prejšnji teden.

Tržnice bodo zaprte v četrtek za zahvalni dan in bodo odprte do petka do 13. ure.

Razkritje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *