Bitcoin ima podporo pri 16,5 tisoč USD, medtem ko Fed signalizira upočasnitev dvigovanja obrestnih mer

Opomba urednika: glede na tolikšno nestanovitnost na trgu spremljajte dnevne novice! Z našim hitrim povzetkom današnjih novic, ki jih morate prebrati, in mnenj strokovnjakov vas spremljajte v nekaj minutah. Prijavite se tukaj!

(Kitco News) – Cene kriptovalut so se v sredo po objavi zvišale minut z zadnjega zasedanja Zveznega odbora za odprti trg (FOMC) je nakazal, da Fed resno razmišlja o upočasnitvi dvigovanja obrestnih mer.

Tradicionalni trgi so prav tako imeli koristi od nakazane upočasnitve, pri čemer so tečaji glavnih indeksov zadnji polni dan trgovanja v počitniškem tednu v ZDA zaključili višje. % oziroma 0,99 %.

Podatki iz TradingView kažejo, da Bitcoin (BTC) biki so sprožili dvig v sredo zgodaj in ga uspeli potisniti na najvišjo vrednost 16.682 $, preden so se ustalili v načinu konsolidacije okoli podpore pri 16.500 $.

BTC/USD 4-urni grafikon. Vir: TradingView

Višji tehnični analitik Kitco, Jim Wyckoff, je opazil zgodnjo jutranjo rast za BTC in nakazal, da so podjetni trgovci “iskali kupčije, potem ko so cene v ponedeljek padle na najnižje vrednosti v zadnjih dveh letih”.

Toda biki še ne bi smeli slaviti, je opozoril Wyckoff, ker “imajo medvedi še vedno trdno splošno kratkoročno tehnično prednost, kar pomeni, da je pot najmanjšega odpora za cene v kratkem stransko nižja.”

Trenutni dogodki so vzrok za ločitev

Dogodki leta 2022, vključno s trenutno implozijo FTX, so močno obremenjevali BTC in širši kripto trg. Po besedah ​​Mikkela Morcha, predsednika ARK36, je škandal FTX povzročil, da je Bitcoin sprejel »nekorelirano razmerje z drugimi tveganimi sredstvi (Nasdaq, S&P 500 itd.) in je bil povezan z USD.

Če ne bi bilo propada FTX, bi “Bitcoin v zadnjih nekaj dneh rasel skupaj z indeksi,” je dejal Morch.

Morch je predlagal, da “Bitcoin ustvarja dvojno dno” na dnevnem grafikonu, kar je bikovski vzorec. Toda izvršni direktor je opozoril, da to ne bo več hitro in enostavno potovanje, saj je bilo v zadnjih mesecih vzpostavljenih več ravni odpornosti.

“Na poti navzgor je veliko odpora in verjetno bo prišlo do premika na 17.500 do 18.500 $, čemur bo sledil nov padec,” je dejal. “Če 18,500 $ služi kot podpora, je 19,500 – 20,000 $ naslednji odpor za testiranje.”

Te obete je potrdil tržni analitik Michaël van de Poppe, ki je objavil naslednji tvit, v katerem je izpostavil možen dvig v območje 17.500–18.000 $, ko bo premagan odpor pri 16.550 $.

Altcoini rastejo

Trg altcoinov se je pozitivno odzval na današnji razvoj dogodkov, saj je bilo le nekaj žetonov med 200 najboljšimi ta dan v rdečih številkah.

Dnevna uspešnost trga kriptovalut. Vir: Coin360

Najuspešnejši dneva je bil Nano (XNO), ki je zrasel za 79,34 %, sledila sta mu Chrono.tech (TIME) rast cene za 30,29 % in Solana (SOL) rast za 18,88 %.

Skupna tržna kapitalizacija kriptovalut je zdaj 829 milijard dolarjev, stopnja prevlade Bitcoina pa je 38,4-odstotna.


Zavrnitev odgovornosti: Stališča, izražena v tem članku, so avtorjeva in morda ne odražajo stališč avtorja Kitco Metals Inc. Avtor se je potrudil zagotoviti točnost podanih informacij; vendar pa tudi Kitco Metals Inc. tudi avtor ne more jamčiti za točnost. Ta članek je zgolj informativne narave. Ne gre za nagovarjanje k kakršni koli zamenjavi blaga, vrednostnih papirjev ali drugih finančnih instrumentov. Kitco Metals Inc. in avtor tega članka ne prevzemata odgovornosti za izgube in/ali škodo, nastalo zaradi uporabe te publikacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *