Bitcoin: panika se morda šele začenja (BTC-USD)

Kriptovalute in mobilna tehnologija

solarseven

Bitcoin (BTC-USD), najbolj priljubljena kriptovaluta na svetu, pa tudi kriptovalute nasploh so v zadnjih mesecih deležne vse več negativnih novic. Trg kriptovalut je ljudem prinesel milijone in milijarde vrednosti po dvigu s skoraj peni delnice na več kot 50.000 $ za bitcoin na vrhuncu pred nekaj četrtletji.

Čeprav so ga nekateri hvalili kot varnejši način za finančno poslovanje, se od takrat pojavlja vse več vdorov in obtožb o goljufijah, ki polnijo naslovnice po vsem svetu. Mislim, da je težava pri tem dvojna:

Prvi je, da medtem ko tisti, ki uporabljajo Bitcoin, ocenjujejo na približno 106 milijonov ljudivečinoma (60 %) zaupajo sistemu, predstavljajo le manj kot 2 % svetovnega prebivalstva. Le 17 % uporabnikov Bitcoina Zaupajte svetovnim vladam in pokažite, da čeprav ga nekateri morda oglašujejo kot dobro alternativo svetovnim valutam in vse več podjetij omogoča uporabo Bitcoina in plačevanje v realnem času, ga še vedno ni sprejelo veliko prebivalstvo.

Aktivni Bitcoin računi Chainalysis

Aktivni Bitcoin računi (verižna analiza)

To pomeni, da še vedno obstaja težava s hipotetično potjo naprej za Bitcoin ali kriptovalute na splošno, kar je široka prilagodljivost in uporaba, kar je morda edini način, da postane dovolj stabilen, da se šteje za karkoli blizu uporabnega dolgoročnega globalnega valuta. To po mojem mnenju pomeni, da bomo v prihodnjih letih še naprej priča nestanovitnosti sistema kriptovalut, kar bo dodatno odvrnilo nove udeležence v sistem.

Drugi je ta, da poleg tega, da nimajo vedno večje baze uporabnikov, tudi sedanji uporabniki ne podpirajo z vsem srcem sistema alternativne valute, zaradi česar postane bolj blago brez kakršne koli podpore v portfeljih ljudi. To po mojem mnenju pomeni, da bo to ena od prvih stvari za prodajo, če in ko bomo šli v kakršno koli obliko recesije, kar verjamem, da bomo kmalu.

Ob množičnih (relativnih) odpuščanjih v tehnoloških sektorjih, od koder prihaja velik del lastnikov bitcoinov, bodo ljudje, ki so vložili in potencialno zaslužili dober kos denarja, pomislili na to in na koncu prodali dele teh naložb, da bi financirali svoje življenje, medtem ko so iskali za delo.

Ta dva dejavnika pomenita, da verjamem, da na trgu kriptovalut ni tako velikega dna, ki bi ga ljudje kupili, in da obstaja zgornja meja v dolgoletnem razponu, kjer bi pričakovali recesijo ali upočasnitev. A to še ni vse.

Še en kratkoročni problem

Obstaja tudi tretja skupina lastnikov bitcoinov (in drugih enot v slogu NFT) – mladi. Ta pojav se je nekaterim zagotovo obrestoval, a večinoma ni povzročil bistvene spremembe v življenju teh ljudi. Toda glede na dejstvo, da dobršen del teh mladih ljudi, ki denar, ki ga imajo, vlaga v te kriptovalute in NFT zaradi vplivnežev, ki trgujejo s temi različnimi “naložbami”, ni nujno, da imajo alternativo, če potrebujejo denar.

Raziskovalni center Pew – kripto vlaganje

Trgovanje s kriptovalutami (Pew Research Center)

Tisti, ki imajo v svojem portfelju kriptovaluto, kot je Bitcoin, ki lahko predstavlja od 1 % do 50 % njihovega premoženja, imajo običajno stalno službo ter druge prihranke in denarni tok, da ublažijo resne prilive. Če pa bodo bitcoin in razni nezamenljivi žetoni šli višje, kot so že – bodo verjetno panično prodajali, ker je njihova toleranca za slabše strani veliko nižja.

Kaj lahko pomeni trk?

Če imajo, kot verjamem, bitcoin in večina trgov kriptovalut zgornjo mejo in bo razprodaja, ki smo ji bili priča v zadnjih nekaj mesecih, prestrašila številne male vlagatelje, ki imajo velike količine bitcoinov in drugih kriptovalut, smo verjetno šele na začetku ta upad.

Težava tukaj je, glede na to, da sistem Bitcoin ne podpira nič drugega kot vera ene osebe, ki kupuje od druge – dno je tukaj najverjetneje veliko nižje, kot če bi vstopili v medvedji trg na ‘običajni’ borzi. V sistemu kriptovalut bo zatišje, zlasti pri tistih, ki imajo Bitcoin le majhen del svojih skupnih finančnih sredstev, kar lahko pomeni, da potrebujejo dlje, da izvejo novico, saj se slabša, preden prodajo.

To pomeni, da ne samo verjamem, da bo sistem kmalu doživel šok, ampak tudi, da je tveganje tukaj veliko večje kot na “običajnem” borznem trgu, glede na to, da teoretično ni dna v primerjavi s podjetjem, kot je , recimo, jabolko (AAPL), ki bo še vedno vzela določeno količino prihodkov in ustvarila določeno količino denarja ter imela realno knjigovodsko vrednost, tudi v globoki recesiji.

In kaj sedaj?

Čeprav je skrajšanje nečesa, kot je Bitcoin, popolnoma noro, tudi če bi obstajal preprost način za to, lahko cena, kot se je dogajalo v preteklosti, poskoči za več sto odstotnih točk v nekaj dneh ali čez vikend, tako da ostanejo vsi kratki. , globoko v rdečem.

Toda kot nekdo, ki je imel bitcoin in druge kriptovalute kot majhen del svojega celotnega portfelja: mislim, da je čas, da jih še bolj zmanjšamo in se jim za zdaj izognemo. To je zato, ker lahko postane spolzko pobočje / snežna kepa.

S tem mislim, da obstaja več milijonov ljudi, ki imajo pomemben del svojega denarja v bitcoinih, kriptovalutah in drugih stvareh v slogu NFT, kar se bo videlo, če bo cena teh sredstev sčasoma padla za 50 % do 90 %. njihova neto vrednost vrednost njihovega imetja pade. Menim, da lahko to povzroči resničen upad porabe, če vrednost omenjenih portfeljev pade.

Tako lahko to postane učinek snežne kepe, ko ljudje prodajo nekaj svojih Bitcoinov, potem ko izgubijo 50 %, kar povzroči nadaljnji padec cene, zaradi česar nato prodajo preostanek ali vse z izgubo, kar jim nato povzroči finančne težave in njihova poraba se bo zmanjšala. Kar bo nato prizadelo gospodarstvo in povzročilo, da bo še več ljudi začelo prodajati svoje nematerialne dobrine itd.

Glede na te dejavnike sem postal zelo medvedji glede Bitcoina in možnosti za kriptovalute ter NFT na splošno in se bom Bitcoinu nekaj časa izogibal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *