Ali lahko bankrot FTX naredi red v kaosu? • TechCrunch

Dobrodošli nazaj v Verižna reakcija.

Prejšnji teden smo govorili o podcastu Propad FTX, ki še poteka. Ta teden si vzamemo odmor od našega četrtek novice za zahvalni dan, vendar smo dovolj od zgodbe za ti na spletni strani TechCrunch, vključno z nekaterimi z našega kripto dogodka v Miamiju prejšnji teden.

Preden se lotimo bistva, je Anita želela deliti osebno opombo:

Pozdravljeni vsi skupaj! Grenko mi je reči, da se je moj čas pri TechCrunchu iztekel, s tem pa tudi moje sodelovanje pri glasilu in podcastu Chain Reaction. Vsak teden sem skupaj z vami izvedel toliko o divjem svetu kriptovalut. Žal mi je, da se poslavljam, vendar vem, da boš v odličnih rokah z Jacquelyn in ostalo ekipo TechCrunch. Kar se mene tiče, vas prosimo, da se povežete Twitter, kjer delim več o mojih naslednjih poklicnih korakih. Hvala za branje in poslušanje vsak teden. Vse vas zelo cenim!

Če vam je nekdo posredoval to sporočilo, se lahko naročite Spletno mesto z glasili TechCrunch.

ta teden na web3

Tukaj je nekaj največjih kripto zgodb, ki jih je ta teden obravnaval TechCrunch.

Stečajna prijava FTX podrobno opisuje prejšnji nadzor s strani ‘neizkušenih in nezahtevnih posameznikov’ (TC+)

Zaslišanja, ki bodo določila usodo FTX, nekoč ene največjih kripto borz na svetu, so se začela v torek na ameriškem stečajnem sodišču za okrožje Delaware. “Tukaj imamo opravka s težavo brez primere in teh besed ne izgovarjam zlahka,” je med zaslišanjem dejal James Bromley, partner pri Sullivan & Cromwell in sovodja globalne prakse prestrukturiranja podjetja. »To je prvi dan obravnave več kot teden dni po tem, ko so bili vloženi; kar je samo po sebi nenavadno. Toda kaj imamo tukaj? [ … ] je drugačna žival.”

Tržnica NFT Magic Eden se integrira s Polygonom za razvoj iger blockchain

Trg NFT Magic Eden se integrira z razširljivo verigo blokov plasti 2 Ethereum Poligon da bi se poglobili v ekosisteme blockchain iger in NFT, sta podjetji sporočili v torek. Namen razširitve je omogočiti Magic Eden, da podpira Polygonov ekosistem razvijalcev in ustvarjalcev iger. Omrežje Polygon gosti nekaj največjih projektov iger web3 in založnikov, kot so Ubisoft, Atari, Blagovne znamke AnimocaDecentraland, Sandbox, med drugim.

FTX je v Afriki obdeloval milijarde na mesec, preden je propadel

14. novembra je Nestcoin, eno od zagonskih podjetij, ki vodijo prizadevanja za kripto in web3 v Afriki, objavilo, da odpuščanje več delavcev. Odpustili so najmanj 30 zaposlenih v različnih oddelkih, tistim, ki so ostali v podjetju, pa so plače po besedah ​​poznavalcev znižali za kar 40 odstotkov. Po besedah ​​izvršnega direktorja Yeleja Bademosija je novica delno povezana s padcem kriptoborze FTX.

Kripto podjetje Genesis pravi, da “nima takojšnjih načrtov za stečaj”

Genesis, podjetje za finančne storitve z digitalnimi sredstvi, je morda v vroči vodi, saj želi zbrati svež kapital za svojo posojilno enoto ali pa se lahko sooči s stečajem, če ne bo uspelo, glede na poročilo iz Bloomberga. “Ne nameravamo takoj vložiti stečaja,” je dejal tiskovni predstavnik Genesis v izjavi po elektronski pošti za TechCrunch v ponedeljek. »Naš cilj je sporazumno rešiti nastalo situacijo brez potrebe po odprtju stečaja. Genesis še naprej sodeluje v konstruktivnih pogovorih z upniki.«

Binance’s CZ na FTX: ‘Bili smo zadnja kaplja’

Soustanovitelj in izvršni direktor Binance Changpeng Zhao, znan tudi kot CZ, je komentiral propad FTX dne Seje TechCrunch: Crypto 2022. Zmanjšal je svojo osebno vlogo v nizu dogodkov, ki so na koncu pripeljali do tega FTX vloži zahtevo za stečaj. »Še vedno mislim, da nimam toliko vpliva. Mislim, da smo bili zadnja kaplja. To ni slamica, ki bi bila res močna,« je povedala Aniti Ramaswamy iz TechCruncha. »Obstaja cel kup stvari, ki gradijo na tem. Mogoče sem bil jaz zadnja stvar, ki je to sprožila.”

zadnje nadstropje

Ta teden smo preskočili novico zaradi dobrega starega zahvalnega dne, kot smo že omenili. Ampak, v verižni reakciji Torkova epizoda predvajamo izjemno aktualne posnetke Anitine plošče na odru prejšnji teden z ustanoviteljem in izvršnim direktorjem Binance Changpengom “CZ” Zhaom. CZ je v zadnjih tednih poslala številne šoke skozi kripto ekosistem, zato se je Anita poglobila v:

  • Njegovi tviti o konkurenčni borzi FTX, ki je povzročila nevihto, in ali je pričakoval njihov vpliv
  • Kaj počne Binance, da bi pridobil zaupanje uporabnikov in pokazal preglednost kljub regulativnim težavam po vsem svetu
  • Binanceovi tokovi prihodkov in strategija za premagovanje kripto zloma, ki je pravkar postalo veliko, veliko slabše

Naročite se na Verižna reakcija on Apple Podcasti, Spotify ali vaš najljubši pod, da boste na tekočem z najnovejšimi epizodami, in prosim, pustite nam oceno, če vam je všeč, kar slišite!

sledite denarju

  1. premog ocenjen na 40 milijonov dolarjev medtem ko vlagatelji tekmujejo, da bi podprli ustvarjalce identitete web3
  2. Zulu banka 5 milijonov dolarjev za svojo digitalno denarnico LatAm sredi majavih tal v kriptovalutah
  3. Razvijalec iger Thirdverse zbere 15 milijonov $ za izgradnjo studia za igre web3 in VR
  4. Uvedba infrastrukture, osredotočene na zasebnost in Ethereum Jedrozbira začetni krog v vrednosti 4 milijonov dolarjev, ki ga vodita Bain Capital Crypto in 6th Man Ventures
  5. Storitvena platforma NFT Tropi zaključil prvi krog s 5 milijoni evrov, ki ga je vodil Tioga Capital

Ta seznam je sestavljen iz informacij iz Messarija in iz lastnega poročanja TechCrunch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *