Ameriški senatorji pozivajo Fidelity, naj preneha ponujati Bitcoin v načrtih 401(k), pri čemer navajajo propad FTX, ‘resne težave’ v kripto industriji – predstavljene novice o bitcoinih

Več ameriških senatorjev je Fidelity Investments pozvalo, naj ponovno razmisli o dovoljevanju bitcoinov v pokojninskih načrtih 401 (k). »Nedavna implozija FTX, borze kriptovalut, je jasno pokazala, da je industrija digitalnih sredstev v resnih težavah,« so zakonodajalci povedali izvršni direktorici Fidelity Abigail Johnson.

Ameriški senatorji želijo, da Fidelity preneha ponujati Bitcoin v pokojninskih načrtih

Trije ameriški senatorji so v ponedeljek poslali pismo izvršni direktorici Fidelity Investments Abigail Johnson v zvezi z bitcoinom družbe za finančne storitve ponudbe v 401 (k) pokojninskih načrtih. Pismo so podpisali senatorji Elizabeth Warren (D-MA), Richard J. Durbin (D-IL) in Tina Smith (D-MN).

Zakonodajalci so ponovili svoje pomisleke glede tega, da Fidelity dovoljuje izpostavljenost bitcoinom v pokojninskih načrtih, in poudarili: “Še enkrat odločno pozivamo Fidelity Investments, naj ponovno razmisli o svoji odločitvi, da dovoli sponzorjem načrta 401(k), da udeležence načrta izpostavijo bitcoinom.”

Podrobno so navedli: »Od naših prejšnje pismo, je industrija digitalnih sredstev postala samo še bolj nestanovitna, turbulentna in kaotična – vse značilnosti razreda sredstev, ki si jih noben sponzor načrta ali pokojninski varčevalec ne bi smel želeti niti blizu.« Senatorji so nadaljevali:

Nedavna implozija FTX, borze kriptovalut, je jasno pokazala, da je industrija digitalnih sredstev v resnih težavah. Industrija je polna karizmatičnih čudakov, oportunističnih prevarantov in samooklicanih naložbenih svetovalcev, ki promovirajo finančne produkte z malo ali nič preglednosti.

Datoteke FTX za kripto izmenjavo za 11. poglavje bankrot 11. november. Podjetje je domnevno napačno upravljalo s sredstvi strank in trenutno je se preiskuje več organov ZDA, vključno z Ministrstvom za pravosodje (DOJ), Komisijo za vrednostne papirje in borzo (SEC) in Komisijo za trgovanje s terminskimi pogodbami na blago (CFTC).

“Posledično nepremišljena, zavajajoča in potencialno nezakonita dejanja nekaterih neposredno vplivajo na vrednotenje bitcoina in drugih digitalnih sredstev,” so opozorili zakonodajalci. »Ker se celoten obseg škode, ki jo je povzročil FTX, še naprej razkriva, se okužba čuti na širšem trgu digitalnih sredstev. Bitcoin ni izjema.”

“Glede na ta tveganja in nenehne opozorilne znake ponovno odločno pozivamo Fidelity Investments, naj stori, kar je najboljše za sponzorje načrta in udeležence v načrtu – resno pretehta svojo odločitev, da dovoli sponzorjem načrta, da ponudijo izpostavljenost bitcoinom udeležencem v načrtu,” so zakonodajalci povedali Johnsonu , izdelava :

Po mnogih merilih smo že v pokojninski krizi in je ne bi smeli zaostrovati z izpostavljanjem pokojninskega varčevanja nepotrebnemu tveganju. Vsaka naložbena strategija, ki temelji na lovljenju strele v steklenico ali motivirana iz strahu pred zamudo, je obsojena na propad.

Odločitev Fidelityja, da ponudi naložbe v bitcoine v načrtih 401 (k), je razburila ameriško ministrstvo za delo. “Resno smo zaskrbljeni zaradi tega, kar je naredil Fidelity,” rekel je Ali Khawar, vršilec dolžnosti pomočnika sekretarja uprave za prejemke zaposlenih na Ministrstvu za delo. Tudi ministrica za finance Janet Yellen opozorili da je kriptovaluta “zelo tvegana”, pri čemer poudarja, da je neprimerna za večino upokojencev.

Senator Warren je Johnsonu že poslal pismo v začetku tega leta zahtevna odgovori o odločitvi finančne družbe, da dovoli izpostavljenost bitcoinom v izdelkih za upokojitev. Septembra se je število ameriških zakonodajalcev predstavil predlog zakona imenovan Zakon o posodobitvi pokojninskega varčevanja, da bi “delavcem omogočil diverzifikacijo sredstev” v načrtih 401 (k).

Oznake v tej zgodbi

401k, bitcoin pokojninski načrti, kripto 401 (k), kriptovaluta 401(k), elizabeth warren bitcoin, elizabeth warren bitcoin 401(k), kripto elizabeth warren, zvestoba, zvestoba bitcoin 401k, zvestoba pokojninskih načrtov bitcoin, nas senatorje, ameriški senatorji bitcoin 401(k)

Kaj menite o tem, da ameriški senatorji Fidelity pozivajo, naj ponovno razmisli o dovoljevanju naložb v bitcoine v načrtih 401(k)? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Kevin Helms

Avstrijski študent ekonomije Kevin je Bitcoin odkril leta 2011 in od takrat je evangelizator. Njegovi interesi so varnost bitcoinov, odprtokodni sistemi, omrežni učinki ter presečišče med ekonomijo in kriptografijo.
Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *