Barry Silbert iz DCG piše vlagateljem po propadu FTX

Barry Silbert, ustanovitelj kriptokonglomerata Skupina za digitalne valutese je pridružil rastočemu seznamu vodilnih v industriji pri poskusu pomiritve živcev vlagateljev po nenadnem propadu FTX.

V torkovem obvestilu delničarjem je Silbert obravnaval ves “hrup” okoli finančnega stanja hčerinskih družb DCG, ki vključujejo trgovsko podjetje Genesis, Grayscale Investments in rudarsko podjetje Foundry.

Ker je FTX hiter umirjanje pred dvema tednoma so bili vlagatelji zaskrbljeni zaradi kripto okužbe, ki je prizadela vse kotičke industrije. Posojilodajalci so prenehali posojati, dvigi so bili težji in neregulirani, malo razumljeni žetoni so padli v vrednosti. Vodilne kriptovalute, bitcoin in eternadaljevali tudi leto trajajoč spust.

Silbert, zgodnji evangelist bitcoinov, ki je leta 2015 ustanovil DCG, je dejal, da je celotno podjetje kljub kripto zimi na tempu, da bo letos ustvarilo 800 milijonov dolarjev prihodkov na podlagi samo 25 milijonov dolarjev zbranega semenskega kapitala od ustanovitve. Forbes Silbertovo neto vrednost ocenjuje na 2 milijardi dolarjev.

“Prestali smo prejšnje kripto zime,” je zapisal Silbert in dodal, da “čeprav se bo ta morda zdela hujša, bomo skupaj iz nje izšli močnejši.”

Coinbase, Binance in Crypto.com podobno so se po svojih najboljših močeh trudili ublažiti skrbi strank, da bi se izognili stroškom depozita strank, podobnim FTX. Vsi so izrazili šok nad FTX-ovo očitno goljufijo vlagateljev in strank ter poudarili, da so sredstva strank varna.

To je vse ob spoznanju, da sta FTX in ustanovitelj Sam Bankman-Fried izdala zaupanje industrije, ki je bila že sredi brutalnega leta izgub. Bankman-Fried je dejal, da je premoženje njegovega podjetja “v redu” dva dni, preden je obupano potreboval pomoč zaradi likvidnostne krize.

Zlasti za DCG je zaupanje vlagateljev padlo v preteklem tednu, ko poroča Wall Street Journal da je Genesis poskušal zbrati milijardo dolarjev od vlagateljev, preden je sčasoma ustavil nekaj dvigov. Pojavila so se poročila, da bo Genesis kmalu vložil zahtevo za stečaj, kar je podjetje javno zanikalo.

Strah se je razširil na Grayscale Bitcoin Trust, znan po svojem tickerju GBTC, ki vlagateljem omogoča dostop do bitcoina prek bolj tradicionalne varnosti. GBTC trenutno trguje pri a 42 % ceneje v bitcoin, gor skoraj 30 % ceneje pred dvema mesecema.

Kar zadeva posojanje Genesis, je Silbert v pismu dejal, da je bila ustavitev odplačevanja in izdajanja novih posojil 16. novembra “problem neusklajenosti likvidnosti in trajanja” v knjigi posojil. Težave, je dejal, “nimajo vpliva” na Genesisovo promptno trgovanje in skrbniško poslovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti, ki “še naprej delujejo kot običajno.”

Priznal je, da je Genesis najel finančne in pravne svetovalce, medtem ko podjetje razmišlja o svojih možnostih.

Dolgovi DCG znašajo nekaj več kot 2 milijardi dolarjev. Podjetje je družbi Genesis posodilo približno 575 milijonov dolarjev, ocenjeno po “prevladujočih tržnih obrestnih merah”, ki zapadejo maja 2023. Prav tako je absorbiralo 1,1 milijarde dolarjev dolga do družbe Genesis bankrotiranega kripto hedge sklada Three Arrows Capital.

S Three Arrows v stečaju DCG “uporablja vsa razpoložljiva pravna sredstva za izterjavo sredstev v korist upnikov,” je zapisal Silbert. Edini drugi dolg DCG je posojilo v višini 350 milijonov dolarjev od “majhne skupine posojilodajalcev, ki jih vodi Eldridge.”

Preberite celotno Silbertovo pismo spodaj:

Spoštovani delničarji,

V preteklem tednu je bilo veliko hrupa in rad bi neposredno stopil v stik, da bi razjasnil, kje smo pri DCG.

Večina vas je seznanjena s situacijo v Genesisu, a če povzamemo vnaprej: Genesis Global Capital, Genesisov posodilni posel, je prejšnjo sredo, 16. novembra, začasno prekinil odkupe in izdajanje novih posojil, potem ko so pretresi na trgu sprožili zahtevke za umike brez primere. To je vprašanje neusklajenosti likvidnosti in trajanja v knjigi posojil Genesis. Pomembno je, da ta vprašanja ne vplivajo na Genesisovo promptno trgovanje in skrbniška podjetja z izvedenimi finančnimi instrumenti, ki še naprej delujejo kot običajno. Vodstvo družbe Genesis in njen odbor sta se odločila najeti finančne in pravne svetovalce, družba pa preučuje vse možne možnosti zaradi posledic zloma FTX.

V zadnjih dneh se je govorilo o medpodjetniških posojilih med Genesis Global Capital in DCG. Za tiste, ki ne vedo, si je DCG med običajnim poslovanjem izposodil denar od Genesis Global Capital na enak način kot na stotine podjetij za kripto investicije. Ta posojila so bila vedno strukturirana na premišljeni osnovi in ​​ocenjena po prevladujočih tržnih obrestnih merah. DCG ima trenutno zavezo do družbe Genesis Global Capital v višini ~575 milijonov USD, ki zapade maja 2023. Ta posojila so bila uporabljena za financiranje naložbenih priložnosti in ponovni odkup delnic DCG od delničarjev, ki niso zaposleni, v sekundarnih transakcijah, ki so bile prej izpostavljene v četrtletnih posodobitvah delničarjev. In do danes še nikoli nisem prodal svojih delnic DCG.

Morda se spomnite tudi, da obstaja zadolžnica v višini 1,1 milijarde USD, ki zapade junija 2032. Kot smo delili v našem prejšnjem pismu delničarjem avgusta 2022, je DCG posegel in od Genesis prevzel določene obveznosti v zvezi z zamudnim kapitalom Three Arrows. Kot je bilo objavljeno avgusta, ker so to zdaj obveznosti DCG, DCG sodeluje v likvidacijskem postopku družbe Three Arrows Capital v odboru upnikov in uporablja vsa razpoložljiva pravna sredstva za izterjavo sredstev v korist upnikov. Poleg medpodjetniških posojil družbe Genesis Global Capital, ki zapadejo maja 2023, in dolgoročne zadolžnice je edini dolg DCG posojilo v višini 350 milijonov dolarjev majhne skupine posojilodajalcev, ki jih vodi Eldridge.

Če se vrnem nazaj, naj bom kristalno jasen: DCG bo še naprej vodilni graditelj industrije in zavezani smo naši dolgoročni misiji pospeševanja razvoja boljšega finančnega sistema. Prestali smo pretekle kripto zime in čeprav se ta morda zdi hujša, bomo skupaj iz nje izšli močnejši. DCG je zbral samo 25 milijonov dolarjev začetnega kapitala in letos smo na dobri poti, da ustvarimo 800 milijonov dolarjev prihodkov.

Svoj prvi bitcoin sem kupil pred desetimi leti leta 2012 in se odločil, da se tej industriji posvetim dolgoročno. Leta 2013 smo ustanovili prvo podjetje za trgovanje z BTC – Genesis – in prvi sklad BTC, ki se je razvil v Grayscale, zdaj največjega upravljavca premoženja digitalne valute na svetu. Foundry upravlja največji bazen za rudarjenje bitcoinov na svetu in gradi jutrišnjo decentralizirano infrastrukturo. CoinDesk je vodilno podjetje za medije, podatke in dogodke v panogi in opravili so fenomenalno delo pri pokrivanju te kripto zime. Luno je ena najbolj priljubljenih kripto denarnic na svetu in je vodilna v panogi na trgih v razvoju. TradeBlock gradi brezhibno institucionalno trgovalno platformo in kot najnovejša podružnica HQ vzpostavlja platformo za upravljanje življenja in premoženja za podjetnike digitalnih sredstev. Vsaka od teh hčerinskih družb je samostojno podjetje, ki se upravlja neodvisno in posluje kot običajno. Nazadnje, s portfeljem več kot 200 podjetij in skladov smo pogosto prvo pristanišče za najboljše ustanovitelje v industriji.

Cenimo besede spodbude in podpore ter ponudbo za naložbo v DCG. Če se odločimo za krog financiranja, vas bomo obvestili.

Kljub težkim razmeram v panogi sem tako kot kdaj koli prej navdušen nad potencialom za kriptovalute in tehnologijo veriženja blokov v prihodnjih desetletjih in DCG je odločen ostati v ospredju.

Barry

GLEJ: Grayscale vloži tožbo proti SEC zaradi zavrnitve bitcoin ETF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *