Boljši nakup na medvedjem trgu: Nio proti delnici Rivian

V boju za lansiranje električnih vozil (EV) sta letos dve priljubljeni delnici utrpeli podobno usodo: Rivian Automotive (RIVN -5,39 %) in št (NIO -1,87 %). Nio obstaja že nekaj let in je leta 2021 poslal skoraj 91.000 električnih vozil, medtem ko je Rivian šel na borzo šele lani in mu je uspelo poslati le okoli 900 vozil na leto.

Vendar pa so zaradi medvedjega trga in izzivov, ki so v zadnjih mesecih prizadeli tako Rivian kot Nio, njune delnice letos padle za skoraj 70 %. Katera Delnice EV zdaj omogoča boljši nakup na medvedjem trgu? Pa ugotovimo.

Osredotočite se na proizvodnjo in povpraševanje

Howard Smith (rivian): Delnice Rivian so do danes padle za približno 70 %. Vendar zaradi tega ni nujno, da so poceni po večini meritev.

Tržna kapitalizacija podjetja v višini 28,5 milijarde dolarjev je še vedno približno 14,5-krat večja od prihodkov, ki naj bi jih ustvarila letos. Za perspektivo se to primerja z 12-mesečnim zaostankom razmerje med ceno in prodajo (P/S). od 8 for Tesla. Toda proizvodnja in prodaja naj bi še naprej rasli do leta 2023, kar bi nelojalno znižalo trenutno ceno Rivianove delnice.

V nedavno objavljenem poročilu o tretjem četrtletju je Rivian ohranil svojo oceno obsega proizvodnje za leto 2022, kar pomeni 45-odstotno zaporedno rast v četrtem četrtletju. Ta rast je posledica podobno močnega povečanja povpraševanja, kot je prikazano v spodnji tabeli.

Platformo Rivian R1 naročajo četrtletno.

Vir podatkov: Rivian Automotive. Grafikon po avtorju.

Zaostanek prednaročil, prikazan zgoraj, je za ponudbo potrošniških tovornjakov in SUV platforme R1. Vključujejo brez odpovedi in dostav ter ne vključujejo naročila za 100.000 električnih dostavnih vozil, ki jih ima Rivian od Amazon.

Za vlagatelje ostaja odprto vprašanje ocene vrednosti podjetja, pa tudi njegovega kapitalskega položaja. Rivian še naprej izgublja ogromno denarja. V tretjem četrtletju je poročal o čisti izgubi v višini več kot 1,7 milijarde dolarjev, vendar je obdobje končal s 13,8 milijarde dolarjev denarja in ustreznikov. Vendar je to manj od 15,4 milijarde dolarjev v prejšnjem četrtletju.

Čeprav pomisleki glede tveganja vrednotenja in izvedbe ostajajo, bi moralo četrtletje, o katerem so nedavno poročali, vlagateljem spodbuditi zaupanje v potencial Rivianovega poslovanja. Glede na to, da so delnice leta 2022 padle za 70 odstotkov, je morda čas, da Rivian postane nakup na medvedjem trgu.

Ustvarjanje valov na velikem trgu električnih vozil

Neha Chamaria (Nio): Tako kot Rivian tudi Nio izgublja denar. V tretjem četrtletju je utrpela čisto izgubo v višini 582 milijonov dolarjev, kar je 45 % več kot leto prej. Vendar za razliko od Riviana Nio hitro proizvaja in dostavlja avtomobile in se je že trdno uveljavil na domačem trgu, Kitajskem, ki je tudi največji svetovni trg električnih vozil.

Problem z Nio je trenutno, ironično, Kitajska. Nacionalna politika brez covida še naprej škoduje proizvajalcem in Nio je moral vsaj dvakrat leta 2022 za nekaj tednov zapreti delovanje, da bi izpolnil karanteno. To je seveda ogrozilo obseg proizvodnje in prodaje in je bil glavni strah, ki je znižal ceno Niove delnice.

Vendar pa je Nio prepričan, da lahko v četrtem četrtletju dobavi rekordno število avtomobilov z večjo proizvodnjo na novo lansiranih električnih vozil, zlasti svoje premium limuzine srednje velikosti ET5. Nio je svojega prvega ET5 dostavil septembra in pričakuje, da bo limuzina v enem letu presegla prodajo priljubljenega BMW serije 3 na Kitajskem. Če se to zgodi, bi to lahko povečalo podobo znamke Nio in tržni delež na kitajskem trgu vrhunskih električnih avtomobilov.

Nio ima tudi za leto 2023 velike načrte, vključno s lansiranjem petih novih izdelkov v prvi polovici leta in okoli 20 % ali več bruto marže, če se stroški baterij znižajo. Glede na to, da bo Nio leta 2022 že presegel 0,1 milijona pošiljk, vidim velik potencial rasti tega podjetja. Glede na to, da Nio že ustvarja milijarde dolarjev prihodkov – samo v tretjem četrtletju je ustvaril približno 1,8 milijarde dolarjev prihodkov – menim, da je delnica soliden nakup pri trenutni tržni kapitalizaciji 18 milijard dolarjev.

Boljša zaloga električnih vozil

Glede na velikost in obseg Niinega poslovanja, načrte rasti in finančni položaj se zdi, da je dobro pripravljena na rast v bližnji prihodnosti in se mora odražati v ceni delnice. Vendar to ne pomeni, da morate Rivian odpisati.

Nio nosi “kitajsko” tveganje, ki ga Rivian ne. Glede na močno denarno stanje in podporo Amazona in FordVse, kar bi Rivian morda potreboval, da si povrne zaupanje vlagateljev, je, da letos proizvede 25.000 električnih vozil.

Rivian je trenutno videti bolj špekulativna stava, čeprav bi lahko bilo leto 2023 veliko leto za obe delnici električnih vozil.

John Mackey, izvršni direktor Whole Foods Market, hčerinske družbe Amazon, je član upravnega odbora The Motley Fool. Neha Chamaria nima nobene pozicije v nobeni od kotiranih delnic. The Motley Fool ima položaje in priporoča Amazon, Nio Inc. in Tesla. Motley Fool ima a politiko razkritja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *