Ameriški trg električnih vozil naj bi se povečal za 20 %

Ali opažate, da se vsak dan v službo vozi več električnih vozil? Nisi samo ti. Ameriški trg električnih vozil je v prvi polovici leta 2022 pravkar presegel 6,7 % v primerjavi s samo 1,8 % leta 2019. In novi podatki kažejo, da je to šele začetek, saj so nedavne podnebne pobude ZDA povzročile preobremenitev ameriškega trga električnih vozil.

Ameriški trg električnih vozil se bo zaradi zakona IRA pospešil za 20 %

S pričakovanimi 1,64 gigatona ogljikovega dioksida (GtCO2) leta 2022 ima Severna Amerika največje emisije iz prometa na svetu, glede na nova študija od BloombergNEF.

V zadnjih letih so bile Združene države počasnejše od Kitajske in Evrope pri uvajanju električnih vozil brez emisij. Kitajska je bila odgovorna za več kot polovico (56 %) svetovne prodaje električnih vozil, medtem ko je Evropa v prvi polovici leta 2022 predstavljala 28 %.

V več državah v Evropi je od prve polovice leta 2019 do prve polovice 2022 prišlo do eksplozivne rasti tržnega deleža električnih vozil. Na primer:

  • Nemčija: 3 % do 26 %
  • Združeno kraljestvo: 2,2 % do 24 %
  • Francija: 2,8 % do 21 %

Zakaj so Združene države zaostajale, se sprašujete? Prvič, uvedba javno dostopnih hitrih polnilnic (in polnilnic za električna vozila na splošno) je bila v drugih državah veliko hitrejša. Poleg tega so strožje politike in mandati pospešili prehod.

US-EV-trg
Hitri javno dostopni polnilniki po vsem svetu, 2015–2021 Vir: IEA

Medtem pa nedavne podnebne pobude in posodobljeni standardi porabe goriva v Združenih državah potiskajo trg električnih vozil v nove višave. Avgusta sprejeti zakon o zniževanju inflacije predvideva a Davčna olajšava do 7.500 USD za nakupe novih lahkih električnih vozil, 4.000 USD za rabljena električna vozila in 40.000 USD za nakupe težjih komercialnih električnih vozil.

Študija BloombergNEF ugotavlja, da so se obeti za trg električnih vozil v ZDA v zadnjem letu močno spremenili:

Pričakuje se, da bodo nedavne zakonodajne spremembe v ZDA – zakon o zmanjševanju inflacije in revidirani predpisi o porabi goriva – pospešile sprejemanje električnih vozil v državi in ​​jih približale vodilnim avtomobilom.

BNEF ocenjuje, da je 64 % električnih vozil, prodanih v ZDA v prvi polovici leta, upravičenih do vsaj dela nove davčne olajšave za električna vozila, v primerjavi z 31 % po stari politiki.

Poleg tega zakon IRA vključuje “močne spodbude” za pospešitev domače proizvodnje baterij. Račun IRA je že pritegnil več kot 40 milijard dolarjev s 15 novimi pogoni za EV baterije ali razširitve.

Morda celo bolj pomembno Nacionalna infrastruktura električnih vozil (NEVI), ki je del Bidnovega dvostrankarskega zakona o infrastrukturi, zagotavlja 5 milijard dolarjev financiranja za vzpostavitev nacionalnega omrežja za polnjenje električnih vozil, ki bo spodbujalo sprejetje električnih vozil po vsej ZDA. Vseh 50 držav ima zdaj odobrene načrte za izgradnjo omrežja.

Zaradi nedavnih podnebnih pobud ZDA BNEF napoveduje:

Flota električnih vozil v ZDA bo do leta 2030 za več kot 20 % večja od prejšnjih napovedi.

Electrek’s Take

Podatki BNEF potrjujejo, da spodbude in spremembe politike delujejo tako, da spodbujajo uvedbo električnih vozil brez emisij. Nedavne pobude v Združenih državah se že začenjajo obrestovati, saj prodaja električnih vozil vsak mesec dosega nove rekorde.

Vzemimo za primer Kalifornijo, ki je razvila infrastrukturo za polnjenje veliko hitreje kot druge države. Država ima in drži skoraj 30 % polnilnic za električna vozila v Združenih državah ali 18 % EV delež, skoraj trikrat večji od povprečja ZDA.

Z novimi spodbudami in spremembami politik, ki spodbujajo sprejetje, bi moralo biti leto 2023 veliko leto za večino ameriških zveznih držav v smislu sprejemanja električnih vozil, nakupi pa bi morali do konca desetletja še bolj narasti.

FTC: Za zaslužek uporabljamo samodejne pridružene povezave. več.

grafični uporabniški vmesnik, spletna stran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *