Billy Beane prevzame vlogo svetovalca z visokimi peticami; David Forst bo nadziral bejzbolske operacije

A’s je v petek objavil, da dolgoletni izvršni podpredsednik bejzbolskih operacij Billy Beane prehaja na novo vlogo – višji svetovalec poslovodnega partnerja Johna Fisherja. Glede na sporočilo za javnost bo “tesno sodeloval s Fisherjem pri strateških odločitvah” in bo tudi “podpiral bejzbolske operacije, ki jih zdaj vodi generalni direktor David Forst.”

Billy Beane

“Billy je in vedno bo športnik,” je dejal Fisher v današnji izjavi za javnost. “Je moj zaupanja vreden svetovalec in veselim se nadaljnjega tesnega sodelovanja z njim pri strateških pobudah, ki vplivajo na naš klub. Ta lastniški položaj omogoča Billyju, da se ukvarja z drugimi športnimi interesi, ki niso povezani z baseballom, hkrati pa še naprej igra pomembno vlogo pri A-jih in meni. Navdušen sem tudi nad tem, da bo David Forst zdaj vodja bejzbolskih operacij, saj nadaljuje svoje dolgo in uspešno partnerstvo z Billyjem.”

Pred tem prehodom je bil Beane vodja bejzbolskih operacij v tem športu z najdaljšim stažem, leta 1997 se je povzpel na položaj generalnega direktorja. (To priznanje zdaj pripada Yankees GM Brianu Cashmanu, ki je vodil bejzbolske operacije v Bronxu od leta 1998. ) Čeprav Beane’s Athletics nikoli ni zmagal na svetovnem prvenstvu, so bili leta izjemno konkurenčen klub, čeprav so delovali pod nekaterimi najstrožjimi omejitvami glede plač v igri.

A’s je eno od le treh moštev, ki v eni sezoni nikoli ne dosežejo 100 milijonov dolarjev plačila – morda eno od dveh, saj so bili Pirates leta 2016 napaka pri zaokroževanju 100 milijonov dolarjev, ko so imeli 99,945 milijona dolarjev. Samo Oakland in Tampa Bay nikoli nista bila znotraj 100 milijonov dolarjev. Rekordna uvodna plačilna lista Athleticsa je leta 2019 znašala 92,2 milijona dolarjev.

Kljub temu, da le redko uspe obdržati svoje domače zvezdnike in kar se zdi averzija na ravni lastništva do podaljšanja dolgoročnih pogodb z igralci pred arbitražo, sta bili zadnji podaljšanji ekipe pred arbitražo Sean Doolittle leta 2014 in Trevor Cahill leta 2011. — Beane’s Atletika se je v 25 letih 11-krat uvrstila v končnico. Še več, tudi sredi nenehnih rušenj, ponovnih gradenj in prehodov A nikoli ni prestal več kot treh zaporednih poraznih sezon pod vodstvom Beana.

“Neverjetno sem ponosen na 33 let, ki sem jih preživel tukaj v Oaklandu, in veselim se, da bom nadaljeval z A v tej novi vlogi,” je dejal Beane v svoji izjavi. »Želim pomagati usmerjati organizacijo z lastništvom. Če mi je kaj dobro uspelo v času, ko sem bil pri A, je to izdelava načrta nasledstva in nihče ni bolj pripravljen prevzeti krmilo kot David. V privilegij je bil delati z njim vsa ta leta in veselim se, da bom še naprej njegov vir.”

David Forst

46-letni Forst je pri Athleticsu od leta 2000, iz skavtskih vrst ekipe se je povzpel do pomočnika generalnega direktorja in, v povezavi z napredovanjem Beanea v EVP, generalnega direktorja ekipe. Ta naziv ima od leta 2015, vendar je Beane do zdaj ostal na vrhu hierarhije bejzbolskih operacij ekipe – dejansko opravlja isto vlogo “predsednika bejzbolskih operacij”, ki je postala običajna v celotni panogi, čeprav z nekoliko drugačnim besedilom.

Tako kot Beane so drugi klubi na Forsta že dolgo gledali kot na potencialnega najemnika za bejzbolske operacije, vendar je kljub zanimanju drugih organizacij ostal zasidran v Oaklandu. Poročali so, da sta se Mets in Angels nekaj zanimala že med sezono 2020–21, Twins pa so ohranili zanimanje za Forsta tudi leta 2016. Forst ni želel govoriti z vsemi tremi ekipami in se raje odločil, da ostane v Oaklandu, kjer bo zdaj po 22-letnem vzponu v vrstah glavnega urada prejema baseball avtonomijo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *