Analitiki Top Street pravijo, da kupuje delnice, kot sta VMware in GlobalFoundries

VMware na NYSE, 14. december 2021

Vir: NYSE

Trg bi se moral začeti z mirnim prazničnim tednom, vendar so ključni katalizatorji na obzorju.

Borza je zaprta v četrtek za zahvalni dan in se zapre v petek ob 13. uri. Vlagatelji so v pripravljenosti za december: Zvezne rezerve se sestajajo še enkrat in prihaja množica gospodarskih podatkov, vključno z novembrskimi plačami.

Pred nami je še več volatilnosti, kar je razlog več, da vlagatelji zavzamejo dolgoročni pogled in izberejo delnice, ki lahko prenesejo pretrese.

Tukaj je pet delnic, ki so jih izbrali vrhunski strokovnjaki z Wall Streeta glede na TipRanks, platformo, ki razvršča analitike na podlagi njihove pretekle uspešnosti.

VMware

Programsko podjetje VMware (VMW) čaka na protimonopolno odobritev, preden jo pridobi Broadcom (AVGO). Po zaključku posla lahko delničarji VMware izbirajo prejeti 142,50 USD na delnico v gotovini ali 0,2520 delnice Broadcoma za vsako skupno rabo VMware. Zato je Monness Crespi Hardt analitik Brian White ponovil svojo oceno nakupa in ciljno ceno delnice 136 USD pred četrtletnimi rezultati VMware.

White verjame v to VMwareRazmerje med ceno in dobičkom 19x je skromno za programsko podjetje in skupaj s prednostmi posla Broadcom je podjetju letos uspelo ostati v veliki meri nad pokolom v tehnološkem sektorju. (Glej Cena in analiza delnic VMware na TipRanks)

“Po našem mnenju VMware ponuja edinstveno ponudbo vrednosti v oblaku in privlačna ekonomika njegovega poslovnega modela je očitna,” je dejal White. Glede prihodnjih četrtletnih rezultatov analitik pričakuje, da bo podjetje na dobri poti, da doseže njegove najvišje in najnižje ocene.

Bela je na 657. mestuth mesto med več kot 8.000 analitiki na TipRanks. Uspešen je bil s 56 % svojih ocen, vsaka ocena pa je v zadnjem letu ustvarila povprečni donos 8,9 %.

Mrežasti polprevodnik

Podjetje za čipe Mrežasti polprevodnik (LSCC) se veseli, da bo kar najbolje izkoristil neizkoriščene priložnosti na trgu FPGA (Field Programmable Gate Arrays), nišnem trgu polprevodnikov, ki strankam omogoča ponovno konfiguracijo strojne opreme po izdelavi.

Po pogovoru z novim vodstvom podjetja je analitik iz Susquehanne Christopher Rolland ugotovil je, da nova platforma podjetja FPGA, Avant, postaja vse bolj priljubljena med testnimi uporabniki. Vodstvo pričakuje, da bo platforma, ki naj bi se začela decembra, skupnemu naslovljivemu trgu podjetja dodala približno 3 milijarde dolarjev, s čimer se bo povečala na 6 milijard dolarjev. (Glej Finančni izkazi Lattice Semiconductor na TipRanks)

Čeprav je Rolland usmeril svojo pozornost na Latticeovo tehnologijo, se je zdelo, da ga je vizija nove vodstvene ekipe opogumila, da podjetje izvleče iz poti rasti. Analitik ugotavlja, da je ekipa “prenovila svoj celoten načrt, okrepila svojo dobavno verigo in se razširila na nove trge.”

S temi opažanji je Rolland ponovil oceno za nakup delnice LSCC s ciljno ceno 75 USD. Ima 31st mesto med več kot 8000 analitiki, ki jih spremljamo na TipRanks. Predvsem 68 % njegovih ocen je bilo donosnih, pri čemer je vsaka ocena ustvarila 21,6 % povprečni donos.

Dentsply Sirona

Dentsply Sirona (RTG), proizvajalec profesionalnih zobozdravstvenih izdelkov in tehnologij, se spopada s slabo uspešnostjo v ZDA in na Kitajskem, pa tudi z valutnimi težavami. Zadnji četrtletni rezultati odražajo te izzive, pri čemer podjetje ni doseglo pričakovanj glede dobička in prihodkov.

Vendar pa analitik Barrington Research Michael Petusky je ponovil nakupno oceno delnice, čeprav z nižjo ceno 40 USD v primerjavi s prej pričakovanimi 51 USD. “Pričakovali smo zmanjšanje smernic v zadnjih nekaj mesecih, saj so makro razmere postale bolj zahtevne,” je dejal. (Glej Dentsply Sirona Datum in zgodovina dividend na TipRanks)

Uvrščen na 956. mesto med več kot 8000 analitiki, ki jih spremljajo na TipRanks, ima Petusky 50-odstotno stopnjo uspešnosti s svojo oceno. Poleg tega je vsaka njegova ocena prinesla povprečni donos 7 %.

ICF International

ICF International (ICFI) je globalno svetovalno podjetje, ki služi velikim strankam v zvezni vladi, mednarodnih vladah in energetskih trgih. Segment marketinških storitev podjetja je bil med pandemijo močno prizadet in še vedno počasi okreva.

Vendar analitik Barrington Kevin Steinke je optimističen glede načrta podjetja za rešitev tega problema. ICF se namerava “osredotočiti na ključne linije komercialnih tržnih storitev preobrazbe poslovanja, zvestobe in inovativne komunikacije.” ICF je osredotočen na širitev svojega komercialnega poslovanja, utrjevanje svoje na tehnologiji temelječe ponudbe in iskanje velikih pogodbenih priložnosti. To so njegove dolgoročne strategije za povečanje prihodkov in povečanje vrednosti za delničarje.

Steinke je zvišal svojo prilagojeno oceno dobička na delnico za leto 2022 na 5,77 USD, kar je 20 % več kot leto prej, s 5,59 USD, “da bi odražal povečane smernice, ki jih poganjajo enkratne davčne ugodnosti.” (Glej Dejavnost trgovanja mednarodnih hedge skladov ICF na TipRanks)

Steinke je na 417th mesto med več kot 8000 analitiki, ki so trenutno uvrščeni na TipRanks, s stopnjo uspešnosti 54 % in povprečnim donosom 11,7 % na oceno.

GlobalFoundries

Livarna polprevodnikov GlobalFoundries (GFS) je eden od analitikov Deutsche Bank Rossa Seymoreja najljubša dejanja. Zadnje četrtletno poročilo družbe je Seymore še bolj spodbudilo.

Ni presenetljivo, da je pozornost vlagateljev trenutno usmerjena v preglavice, ki čakajo gospodarstvo v prihodnjih mesecih. GlobalFoundries priznal te nasprotne vetrove in celo znižal pričakovanja glede izkoriščenosti za četrto četrtletje, kar bi vplivalo na bruto marže. Vendar pa podjetje še vedno pričakuje, da bo leta 2023 lahko povečalo prihodke (glej Stock chart GlobalFoundries Inc na TipRanks)

Seymore je ponovil nakupno oceno delnice s ciljno ceno 67 USD. »Na splošno, tudi z našimi nižjimi vodenimi ocenami za leto 2023, še vedno verjamemo, da lahko cena delnice GFS ostane prožna kot sospecifična gonila (poenoteni procesi, dobički lastniškega kapitala prek LTA in geopolitično usmerjena prerazporeditev proizvodnje prihodnjih tovarniških načrtov, zmanjšanje stroškov itd.). ) nevtralizirati makroekonomijo,« je dejal analitik.

Seymore je na 18. mestuth med več kot 8000 analitiki na TipRanks. Njegove ocene imajo 74-odstotno stopnjo uspešnosti, pri čemer vsaka ustvari povprečni donos 22,4%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *