Aaron Rodgers zamenjal govorice: 49ers, Jets med 11 potencialnimi snubci, če bodo Packersi leta 2023 želeli dobiti zvezdnika QB

Aaron Rodgers in Pakirji tri zaporedne sezone z najmanj 13 zmagami in nastopom v končnici od 2019-2021. Ker je preostala manj kot polovica kampanje 2022, Green Bayu ni zagotovljeno, da bo tokrat prišel v posezonsko sezono. In Rodgers, 38, prestaja eno najgrobših ofenzivnih predstav v svoji karieri. Ni nepredstavljivo, da se bo po zaporednih sezonah izven sezone, v katerih se je legendarni branilec razšel s Packom, spet pojavila možnost.

Rodgers je pravkar marca podpisal triletno pogodbo v vrednosti 150 milijonov dolarjev. Verjetneje je, da se bo leta 2023 upokojil ali vrnil v Green Bay. Vendar se je že prej spogledoval s selitvijo in Packersi so pred sezono 2023 finančno v stiski, z očitnimi luknjami na ključnih položajih. Ob predpostavki, da ladja ne bo popravljena pred koncem te sezone, bi lahko menjava, ki bi sledila, koristila obema stranema: Rodgers bi teoretično lahko rešil tisto, kar je ostalo od njegove kariere, z boljšim kandidatom, Green Bay pa bi se lahko založil z načrti za pravo obnovo. pod vodstvom generalnega direktorja Briana Gutekunsta.

Raztovarjanje njegove pošastne pogodbe bi predstavljalo izzive, toda Rodgers v svoji pogodbi nima klavzule o prepovedi trgovanja, kar pomeni, da ga je mogoče poslati kamor koli, njegovi bonusi pa so strukturirani tako, da ni nepremakljiv. Prav tako je razmeroma dostopen za potencialno prevzemno ekipo, vsaj leta 2023, ko bi moral šteti 31,6 milijona dolarjev glede na zgornjo mejo plače – št. 10 med vsemi QB.

S tem v mislih je tukaj zgodnji pogled na logične snubce za Rodgersa, če bi se on in Green Bay strinjala, da se razideta:

Opomba: Številke zgornje meje plače so dovoljene Čez pokrovček.

Denver naj bi bil visoko na Rodgersovem seznamu želja, da se ne bi ponovno pridružil Packersom pred letom 2022, Broncosi pa naj bi močno dosegli A-Rod, preden so farmo zamenjali za Russell Wilson. Logistične ovire bi bile ogromne, a kako je z zamenjavo ene stare zvezde za drugo? Nathaniel Hackett bi se lahko ponovno združil s QB, ki se je izkazal za gela z njim, Wilson pa bi lahko dobil igro pod vodstvom Aarona Jonesa, s priložnostjo, da dejansko razširi svojo zapuščino za zgodovinsko franšizo.

Marcus Mariota komaj se registrira kot kratkoročni začetnik, kaj šele kot dolgoročna naložba. Toda Falcons so konkurenčni v široki diviziji, z ogromno prostora za leto 2023 (57 milijonov $). Pod vodstvom Arthurja Smitha, naslednika sedanjega trenerja Packers Matta LaFleurja pri Tennesseeju, so dokazali, da znajo voditi žogo; vse, kar zdaj potrebujejo, je ustvarjalec razlik pod sredino.

Vedno so odprti za veteranske pogodbe QB, imajo orožje in obrambo, da ostanejo v končnici. Česar nimajo, kot običajno, je pravi franšizni signalni klicač Carson Wentz je treba rezati. Velikost prostora je zaskrbljujoča, toda če bo ugledni Ron Rivera ostal glavni, bi lahko bil prava žreba za dolgoletnega veterana, kot je Rodgers.

GM Jason Licht bo hrepenel po hitrem popravku Tom Brady, 45, za vedno odneha ali, bolj verjetno, preizkuša svobodno posredovanje v iskanju morebitnega novega začetka. Vprašanje je, ali je v njegovem rokavu dovolj manipulacije s pokrovčki, da bi bilo to izvedljivo? Na papirju bi bila sončna destinacija privlačna za Rodgersa, ki bi lahko pomagal pri preoblikovanju ofenzivne filozofije in usmerjal odločitve o igralcih, kot je to storil Brady. Ko so zdravi, ostajajo tekmeci v široki diviziji.

Lahko zmagaš samo kljub svojim mladim QB(-jem) tako dolgo, kajne? Bill Belichick ima tekaško igro in obrambo, da dvigne nenavdihujočo igro pod sredino, vendar bo imel leta 2023 tudi dovolj prostora (48,8 milijona $), da ga nadgradi v uspešnico Mac Jones. Kakšen je boljši način, da končno poustvarimo Bradyjevo dobo, kot da gremo vse za naslednjo najboljšo stvar? Rodgers se je lahko obrnil tudi na napad/osebje, kar je Belichicku omogočilo, da se v celoti posveti “D.”

New York ima prednost ob vstopu v leto 2023 ne le z velikim prostorom (46 milijonov dolarjev), ampak tudi z znanjem, da je novi trener Brian Daboll sposoben maksimizirati osebje. Rodgers je znan oboževalec Josh Allen, katerega vzpon je prišel pod Dabollovim vodstvom v Buffalu in ki je hodil iz ene zgodovinske franšize v drugo. Giants so medtem zabeležili dostojno rast daniel jones leta 2022, vendar bi bil pravi tekmec z vrhunskimi igralci na sredini in zunaj.

Kakor ga spoštujejo v organizaciji, Derek Carr je po letu 2022 izjemno potraten in bi lahko bil pripravljen na nove krajine po tem, kar se obeta kot še ena izgubljena sezona. Rodgers je medtem vzpostavil kemijo s svojo vrhunsko naložbo, Davante Adamsin bi se preselil bližje svojemu domu na zahodni obali.

Ryan Tannehill opravlja dobro delo za ekipo, ki nikoli ne umre, vendar je dolžan več kot celo Rodgers leta 2023 in zdi se, da še en zgodnji izpad iz končnice potrjuje njegovo zgornjo mejo. A-Rod ga obožuje kot Mikea Vrabla, ki še ni postavil superzvezdnika v QB kljub dokazanim dosežkom v tekmah po sezoni. LaFleur je zrasel iz te organizacije. In Rodgersu bi prav gotovo koristil napad, ki je močno odvisen od obtolčenih nog Derrick Henryda ne omenjam letne odprte delitve.

Geno Smith je ena najboljših zgodb leta, toda pri 32 letih, ki se približuje svobodni agenciji, bo tvegan, saj bo leto 2022 njegova edina produktivna sezona kot začetnik. Seattle ne bi nujno želel izpustiti starajočega se QB (Russell Wilson) samo zato, da bi leto kasneje dodal še enega, toda 71-letni Pete Carroll se verjetno zanima za boj prej kot slej. So še drugi kosi… Kenneth Walker III, DK Metcalf, Tyler Lockett — pomoč. Ima veliko prostora (30,6 milijona dolarjev), ki ga lahko uporabi, in še več izbir na naboru iz Russove pogodbe. In GM John Schneider je močno povezan s Packersi; bil je glavni pomočnik Teda Thompsona, ko je Green Bay naboril Rodgersa, in bil direktor nogometnih operacij, ko je A-Rod prevzel mesto Bretta Favra in osvojil njegov edini super Bowl.

Drugošolec QB Zach Wilson je že na tankem ledu tako na igrišču kot v slačilnici in se je izkazal za najšibkejši člen v sicer hudem upanju na končnico. Sestavljajo se povsod, razen pod sredino, zaradi česar je veteranska nadgradnja še posebej mamljiva. Trener Robert Saleh je cenjen glas, ki se osebno dobro razume z A-Rodom iz njegovega časa v 49ers. Koordinator ofenzive Mike LaFleur, učenec Kyla Shanahana, je mlajši brat Matta, Rodgersovega trenerja v Green Bayu.

1. 49ers

To se morda sliši malo Jimmy Garoppoloki je nadomestil resnično podcenjeno delovanje Trey Lance še enkrat. Jimmy G je dejansko morda na dobri poti, da obdrži naloge QB1 leta 2023. Toda najprej bo prost igralec in ker je Lance še vedno popolna neznanka, zakaj ne bi Kyle Shanahan raziskal tega para? Res je, da je to storil že prej, poklical je Packerse glede Rodgersove razpoložljivosti pred letom 2021. San Francisco je zgrajen za boj, z orožjem na obeh straneh. In Rodgers bi zagotovo izkoristil priložnost, saj je odraščal kot oboževalec 49ers v Kaliforniji in si je slavno želel, da bi ga leta 2005 naboril San Francisco.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *