Bitcoin bi lahko eksplodiral, ko bankrotira lastnik s 6K BTC

  • Nouriel Roubini opozarja, da lahko Bitcoin kmalu pade pod nedavno postavljeno dno.
  • Tveganje izhaja iz tveganja bankrota DCG in Grayscale, meni ekonomist.

Ekonomist Nouriel Roubini je opozoril na bližajoči se zlom Bitcoina (BTC). Pravi, da bo implozijo, ki se bo že verjetno zgodila, povzročilo tveganje bankrota, s katerim se sooča Digital Currency Group (DCG).

V tvitu je Roubini izjavil, da je verjetno, da je DCG, matično podjetje institucionalnega podjetja za trgovanje s kriptovalutami, Genesis Global Capital, in upravitelja kripto skladov Grayscale, trenutno v finančni krizi.

Genesis je pred kratkim ustavil dvige na svoji platformi zaradi onesnaženja zaradi propada FTX. Grayscale, največji institucionalni imetnik bitcoinov (BTC), ki je zbral več kot 600.000 BTC, je videl svoj glavni sklad, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) trguje z ogromnim 42-odstotnim diskontom na svojo neto vrednost sredstev (NAV).

Popust lahko postane višji glede na tveganje bankrota za DCG (glede na njegovo izpostavljenost Genesisu) in ni dokazov, da ima GBTC premoženje, za katerega trdi, da ga ima. Kripto je mati vseh lažnih hiš iz kart. In zdaj implodira!

Turško-ameriški profesor se je odzval na predlog trgovca s kriptovalutami Nica Carterja o hipotetični trgovini, ki bi lahko imela koristi od velikega popusta, s katerim trguje sklad GBTC. Roubini je v svojem odgovoru dodal tudi, da je več drugih podjetij, vključno s 3AC in Alamedo, ki sta zdaj v stečaju, že poskušalo trgovati in jim ni uspelo.

Roubini je prej imenoval Grayscale in Genesis v skupini kripto podjetij, ki jih imenuje “Crypto’s Gangsta G Gang of 4.” Drugi dve podjetji vključujeta Gemini v lasti dvojčkov Winklevoss in Galaxy Digital, ki ga vodi Michael Novogratz. Po besedah ​​Roubinijavsa podjetja so zdaj v velikih težavah ali jim grozi propad.

Spremljajte najnovejše kripto novice!

Profesor z newyorške univerze je prav tako ocenil Binance in njegovega izvršnega direktorja Changpenga Zhaoja, medtem ko klicanje celoten kripto trg je sesuta hiša iz kart med drugimi imeni.

DCG in Grayscale obravnavata skrbi vlagateljev

Medtem je DCG izdal izjavo, v kateri je zavrnil špekulacije, da je v finančnih težavah zaradi svoje izpostavljenosti Genesis. Kripto velikan je v tvitu dejal, da je učinek Genesisove prekinitve dvigov in ustvarjanja novih posojil le v tej veji Genesisa. To sploh ne vpliva na druge dele posojilodajalskega poslovanja DCG.

Vpliv je povezan s posojilnim poslom družbe Genesis in ne vpliva na trgovinsko ali skrbniško dejavnost družbe Genesis. Pomembno je, da ta začasni ukrep ne vpliva na poslovanje DCG in naših drugih hčerinskih družb v 100-odstotni lasti,

Grayscale je izdal podobno nadgradnja razkriva, da čeprav iz varnostnih razlogov ne more deliti dokazila o rezervi svojih sredstev BTC, ki jih ima, s podjetjem Coinbase Custody, je dosledno upoštevanje predpisov, po katerih upravlja svoja sredstva GBTC, zadosten razlog, da ostanejo vlagatelji mirni.

Pravila, po katerih deluje Grayscale, mu prepovedujejo posojanje osnovnih sredstev kateremu koli drugemu podjetju. Pojasnjeno je tudi, da ta pravila pomenijo, da ima Grayscale izključno lastništvo nepremičnine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *