Analiza Onchain potrjuje število BTC, ki jih ima Grayscale’s Bitcoin Trust – Bitcoin News

Potem ko je Grayscale Investments delil informacije o izdelku podjetja, so se ljudje spraševali, zakaj podjetje ne bi delilo javnih naslovov, povezanih s kripto sredstvi, ki jih ima. Vendar pa je 23. novembra raziskovalec OXT Ergo objavil nit na Twitterju s forenziko onchain, ki potrjuje, da ima Coinbase Custody stanje 633.000 bitcoinov, ki verjetno pripadajo Grayscale Bitcoin Trustu (GBTC).

Raziskovalec OXT preverja lastništvo bitcoinov v sivih odtenkih

Pred petimi dnevi, Bitcoin.com News registriran on Grayscale razkriva informacije v zvezi z varnostjo in varnostjo digitalnih sredstev podjetja. Izjave družbe Grayscale so bile namenjene pomiritvi javnosti, da so kriptovalute podjetja po propadu FTX »varne in varne«.

Upravitelj sklada digitalnih sredstev je podrobno opisal, da so vsa digitalna sredstva podjetja shranjena v skrbniškem podjetju Coinbase Custody Trust Company. Na spletnem mestu Grayscale družba pravi, da je Coinbase Custody kvalificiran skrbnik v skladu z newyorškimi bančnimi zakoni in da se sredstva hranijo v “hladilnici”.

Edina stvar, ki Grayscale ni razkrila, so bili naslovi digitalnih sredstev podjetja, in omenil je, zakaj se je odločil, da ne bo delil denarnic. Grayscale je pojasnil, da “iz varnostnih razlogov” ni nikoli javno razkril naslovov v verigi širši javnosti. Trditev je bila kritizirana in zasmehovanvendar je Grayscale dejal, da razume, da bi bilo nerazkritje “za nekatere razočaranje”.

Čeprav Grayscale ni razkril podatkov, raziskovalec OXT (oxt.me) Ergo je pojasnil, da je začel prizadevanje, ki ga vodi skupnost, da bi ustvaril preglednost okoli deležev GBTC. “Sprejeli smo korake za identifikacijo verjetnih naslovov in bilanc GBTC na podlagi javnih informacij in forenzike verige blokov,” Ergo rekel je on nov. 20.

Onchain analiza potrjuje število BTC, ki jih ima Grayscale's Bitcoin Trust
Ergo je dejal, da je skupina raziskovalcev “skenirala verigo blokov”, uporabila hevristiko in povezala javno znane naslove bitcoinov.

Z uporabo članka Coindesk, hevristike in javno znanih naslovov bitcoin, povezanih s skrbnikom Xapo, je Ergo tisti dan »pripisal 432 naslovov, ki vsebujejo 317.705 BTC na verjetno skrbniško dejavnost GBTC.”

Raziskovalec je odkril vsaj 50% sredstev GBTC in dodano: “potrebno je dodatno delo za identifikacijo preostalih naslovov.” Do 14.49 (ET) 23. novembra je Ergo dejal, da je bilo dodatno delo končano v niti na Twitterju z naslovom: »Grayscale G(BTC) Kovanci, 2. del” Ergo tvitnil:

Pri tej analizi uporabljamo dodatne [onchain] forenziki za POTRDITEV približno 633K BTC stanje v lasti G(BTC) v Coinbase Custody.

Ergov povzetek ugotavlja, da po odkritju prvih 50 % bitcoinov, povezanih z Grayscale’s BTCekipa je morala ‘skenirati verigo blokov’ za dodatne naslove, ki se ujemajo s profilom tistih, najdenih v prvem delu.

Onchain analiza potrjuje število BTC, ki jih ima Grayscale's Bitcoin Trust

Ergo nadalje informacije o tem prepušča neodvisnim analitikom uporabljene hevristike in bitcoin naslove sestavljeno za iskanje. “Očitno nobena hevristika ali niz hevristik ni popoln in ta analiza zagotovo vključuje lažno pozitivne in negativne rezultate,” Ergo opazil. “Toda naš rezultat je skoraj enak G(BTC) samoprijavljena gospodarstva.«

V temi na Twitterju Ergo pravi, da ne ve, zakaj se je Grayscale odločil, da ne bo delil podatkov o podjetju BTC naslovi. Ergo je dejal, da je ekipa sprva mislila, da ima Coinbase Custody morda politiko nerazkritja. Toda po branju nekaterih informacij, ki jih je objavil Coinbase, Ergo rekel je “Zdi se jasno, da je Coinbase Custody pripravljen razkriti naslove.”

A število ljudi pohvalil Ergova nit na Twitterju in analiza kovancev GBTC. Poleg tega novica sledi CEO Coinbase Brianu Armstrongu, ki pojasnjuje, da ima Coinbase od 30. septembra 2 milijona bitcoinov.

Oznake v tej zgodbi

633K bitcoinov, 633K BTC, naslovi, Bitcoin (BTC), BTC, BTC naslovi, BTC predpomnilnik, BTC Skladišče, BTC denarnice, skrbnik, Digitalna sredstva, Ergo, Torej BTC, lažno pozitivni in negativni, upravitelj sklada, GBTC, GBTC holdings, odtenki sive, Naložbe v sivih tonih, hevristika, Onchain analiza, Onchain raziskave, OXT, OXT raziskovalec, oxt.me, podatki oxt.me, javno znanih bitcoin naslovih, Xapo

Kaj menite o Ergovi onchain analizi bitcoin horde GBTC? Sporočite nam, kaj mislite o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Jamie Redman

Jamie Redman je voditelj novic pri Bitcoin.com News in novinar s področja finančne tehnologije s Floride. Redman je aktiven član skupnosti kriptovalut od leta 2011. Navdušuje Bitcoin, odprtokodno kodo in decentralizirane aplikacije. Od septembra 2015 je Redman za Bitcoin.com News napisal več kot 6000 člankov o motečih protokolih, ki se pojavljajo danes.
Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, WikiCommons, Ergo BTC, sivinski logotip,

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *