Bitcoin․com napoveduje »izobraževalni program CEX« za nagrajevanje žrtev centraliziranih kripto napak in krepitev DeFi – Sporočilo za javnost Bitcoin News

Bitcoin.com je napovedal oblikovanje programa, ki bo nagrajeval ljudi, ki jih je prizadela insolventnost centraliziranih kripto podjetij, hkrati pa spodbujal sprejetje decentraliziranih financ in samostojnega skrbništva. Izobraževalni program CEX bo črpal sredstva iz Bitcoin.comŽeton denarnice VERSE, lansiran decembra. Pet odstotkov celotne ponudbe žetonov VERSE je namenjenih programu.

Žrtve FTX, Blockfi, Celsius, Voyager in drugih propadlih centraliziranih subjektov bodo upravičene zahtevati nagrado iz izobraževalnega programa CEX tako, da se prijavijo na getverse.com. V prihodnosti bo Bitcoin.com še naprej uporabljal program za pomoč žrtvam in jih spodbujal k sodelovanju pri izdelkih za samozadrževanje.

»Z odličnim uporabniškim vmesnikom, logotipi športnih stadionov, reklamami Matta Damona, podporami Toma Bradyja in velikimi ‘zajamčenimi’ donosi je privlačnost CeFija močna. Toda kot smo videli, pomanjkanje preglednosti v centraliziranem modelu, pa naj gre za kriptovalute ali tradfi, omogoča hudo napačno upravljanje sredstev strank in v nekaterih primerih popolno goljufijo,« je dejal. Bitcoin.com Generalni direktor Dennis Jarvis.

»Centralizirana podjetja se maskirajo kot ‘kripto’, v resnici pa njihov poslovni model temelji na ločevanju uporabnikov od njihovih kovancev, kar je v nasprotju s celotnim predlogom kriptovalut. Bitcoin in decentralizirane finance so transformativne prav zato, ker ljudem omogočajo, da prevzamejo skrbništvo nad svojim premoženjem, hkrati pa izvajajo radikalno preglednost v osnovni finančni infrastrukturi. Izobraževalni program CEX je prizadevanje za zagotavljanje spodbud, potrebnih za spodbujanje prehoda od tveganih centraliziranih izmenjav k samostojnemu skrbništvu, kjer so resnične prednosti te tehnologije.«

Bitcoin.com ima dolgo sloves glasnega zagovornika samoobrambe. The Bitcoin.com Denarnica, ki zagotavlja varno in za uporabo enostavno izkušnjo samovzdrževanja, je služila kot prehod za milijone novincev v vesolje. Uporabniki imajo lastne zasebne ključe, kar pomeni, da niso izpostavljeni tveganju goljufije ali slabega upravljanja svojih sredstev – kot so, ko prepustijo upravljanje svojih kriptosredstev centraliziranim subjektom.

Zdaj, z več kot 35 milijoni denarnic, ustvarjenih v petih verigah blokov – vključno z Ethereumom, Avalanche in Polygonom – Bitcoin.com Denarnica predstavlja pomemben maloprodajni prehod za DeFi. Bitcoin.comZavezanost DeFi je podprta z VERSE, ki bo udeležence nagradil za nakup, prodajo, shranjevanje, uporabo in učenje o kriptovalutah, hkrati pa podpira tiste, ki iščejo cenovno ugodno vključitev v model samozaščite.

Implozija FTX in Alamede se je okrepila Bitcoin.com odločnost ekipe pri njenem poslanstvu, da pomaga ustvariti ekonomsko svobodo z izgradnjo orodij, ki jih ljudje potrebujejo za varno sodelovanje pri decentraliziranih financah.

»Kljub temu in drugim implozijam, ki se dogajajo v CeFi (ne DeFi), je to še vedno črno oko za celotno industrijo. Mnogi, ki so se opekli, bodo odšli in mnogi, ki so še vedno ob strani, bodo v tem videli razlog, da se ne držijo – in to je prava škoda, ker so decentralizirane finance sila dobrega. Bitcoin.com se je odločil narediti nekaj v zvezi s to situacijo, kar bo razširilo nekakšno nadomestilo, promoviralo temeljna načela samozaščite in DeFi ter pomagalo obnoviti to industrijo močnejšo kot kdaj koli prej.”

Bitcoin.com

Od leta 2015 je Bitcoin.com vodilni v svetu pri uvajanju novincev v kriptovalute. Z dostopnimi izobraževalnimi gradivi, pravočasnimi in objektivnimi novicami ter intuitivnimi izdelki za samovzdrževanje vsakomur olajšamo nakup, porabo, trgovanje, vlaganje, zaslužek in spremljanje kriptovalut ter prihodnosti financ.

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *