Beležnica: Josip sumi ND in se ujame s sago o Jurkovcu

SOUTH BEND, Ind. — Na vsaki globini Boston College izdaja začetnega branilca Eaglesov Phil Jurkovec je bil 29. oktobra za nedoločen čas izključen, nekdanji Notre Dame QB je bil naveden kot začetnik.

Tudi ta teden je tako že tretjič, saj se Jurkovec bori s pretresom možganov, poškodbo kolena in boleznijo hrbta. V sredo je trener KK Jeff Hafley namiguje, da obstaja možnost, da bi se petošolec v soboto, ko je za 18. uvrščenega Irca (7-3), v Notre Dameju pomeril s svojo nekdanjo ekipo v določeni vlogi.

Začetek je ob 2:30 EST (NBC), ko si Irci prizadevajo podaljšati niz zmag v redni sezoni ACC na 19 oziroma 28 tekem.

NAROČITE SE NA ZNOTRAJ ND SPORTS BITI POZNAVAN ZA ATLETIKO NOTRE DAME

PRIDRUŽITE SE POGOVORU NA INSIDER LOUNGE OGLASNA DESKA

Tisti, ki so blizu programa, ga imajo za rdečega brucka Emmett Moreheadki je minulo soboto na gostovanju poskrbel za poraz 21-20 takrat 16. uvrščenega NC State-a in teden dni prej kot začetnik skoraj izneveril Dukea, bi moral in bo vodilni QB BC (3-7) proti Ircem.

Boston College je bil v svojih zadnjih 25 tekmah z rezultatom 0-25 proti uvrščenim ekipam, ki so se odpravile na poraz Wolfpacka v Raleighu, NC

Bolj zanesljivo je, kdo ne bo branil tistega, ki bo v soboto igral QB za Eagles – in plodnega širokega sprejemnika Zay Flowersslednji je bil uvrščen na 10. mesto na državni ravni v sprejemih na tekmo (6,7) in izenačen s petim v ulovih TD ​​(10).

Trener Notre Dame Marcus Freemanmed četrtkovim tednikom Zoom z mediji opozoril na varnost štarta Brandon Joseph je bil znižan na vprašljiv za domači finale redne sezone.

Joseph, nekdanji All-American na Northwestern, je prav tako izpustil preteklo sobotno zmago mornarice s 35-32, potem ko je 5. novembra utrpel visok zvin gležnja proti Clemsonu. Linebacker Jack Kiser (gleženj) je naveden kot verjeten tako pri linebackerju kot pri vodilnem obračunu JD Bertrand (groin), ki je izpustil igro mornarice, se je vrnil na 100 %, pravi Freeman.

Za tiste, ki radi igrate igro “kaj če” z Jurkovičem, je tukaj zelo neznanstvena primerjava, ki ne upošteva stranskih vlog, intenzivnosti urnika itd.: Jurkovičeva kumulativna ocena učinkovitosti podaje od 2020-22 v BC je 132,71 .

Kumulativne ocene učinkovitosti podaj za obrambne igralce Notre Dame na njihovih startih v istem časovnem okviru (Ian Book, Jack Coan, Tyler Buchner in Drew Pyne) je 155,18.

Jurkovec je najbolje ocenjeni novinec QB ND (Rivals št. 87 v 2018) iz BRandon Wimbush (št. 60) v ciklu 2015. Od takrat je tretji najvišji Jimmy Clausen je bil leta 2007 številka 1 (Topnik Kiel leta 2012 je bila številka 20).

Jurkovec ima možnost šesto leto, igrati v KK ali kje drugje. zaradi COVID izjeme, če se odloči za uporabo za leto 2023.

Nekdanji koordinator ofenzive Notre Dame Chip Long na splošno očitajo kot enega glavnih razlogov za odhod Jurkovca po sezoni 2019, njegovem drugem letniku, čeprav je bil Long v začetku decembra odpuščen.

BC QB očitno takrat ni bil tako navdušen nad irskim glavnim trenerjem Brian Kellybodisi takrat, ko se je odločil za prestop.

“Nekatere stvari so me razočarale, ko sem bil tam” Trevorju Haasu povedal Jurkovec Boston Globe avgusta. »Nogometna ekipa in kultura nista to, kar ljudje mislijo, da sta. Spoznal sem veliko odličnih ljudi. Na svetu naredijo veliko dobrega. To je mešana vreča. Vesel sem, da sem šel tja, in vesel sem, da sem odšel.”

Jurkovec je povedal, da se je Kelly srečal z njegovimi starši, ki so trenerju povedali, da ima njihov sin težave.

“Kelly jim je v bistvu lagal v obraz, kaj bo naredil, kako se bo pogovarjal z mano in razlagal stvari o prihodnosti,” je dejal Jurkovec. “V bistvu je lagal mojim staršem in po tem so končali z njim.”

Jurkovec in Boston College sta se naslednjo jesen srečala z Irci na praznem stadionu v Chestnut Hillu, Massachusetts, na vrhuncu COVID-19, pri čemer je Notre Dame izgubil s 45-31.

Tommy Rees je bil trener branilcev ND, ko je bil Jurkovec v ND, kmalu po odhodu QB je dodal naziv ofenzivnega koordinatorja.

“Če sem iskren, sem bil jezen, ko je odšel,” je povedal Rees, ki je občasno v stiku, odkar se je Jurkovec preselil. “Želeli smo ga obdržati. Mislil sem, da ga bomo obdržali.

“Vesel sem bil, ko sem videl, da je že na začetku dosegel nekaj uspeha. Bila je težka pot z nekaj poškodbami in nekaterimi stvarmi, vendar z naše strani ni slabih občutkov.”

Podbojnik Boston Collegea Phil Jurkovec (5) se je leta 2020 pomeril s svojimi nekdanjimi soigralci iz Notre Dame.
Podbojnik Boston Collegea Phil Jurkovec (5) se je leta 2020 pomeril s svojimi nekdanjimi soigralci iz Notre Dame. (Brian Fluharty, športna mreža USA TODAY)

Več posodobitev osebja

• Quarterback Tyler Buchner, je še naprej omejeno vadil. Drugošolec je sezono začel kot irski QB1, preden je utrpel ločitev ob koncu sezone v levem ramenu (brez metanja) v porazu ND proti Marshallu 10. septembra.

“Tyler Buchner dela nekaj individualnih stvari, ne nosi blazinic in podobnega,” je dejal Freeman, “vendar sodeluje v delih vadbe. In potem v drugih delih ordinacije dela tudi na rehabilitaciji.”

• Ščitnik za nos Junior Aidan Keanaina se vrača na treninge z ekipo, večinoma v skavtsko ekipo, ko se vrača v formo po raztrgani ACL, ki jo je utrpel sredi marca.

“Ali mislim, da je Aidan 100 %?” je rekel Freeman. »Verjetno še ne, vendar nam je pomagal, saj nam je dal odličen vpogled v skavtsko ekipo. … On je tip, ki sem ga videl, da nam poskuša pomagati med igro bowlinga.”

• Skrivni konec drugega leta Cane Berrong ni odigral tekme od 9. oktobra 2021, vendar je nadaljeval s treningi po dolgi rehabilitaciji zaradi raztrgane ACL pred 13 meseci.

“Dobival je predstavnike v napadu in nekaj predstavnikov posebnih ekip,” je dejal Freeman, “in res dobro dela, da se kar nekaj vrača.”

• Drugoletni branilec Will Schweitzer v tej sezoni še ni odigral nobene tekme in je ne bo odigral. Freeman je dejal, da je bil 225-funtski 6-4 prejšnji mesec podvržen nerazkritemu medicinskemu posegu.

“Nekoč bomo videli, morda po tej sezoni, ali bo očiščeno in kje je,” je dejal Freeman.

• Kotni branilec novinec Jayden Bellamyki še ni igral v tej sezoni, zadnje čase ni treniral, ker je v protokolu za pretres možganov, pravi Freeman.

Sprejemanje kaosa

Šesto leto napadalec Josh Lugg je odgovor na trivialno vprašanje: Kdo je edini aktivni igralec na nogometnem seznamu Notre Dame, ki je v novembru kdaj izgubil irski nogomet?

Pravzaprav je Lugg to doživel dvakrat – leta 2017 je izgubil v Miamiju z 41-8 in dva tedna pozneje v Stanfordu z 38-20.

Od takrat so Irci v novembru zmagali 18 zaporednih zmag, vključno s petimi proti uvrščenim ekipam.

“To je velik poklon vsem v programu, od igralcev do našega osebja za moč med sezono, vrsto treninga, skozi katerega so nas pripravili,” je dejal Lugg v začetku tega tedna. “Dobesedno imamo temo usposabljanja ‘zmaga v novembru’.”

Letošnja tema? Kaos.

« (direktor nogometnih predstav Matt) Balis in ekipa se je domislila nečesa, kar bi moralo biti zahtevno.« je rekel Lugg. »Takrat so fantje nagačeni in z modricami. Morda se ne počutijo najbolje, vendar razumejo, kako pomembno je (biti) najboljši v poveljevanju.”

Starejši sprejemnik ND Braden Lenzy vzame žogo s hrbta kotnega branilca Navy Mbitija Williamsa Jr.  za 38-jardni TD sprejem.
Starejši sprejemnik ND Braden Lenzy vzame žogo s hrbta kotnega branilca Navy Mbitija Williamsa Jr. za 38-jardni TD sprejem. (Terrance Williams, Associated Press)

Razumevanje

Grad višji široki sprejemnik Braden Lenzy je dejal, da je Balis vpleten v njegov spektakularen TD sprejem na 38 jardov, v katerem je položil žogo na hrbet mornariškega branilca in jo nato zgrabil, da je dokončal ulov.

“Ko je pristal, ga nisem dobro ujel,” je dejal. »Imel sem boljši oprijem z desno kot z levo. Vse, kar sem resnično poskušal, je bilo ponovno prilagajanje oprijema. Ko sem začutil, da ima moja desna roka spodoben oprijem, sem jo v bistvu potegnil z desno roko.«

Novinar se je pošalil, da to verjetno ni nekaj, na čemer je veliko delal z Balisom, direktorjem nogometne uspešnosti ND.

“Pravzaprav imamo veliko oprijema,” je dejal.

O Tobiasu Merriweatherju

Rastoče bolečine na začetku letnika in pretres možganov, ki je bil pred kratkim, so omejili sprejem novinca Tobiasa Merriweatherja priložnosti in njegove proizvodnje (en ulov za 41 jardov in TD v šestih igrah), vendar to očitno ni zmanjšalo njegovega potenciala glede na višji razred Braden Lenzy.

“Ljubim Tobiasa,” je rekel. »Mlad kužek. Res je bil dober. Moder nad svojimi leti. Velik intelekt. Lahko poveš njegovo poreklo, od kod prihaja, njegova družina je pametna in ga je dobro vzgojila.

»Konkretno za nogomet, izjemno dragocen, zelo dolge gradnje. Vsak v državi bi si želel takega fanta. Verjetno je prototipni tip globoke grožnje. Veliko upam vanj. Tukaj je vsem pokazal, da je pripravljen igrati na tej ravni.

»Lepo ga je gledati, kako gre skozi protokol za pretres možganov, ker sem že bil tam. Jaz mu dam ta nasvet. ‘Bodi pameten. Pojdi desno. Ko boš pripravljen, smo tukaj in ga bomo obdržali.«

»To je ena tistih stvari, pri katerih nočeš biti tako mehkužen, a ni šale. Zaveda se tega. Ve. Ta kultura ni kultura hitenja. Želijo se prepričati, da je zdrav. Vrnil se bo. Ko se vrne, boš videl pošast.”

————————————————– ————-

• Vključen klepet z oboževalci Notre Dame Insider Lounge.

• Naročite se na podcast Inside ND Sports Apple Podcasti, Spotify, Google Podcasti, Šivalnica, SoundCloud, Spodaj oz Žepni odlitki.

• Naročite se na Znotraj kanala ND Sports na YouTubu.

• Sledite nam na Twitterju: @insideNDsports, @EHansenND, @TJamesND in @ByKyleKelly.

• Všečkajte nas na Facebooku: Znotraj ND Sports

• Sledite nam na Instagramu: @insideNDsports

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *