Applov dobavitelj je morda razkril nekaj velikih novic o oblikovanju iPhona 15 Pro in Ultra

Applov dobavitelj Cirrus Logic je oblikovalec polprevodnikov in v pismo družbe delničarjem objavljeno v začetku tega meseca, je podjetje namignilo na eno spremembo, ki bi jo lahko videli pri prihajajočem iPhoneu 15 Pro i iPhone 15 Ultra modeli. Sprememba, o kateri govorimo, bo vidna Apple zamenjajte fizične gumbe za vklop in glasnost s polprevodniškimi gumbi. Uporabniki bi se še vedno počutili, kot da so pritisnili fizični gumb, zahvaljujoč haptiki, ki jo poganjajo trije iPhone Taptic Engines.
Torej, kaj je Cirrus Logic napisal v svojem sporočilu delničarjem, da je vse tako razvnelo? Družba je dejala, da še naprej “sodeluje s strateškim kupcem” in pričakuje, da bo “naslednje leto na trg pametnih telefonov prinesla novo komponento HPMS (visoko zmogljiv mešani signalni čip).” Med HPMS, ki jih načrtuje podjetje, so haptični gonilniki za iPhone Taptic Engine MacRumors.

Applov dobavitelj Cirrus Logic je morda pomotoma razkril velike novice o modelih iPhone 15 Pro in Ultra

Seveda to morda ni primer, ko ste “ujeli pri dejanju” med razpravo o prispevku vašega podjetja k Applovim novim polprevodniškim ključem za iPhone 15 Pro in iPhone 15 Ultra, vendar se zagotovo sliši, kot da bi se ujemalo. In če to ni bil dovolj namig, je izvršni direktor Cirrus Logic John Forsyth med klicem o zaslužku v začetku tega meseca dejal, da bo nova komponenta prišla na trg v “zadnji polovici prihodnjega leta”. Ta časovni okvir bi vključeval tipično septembrsko izdajo vrhunskih modelov iPhone 15 Pro in Ultra 2023.

To teorijo podpirata dva analitika iz britanskega bančnega podjetja Barclays, Blayne Curtis in Tom O’Malley. Oba sta dejala, da bo nova komponenta, o kateri je Cirrus Logic pisal v pismu delničarjem, najverjetneje del dodatnih Taptic Engines, potrebnih za napajanje haptic za polprevodniške tipke na modelih iPhone 15 Pro in Ultra prihodnje leto.

Analitiki pri Barclaysu so zapisali: »Največja sprememba v našem razmišljanju tukaj je modeliranje nove vsebine v vrednosti 1 $ v modelih IP15 Pro (in Ultra). Da bo jasno, podjetje tukaj ni povedalo veliko, razen da je čip mešan. signala in ne v domeni moči.Ko gledamo možne primere uporabe, je največja sprememba v novih modelih iPhona naslednje leto odstranitev gumbov, kar bi zahtevalo dodatne gonilnike za haptični mehanizem, zaradi česar je najverjetnejši primer uporabe za novo vsebino .”

Prejšnji mesec je analitik TF International Ming-Chi Kuo dejal, da bodo imeli dražji modeli iPhone 15 Pro (in Ultra) polprevodniške gumbe za vklop in glasnost ter da bosta za te naprave potrebovala dva dodatna mehanizma Taptic. In ja, za zagon dodatnih motorjev Taptic bi bila potrebna tudi nova komponenta HPMS podjetja Cirrus Logic.

Vrhunski analitik Kuo prav tako pričakuje polprevodniške gumbe za vklop in glasnost na dražjih iPhonih prihodnje leto

V svojem tvitu je Kuo dejal: “Moja zadnja raziskava kaže, da imata gumb za glasnost in gumb za vklop na dveh novih vrhunskih modelih iPhona iPhone 15/2H23 morda zasnovo gumba v polnem stanju (podobno zasnovi gumba za dom pri iPhonu). 7/8/SE2 & 3) za zamenjavo fizične/mehanske zasnove gumba.”

Tako se zagotovo zdi, da bi morali pričakovati, da bodo dražji modeli iPhone 15 Pro prihodnje leto brez fizičnih gumbov, ki se lahko sčasoma obrabijo. Lahko so bolj občutljive na dotik, kar olajša prilagajanje glasnosti na slušalkah. Uporabili bi ga tudi kot drug način za razlikovanje modelov iPhone 15 in iPhone 15 Plus, ki niso Pro, od dražjih iPhone 15 Pro in iPhone 15 Ultra.

Apple poskuša pridobiti več kupcev iPhona, da bi porabili dodaten denar za vrhunske modele z dodajanjem določenih funkcij in strojne opreme (kot je zaslon ProMotion 120Hz, primarna kamera z 48 MP in drugo). Vendar pa pričakujemo, da bodo naslednje leto vse štiri naprave iPhone 15 vsebovale Dynamic Island. Letos je funkcija “notchification”, ki spreminja obliko, na voljo samo na iPhone 14 Pro in iPhone 14 Pro Max.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *