Ali lahko igre na srečo oživijo trg NFT? OpenSea meni tako • TechCrunch

Danes ob Dogodek TechCrunch v Miamiju, osredotočen na kriptoGeneralni direktor OpenSea Devin Finzer je razpravljal o svojem poslu in prihodnjem trgu nezamenljivih žetonov.

Digitalna sredstva, bolj znana pod akronimom »NFT«, so med kripto razcvetom leta 2021 doživela nenaden porast zalog. NFT so postali sinonim za novo bogastvo, ki je nastalo iz ekonomije blockchain, saj številne zbirke slik uporabljajo format digitalnih sredstev je dosegel pop status, kulture in cene, ki privabijo solze v oči.

vendar kot poroča TechCrunch, je nastajajoči trg za dejavnosti in izdelke, povezane s kriptovalutami, trenutno v zatonu. Obseg trgovanja z NFT se je zmanjšal glede na raven izpred leta, drugod v decentraliziranem gospodarstvu pa vlada kaos, saj implozija borze FTX še naprej odmeva.

Zaradi tega je Finzerjev nastop na dogodku lahko razjasnil – kje OpenSea vidi prihodnost svoje osnovne kategorije izdelkov v času krize?

Seveda, glede na to, da vodi podjetje v prostoru, smo od CTO-ja pričakovali optimizem. Dostavil je. Znotraj njegove perspektive pa se je pojavilo več ključnih tem, ki so pritegnile našo pozornost. (TechCrunch je bil navdušen nad idejo kako ponovno vzbuditi zanimanje potrošnikov za NFTničvredno).

Prvič, igranje. Finzer je trdil na začetku pogovora z našimi Anita Ramaswamy da je svet NFT-jev “precej raznolik”, v nadaljevanju pa navaja, da so igralni NFT-ji tisti, kjer njegov trg doživlja “eksplozijo inovacij”. Izvršni direktor je prav tako navedel igranje iger kot tržno priložnost za NFT, da ustvarijo več navdušenja potrošnikov (OpenSea je delo na asist igre in igralniška podjetja, ki kovajo NFT).

Združitev iger in digitalnih sredstev se je izkazala za priljubljeno temo medijske pokritosti in dejavnosti ustanoviteljev. Vendar pa je bil velik del pozornosti med zadnjim razmahom kriptovalut na igrah s plačilom za zaslužek (P2E), kot je Axie Infinity. Toda medtem ko je Axie videl, da njegovo bogastvo raste in pada, se zdi, da je OpenSea še vedno optimističen glede NFT-jev, povezanih z igrami. Kot nekdo, ki je preživel razumno količino časa v igrah, kot je franšiza Diablo, si lahko predstavljam določene primere uporabe za povezovanje, čeprav sem nekoliko skeptičen glede uvajanja ekonomije resničnega sveta v večino video iger.

Finzerjeva stopnja navdušenja nad NFT in igranjem nakazuje, da bi morda morali biti najbolj osredotočeni na to, ko obravnavamo, kaj lahko razred sredstev naredi naslednje.

Če pogledamo širše na sam tržni prostor NFT, je Finzer na odru trdil, da bodo platforme, kot je Instagram, ki se bodo pridružile industriji, neto pozitivne. Po njegovem mnenju lahko vključitev NFT iz družbenih podjetij omogoči vzpon kripto trga za običajne ljudi. Glede na to, da so bile v preteklosti takšne vstopne točke kritizirane kot prestrme, bodo nove metode pridobivanja potrošnikov v NFT verjetno dobrodošle na njegovi platformi.

Prihodnost NFT-jev bo morda manj osredotočena na kripto kot je bila. Finzer je navedel nedavna prizadevanja Reddit NFT v razpravi o zaupanju, potrošnikih in kripto na splošno. Mnogi uporabniki Reddit NFT se ne zavedajo, da gre za izdelek, ki poganja kriptovalute, je pojasnil. Če so potrošniki pripravljeni sodelovati s kriptoizdelki zunaj kripto-native izkušnje, je lažje videti, kako bi lahko igre na srečo in kriptovalute sčasoma našli skupni jezik.

Kaj je pred podjetjem? Glede na naš današnji pogovor z OpenSea to ni izvorni žeton, vsaj še ne. Podjetje tudi ni želelo govoriti o morebitnem zbiranju sredstev, čeprav pričakujemo, da bo leta 2023 zbralo več kapitala.

Po poslušanju klepeta se je zdelo, kot da je doba dragih profilnih slik zbledela v ozadje. Zdaj moramo videti, ali lahko potencialni primeri uporabe NFT-jev na drugih področjih digitalnega gospodarstva – in morda celo IDP – naredijo preskok iz možnosti v realnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *