Angeli pridobijo Hunterja Renfroeja od Brewerjev

Angeli so dobili zunanjega igralca Lovec Renfroe od Pivovarjev v zameno za vrče Janson Junk, Elvis Peguero in Adam Seminaris. Obe ekipi sta objavili dogovor.

To je že tretji zgodnji udarec izven sezone za Halose, ki so že podpisali pogodbo z začetnikom Tyler Anderson na triletno pogodbo o prostem agentu in pridobil infielderja Gio Urshela. Zdaj so naredili korak k popravljanju igrišča, ki je imelo velik vprašaj Mike Trout in Taylor Ward.

Renfroe bi moral utrditi kotno mesto poleg Warda. Bil je nadpovprečen strelec v vsaki od zadnjih dveh sezon, z osupljivo podobno produkcijo za Red Sox leta 2021 in Brewers letos. Nekdanji prvi igralec Padresa je v zadnjih dveh sezonah dosegel 60 domačih tekem, potem ko jih je dosegel 31 pri Soxih in še 29 v Milwaukeeju. Vsako leto je imel enak osnovni odstotek .315, vendar je to skromno število več kot nadomestil z visoko proizvodnjo moči.

Desničar je v zadnjih dveh letih dosegel med .255 in .260, medtem ko je v obeh sezonah udarjal okoli .500. Od začetka leta 2021 ima kumulativno linijo 0,257/0,315/0,496 v nekaj manj kot 1100 nastopih na tablici. Njegova 22,9-odstotna stopnja udarcev je približno povprečna, medtem ko je hodil nekoliko pod povprečjem 7,6 %. Pripada šibkejši OBP, ki je zdesetkala predvsem levo opozicijo. Renfroe nosi linijo .269/.357/.508 v 347 nastopih na plošči na tem odseku, medtem ko drži vodstvo, čeprav je zadet za dovolj moči, da ostane dostojna možnost proti desničarskemu podajanju (.252/.292/.491 ) .

Ta proizvodnja energije je Renfroejeva vizitka, vendar je tudi uspešen kotiček na ozemlju. Defensive Runs Saved ga je približal povprečju lige v desnem polju v vsaki od zadnjih treh sezon. Statcastove meritve, ki temeljijo na razponu, kažejo, da Renfroe opravi nekaj tekov pod povprečjem na leto, vendar svojo šibko atletičnost nadomesti z vrhunsko močjo rok. V vsakem od zadnjih dveh let je zbral dvomestno število podaj in vodi vse zunanje igralce MLB, v tem času pa je nasedel 27 igralcev.

Renfroejeva odlična moč roke ga je zadnjih nekaj let ohranjala predvsem v desnem polju, čeprav je v prejšnjih karieri zabeležil nekaj menjav v levem polju. Če stopi v desno polje na stadionu Angel, bi to Warda potisnilo na levo polje. Nekdanja perspektiva In Adell zdaj se zdi, da bo nazadoval na četrto mesto v igriščih/klopi, potem ko je kariero začel z doseganjem 0,215/0,259/0,356 v približno eni polni sezoni. Adel je še vedno star komaj 23 let in čaka ga solidno leto v Triple-A Salt Lakeu, vendar se zdi, da Angelsi niso pripravljeni računati nanj za redno vlogo, saj se želijo prebiti v končnico leta 2023.

Kot pri menjavi Urschela prejšnji teden, gre pri nakupu Renfroe za poglobitev postave s produktivnim, a ne elitnim veteranom za eno sezono. Renfroe bo januarja dopolnil 31 let in je v zadnji sezoni vodenja kluba. On je predvideno od sodelavca MLBTR Matta Swartza za 11,2 milijona dolarjev plače, konec leta pa bo prost agent. To je razumna vsota za igralca takšnega kova, vendar ena zmerno draga sezona arbitražnega nadzora nad igralcem z nižjim OBP ne prinaša trgovske vrednosti. Renfroe je drugi takšen igralec, ki je bil zamenjan v toliko tednih.

Blue Jays so opravili Teoscar Hernandez Mornarjem za Eric Swanson in možnosti za pitching Adam Mačko. Ta menjava je bila presenečenje za številne navijače Toronta, vendar sta Swanson in Macko nedvomno privlačnejša igralca kot kateri koli izmed trojice metalcev, ki jih je Milwaukee dobil v tej menjavi. Hernández je boljši strelec od Renfroeja, vendar razlika med njegovo linijo .282/.332/.508 v zadnjih dveh sezonah in Renfroejevo produkcijo ni tako dramatična. Kljub temu se je Renfroe težko obdržal na katerem koli mestu, saj je njegova cena med njegovimi arbitražnimi sezonami naraščala. Halosi bodo njegova peta ekipa v prav toliko letih, saj je od leta 2019 zaporedno igral za Padres, Rays, Red Sox in Brewers.

Če prištejemo njegovo predvideno arbitražno plačo, bo predvidena plačilna lista Halosov za leto 2023 znašala približno 192 milijonov dolarjev, avtor Roster Resource. To bi bila najvišja ocena v zgodovini franšize, ki bi za las presegla njihovo številko približno 189 milijonov dolarjev iz prejšnje sezone. Skupaj znašajo približno 206 milijonov dolarjev davčnih obveznosti na luksuzno blago, kar je približno 27 milijonov dolarjev manj od davčnega praga 233 milijonov dolarjev. Porabna zmogljivost franšize to zimo je pod vprašajem, saj lastnik Arte Moreno raziskuje prodajo franšize. Še vedno ni znakov, da bi se klub pripravljen podati na območje davka na luksuz, vendar so nakupi Andersona, Urshele in Renfroeja povečali porabo za približno 31,9 milijona dolarjev. Zadnja dva igralca predstavljata enoletni naložbi, vendar se zdi, da Moreno res daje generalnemu direktorju Perryju Minasianu in njegovi skupini nekaj manevrskega prostora, da dodajo na seznam pred zadnjo sezono kluba, ko bo nadzoroval branilca podprvaka lige AL MVP Shohei Ohtani.

Pivovarji dodajo trio metalcev, od katerih imata dva že velike izkušnje v ligi. Junk je nekdanji izbor Yankeesov v 22. krogu. Odšel je k Halosom v dogovoru o roku 2021, ki je poslal južnjaka Andrew Heaney v Bronx. Desničar je v zadnjih dveh sezonah igral na sedmih tekmah lige MLB, šest jih je začel. Dovolil je 4,74 ERA v 24 2/3 menjavah, s čimer je premagal podpovprečnih 19,4 % nasprotnikov, vendar je dosegel neverjetnih 4,4 % stopnje hoje.

Junk, ki je januarja dopolnil 27 let, se zanaša predvsem na drsnik nizkih 80 let, za katerega ocenjevalci potencialnih strank menijo, da bi lahko bil nadpovprečen. Ima dostojno vrtenje na svojih 92-93 MPH štirih šivih, vendar se še ni uveljavil v veliki ligi. Večino letošnjega leta je preživel na opcijski dodelitvi v Triple-A Salt Lake, kjer je kot začetnik dosegel 4,74 ERA v 73 2/3 menjavah v okolju, ki je prijazno do strelcev. Njegov odstotek igranja v polju 22,1 % je bil nekoliko pod povprečjem, vendar je premagal le 5,8 % nasprotnikov. Izdelek Univerze v Seattlu ima še nekaj let nižje lige in lahko skače med Milwaukeejem in Triple-A Nashvillom kot rotacija ali srednja globina reliefa.

Peguero pa je čisti razbremenilec. Desničar je debitiral s tremi tekmami kot zamenjava za COVID ob koncu sezone 2021. Prejšnjo izven sezone si je prislužil stalno mesto na seznamu 40 igralcev, minulo sezono pa je nastopil na 13 tekmah. Zaradi nizkega finančnega vzvoda je Peguero dosegel ERA 7,27 skozi 17 1/3 menjav. Udaril je le 15,6 % nasprotnikov, vendar je zamahnil pri bolj impresivnih 12 % vseh svojih metov. Rojen v Dominikanski republiki je izvedel igranje na tleh pri približno polovici žog, ki jih je predal na velikih tekmovanjih.

Imel je tudi odlično leto v Salt Lakeu, kjer je vrgel 44 1/3 okvirjev krogle 2,84 ERA. Peguero je navdušil 27,5 % udarcev, ki so se soočili s kakovostno stopnjo hoje 7,1 %, in nabral prizemljene pri neverjetnih 57,5 ​​% posnetku. Tako kot Junko se je tudi Peguero med nastopom v ligi MLB zanašal predvsem na drsnik, čeprav meče veliko težje. Peguerjev drsnik se je v povprečju prijavil pri 91 MPH, medtem ko je njegova hitra žoga sedela le severno od 96. Marca bo dopolnil 26 let in ima tudi dve preostali možnosti, tako da ga lahko Brewers uporabijo kot srednjo možnost za pomoč gor in dol, medtem ko upajo, da bo lahko prevede svoj uspeh Triple A proti velikim nasprotnikom.

Seminaris je šel v peti krog nabora 2020 iz Long Beach State. 6’0″ južnjak, Baseball America ga ni uvrstil med 30 najboljših obetov v sistemu Anaheim. Letos je šel na tri nivoje v nižjih ligah, dobro se je izkazal v High-A proti mlajši konkurenci, vendar je imel težave, ko se je povzpel po lestvici nižjih lig. Skupaj je delal 101 2/3 okvirjev 3,54 ERA žoge z 22,1-odstotno stopnjo udarcev in 8,7-odstotnim odstotkom hoje. Ni na seznamu 40 igralcev, vendar ga bo treba dodati do konca sezone 2023 ali pa ga izpostaviti v osnutku pravila 5.

Medtem ko so Milwaukeeju očitno všeč vsi trije hurlerji srednjih 20 let, ima vsak prilagodljive možnosti globine. Zagotovo je bil ključni motivator v dogovoru z Brew Crew prerazporeditev Renfroejeve zajetne arbitražne projekcije. Zmanjšanje plačilne liste ni bila edina spodbuda za menjavo – pivovarji prejšnji teden preprosto ne bi razpisali Renfroeja, če bi bili zavezani umakniti njegov denar iz knjig – toda generalni direktor Matt Arnold in njegovo osebje so se odločili, da bodo sprostili nekaj prostora za plače, medtem ko bodo pripeljali več krakov za poglobljeno opazovanje.

Predvideva se, da bodo Pivovarji prejeli približno 115 milijonov dolarjev plače Roster Resource, zahvaljujoč večinoma arbitražnemu razredu, ki še vedno vključuje Corbin Burnes, Brandon Woodruff in Willy Adames, med ostalimi. To je približno 17 milijonov dolarjev manj kot na letošnjem otvoritvenem dnevu, na obzorju pa bo še več premešanih številk za Milwaukee. Posel s komplementarnim igralcem, kot je Renfroe, ne pomeni, da bodo Brewers zamenjali Burnesa, Woodruffa ali Adamesa to zimo, toda Milwaukee bi lahko razmislil o selitvi še enega igralca Kolten Wong ali globinski začetnik kot Adrian Houser oz Eric Lauer. Nekateri so že izžrebani obresti iz ekipe Mariners on Wong in bo zagotovo razmišljal o številnih načinih, kako uravnotežiti sedanjost in prihodnost.

Milwaukee bi se lahko spustil na nižje ravni trga prostih igralcev, da bi zapolnil Renfroejevo odsotnost, z Tyrone Taylor velja za trenutnega favorita za igranje z njim Christian Yelich in Garrett Mitchell v avtu. Zelo cenjeni mladi igralci radi Sal Frelick in Joey Wiemer lahko bi vstopili v mešanico sredi sezone, vendar bi bilo presenečenje, če Brewerji ne bi dodali vsaj enega uveljavljenega veteranskega zunanjega igralca pred dnevom otvoritve.

Še več prihaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *