Berkshire Hathaway Warrena Buffetta opozarja na spletno mesto za izmenjavo kriptovalut z uporabo svojega imena – predstavljene novice o bitcoinih

Berkshire Hathaway pod vodstvom Warrena Buffetta je izdal izjavo, v kateri opozarja, da spletno mesto za menjavo kriptovalut uporablja njegovo ime. Podjetje je poudarilo, da kripto podjetje nima nobene povezave z Berkshire Hathaway Inc. ali njegov predsednik in izvršni direktor Warren E. Buffett.

Berkshire Hathaway opozarja na kripto spletno stran

Berkshire Hathaway Inc. je v petek opozorila, da spletno mesto za izmenjavo kriptovalut uporablja njeno ime. “Zgodaj popoldne smo bili obveščeni, da obstaja subjekt, ki uporablja ime Berkshire Hathaway,” so sporočili iz družbe in pojasnili:

Subjekt … nima nobene zveze z Berkshire Hathaway Inc. ali njegov predsednik in izvršni direktor Warren E. Buffett.

Ciljna stran zadevnega kripto mesta kaže, da je podjetje menjalnica bitcoinov. “Berkshire Hathaway je podjetje s sedežem v Teksasu, ki je bilo ustvarjeno, da bi našim vlagateljem zagotovilo možnost, da zaslužijo popolnoma pasiven dohodek z naložbami v rudarjenje kriptovalut,” so podrobnosti na prvi strani spletnega mesta.

Berkshire Hathaway Warrena Buffetta opozarja, da spletno mesto za izmenjavo kriptovalut uporablja njegovo ime
Ciljna stran spletnega mesta za izmenjavo bitcoinov »Berkshire Hathaway«.

Spletna stran oglašuje:

Vsak dan boste nenehno pridobivali.

Generalni direktor Berkshire Hathaway Warren Buffett in podpredsednik Charlie Munger sta tako bitcoin kot kripto skeptika. Buffett je že dejal, da je kriptovaluta “strup za podgane na kvadrat”.

Munger je Bitcoin označil za “strup za podgane” in “nasprotno v interesu civilizacije.” Celo primerjal je BTC to spolno prenosljive bolezni. Julija je priporočljivo izogibanje bitcoinu, kot da bi šlo za »odprto kanalizacijo, polno zlonamernih organizmov«. Poleg tega izvršni direktor Berkshire Hathaway meni, da bi morale vlade prepoved kriptovalute.

Tipična prevarantska spletna stran

Spletno mesto borze kriptovalut Berkshire Hathaway kaže številne znake prevare, podobno kot več shem, na katere je Bitcoin.com News že opozoril, vključno z Bitcoin revolucijaBitcoin Superstar, Bitcoin Erain Bitcoin vrzel.

Na primer, platforma ima vnaprejšnje stroške. Spletno mesto navaja sedem naložbenih načrtov, ki stanejo med 1.000 in 70.000 USD. Vsak načrt trdi, da uporabnikom omogoča vlaganje in zaslužek do določenega zneska. Načrti prav tako zagotavljajo, da bodo uporabniki “vsak dan neprekinjeno zaslužili”. Na spletnem mestu je prikazan seznam uporabnikov, ki so s sistemom domnevno zaslužili na tone denarja.

Kontaktni naslov, ki je naveden na spletni strani, pripada družinski hiši, telefonska številka pa ni navedena. E-poštni stik uporablja spletni naslov Berkshire Hathaway Warrena Buffetta.

Spletno mesto prav tako trdi, da ga “regulira več finančnih organov”, vključno z Organom za finančno ravnanje Združenega kraljestva (FCA), Ciprsko komisijo za vrednostne papirje in borzo (CySEC) in mrežo Ministrstva za finance ZDA za boj proti finančnim zločinom (FinCEN). Vendar kripto spletno mesto Berkshire ni navedeno na nobenem od zgoraj odobrenih regulativnih seznamov.

Številni regulatorji po svetu opozarjajo, da goljufi pogosto lažno trdijo, da so registrirani pri njih. Vendar sredstev, naloženih na katero koli od teh spletnih mest, verjetno ne bodo več videli.

Kaj menite o kripto strani, ki za promocijo svoje sheme uporablja ime Berkshire Hathaway Warrena Buffetta? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Kevin Helms

Avstrijski študent ekonomije Kevin je Bitcoin odkril leta 2011 in od takrat je evangelizator. Njegovi interesi so varnost bitcoinov, odprtokodni sistemi, omrežni učinki ter presečišče med ekonomijo in kriptografijo.
Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *