Boljši kot lani, stane manj

Amazonov pametni televizor Omni QLED serije 4K UHD Fire TV.

Amazon

Preizkusil sem ga AmazonNov 65-palčni Fire TV Omni QLED serije 4K UHD pametni televizor. Če ste običajni gledalec televizije, kot sem jaz, je novi Fire TV enostaven za uporabo in ima odlično kakovost slike za to ceno.

In ko smo že pri ceni, v času objave je bil naprodaj za 550 dolarjev, kar je približno 250 dolarjev nižje od začetne cene, zaradi česar je cenejši od lanskega modela, ki ga Amazon še vedno prodaja. Obstaja tudi dražji 75-palčni model, ki stane 1100 dolarjev.

Podjetje je lani naredilo pohod na televizorje znamke Amazon z modelom, ki je bil dober, a ne odličen. Letošnja različica ima veliko posodobitev, zaradi katerih je nakup boljši. Najbolj opazno je izboljšana slika, izboljšani so novi ambientalni zasloni in zvočniki.

Toda Amazon s strojno opremo ne zasluži veliko denarja. Je podjetje v oblaku in spletni trgovec. Namesto tega njegova strojna oprema služi kot portal za njegove storitve, kot sta Prime Video in celo trgovina Amazon. Lahko se pogovarjate z Alexo, ki je vgrajena. To je eno veliko okno v Amazon, ki ga lahko obesite na steno. In ljudem, ki uporabljajo veliko Amazonovih storitev, bo morda všeč.

Tukaj je tisto, kar morate vedeti o tem.

kaj je dobro

Novi Fire TV se bo prav prilegal v vaš pametni domači ekosistem, če že uporabljate glasovnega pomočnika podjetja Alexa prek drugih izdelkov, kot je Amazon Echo. Televizor ima prostoročne glasovne ukaze, tako da lahko, ko ne najdete daljinskega upravljalnika, preprosto zavpijete: “Alexa, izklopi TV.” Možni so tudi zahtevnejši ukazi. Televiziji sem lahko rekel, naj “predvaja naslednjo epizodo” “Hudičeve ure” na Prime, tako da mi ni bilo treba čakati do konca.

Ta funkcija ni nova. Lanski televizor je imel tudi prostoročno telefoniranje Alexa, vendar je še vedno dobra funkcija in sem jo zlahka uporabljal. Če ne želite uporabljati funkcije Alexa, lahko izklopite mikrofon.

Moje trenutne televizorje je težko gledati v dnevni sobi, ki ima veliko naravne svetlobe. Toda ta Fire TV je bil precej svetel, tako da sem lahko še vedno jasno gledal televizijo tudi z veliko sončne svetlobe.

Letošnji model ima novo “ambientalno” izkušnjo, ki uporablja senzorje za zaznavanje vaše prisotnosti v prostoru. V teoriji je malo srhljivo, zdaj pa vidim vrednost v tem, da največji zaslon v moji dnevni sobi služi kot dekor ali celo kot prostor za prikaz pomembnih informacij, kot so koledarski dogodki in digitalni samolepilni lističi.

Amazonov pametni televizor Fire TV serije Omni QLED 4K UHD z zaslonom Widget.

Amazon

Obstaja nekaj odličnih funkcij ambientalnega načina. One vaš TV spremeni v umetniško delo. Umetnost je črpana iz zbirke 1500 fotografij in likovnih del, vključno z Narodno galerijo umetnosti in Inštitutom za umetnost v Chicagu. Samsungovi “The Frame TVs” imajo tudi to funkcijo, vendar morate plačati za prikaz umetnosti, medtem ko je Amazonova galerija TV slik brezplačna.

Amazon Fire TV Omni QLED serija 4K UHD.

Sophia Pitt

Svoje fotografije lahko prikažete na televizorju, kar je prijetna, a pogosta funkcija, ki jo najdete v drugih napravah. Pripomočke na zaslonu lahko prilagodite z novicami, opomniki, samolepilnimi opombami in koledarji ter dodate nadzorne centre za naprave pametnega doma. Uporabila sem možnost lepljivega listka, da pustim možu opomnik, naj vzame ovseno mleko iz trgovine.

Amazon Fire TV Omni QLED serija 4K UHD.

Sophia Pitt

Glasbo s televizorja lahko predvajate tudi, ko je zaslon izklopljen. Nisem pričakoval, da bom uporabil to funkcijo, saj imam dokaj robusten stereo sistem, vendar sem bil navdušen nad kakovostjo zvoka in glasnostjo vgrajenih zvočnikov televizorja. Za druga dva televizorja imam doma zvočnike, ker so zvočniki res slabi, tukaj pa nisem čutil potrebe po enem. Novi Fire TV postane glasen in zvok je oster. Vendar zvočne vrstice zagotavljajo globlje nizke tone in bogatejši zvok.

Kaj je narobe

Alexa ni mogla vedno slišati mojih ukazov, ko je bila glasnost na televizorju glasna, kar je smiselno, vendar je lahko še vedno nekoliko frustrirajoče. Za pogovor z Alexa boste morali uporabiti daljinski upravljalnik za premor.

Poleg tega ta televizor ni najboljša možnost za ljudi, ki jim Alexa ni ravno všeč ali ki niso naročeni na Amazon Prime. Vse naprave Fire TV imajo glavno vsebino vidno na glavnem uporabniškem vmesniku. Videli boste predloge za ogled oddaj, kot je Amazonov Gospodar prstanov: Prstani moči.

Kot lahko vidite na spodnji sliki, obstaja veliko oglasov za oddaje Prime Video, obstajajo številni sponzorirani filmi Tubija, pogosto pa sem videl tudi druge oglase. Lahko je dolgočasno, če vas ne zanimajo.

Medtem ko bosta svetlost in slika zadostni za običajne gledalce televizije, obstajajo drugi televizorji v istem cenovnem razredu, ki lahko postanejo svetlejši. Drugi pa bi lahko zagotovili bolj gladko in boljšo igralno izkušnjo. Hisense 65-palčni razred ULED Premium U7H QLED Series Quantum Dot Google 4K ponuja na primer frekvenco osveževanja 120 Hz, medtem ko Omni QLED ponuja samo 60 Hz. U7H ima podobno ceno 700 dolarjev, slika pa ima globljo črno in bolj realistične tone.

Amazon Fire TV Omni QLED Series 4K UHD Prime UI.

Sophia Pitt

Bi ga morali kupiti?

Všeč vam bo, če se poglobite v Amazonov ekosistem izdelkov in storitev. Cenim, da je največji zaslon v vaši hiši uporaben s svojo “ambientalno” izkušnjo. Nastavitev je zelo enostavna in uporaba Alexa za navigacijo je preprosta. Novi Amazon Fire TV Omni je velik napredek v primerjavi z lanskim modelom, zlasti ko gre za zaslon, zaradi trenutnega znižanja cene pa je še boljši za svoje zmogljivosti in velikost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *