Aaron Rodgers: “Zagotovo sem zgrešil nekaj metov”

Šport USA TODAY

Packers so imeli priložnost zmagati na drugi domači tekmi v manj kot enem tednu, štiri dni po tem, ko so razburili Cowboyse. Čeprav je bil Green Bay v nedeljo videti proti Dallasu, so bili v četrtek zvečer njegovo pravo nasprotje.

Po tekmi podajalec Aaron Rodgers soočil z vrsto ostrih vprašanj o razočarajoči predstavi ekipe – začenši s svojim.

“Zagotovo sem zgrešil nekaj strelov,” je Rodgers povedal novinarjem. “Vsekakor sem zgrešil nekaj strelov.”

Res je. To je postalo najbolj očitno v četrti četrtini, ko so Packers poskušali nadoknaditi zaostanek 10 točk. V eni vožnji, po a Rasul Douglas posredovanje branilca Titans Ryan Tannehill obdržal izid pri 27-17, Rodgers je močno zgrešil gol Sammy Watkins na tretji in 12. Na naslednji vožnji je Rodgers odjadral met čez svoje iztegnjene roke Allen Lazard na tretjem in tretjem.

Oba izida sta vzklikala množica na Lambeau Fieldu. Rodgersa so vprašali, kako je bilo slišati takšno reakcijo navijačev Packers.

»Zanimivo,« je rekel po dolgem premoru. “To je najboljše, kar ti lahko dam.”

Težko je vedeti, ali lahko Rodgers res da vse od sebe na igrišču, s poškodbo palca, ki izvira iz poraza proti Giantsom v Londonu. Dejal je, da se ne bo izgovarjal na dolgotrajno težavo, vendar je dodal, da “ni imel doslednega oprijema” proti Titanom in je “vrgel veliko voblerjev.”

V nekem trenutku so ga vprašali: “Kam greš od tod?”

“Domov,” je rekel.

Dobesedni odgovor je imel potencialno nenameren pomen. Pri rezultatu 4-7 so na robu odhoda domov, kar je povezano z njihovimi vse manjšimi upi po sezoni.

Še vedno je bilo čutiti optimizem od dvakratnega MVP lige v obrambi.

“Če bomo izkoristili svoj potencial, lahko zmagamo naslednjih šest tekem,” je dejal Rodgers.

Težava je v tem, da večino leta niso izkoristili svojega potenciala. Rekel je, da bo potrebno več od njega in preostalih kapetanov moštva, da prenesejo sporočilo v garderobo o možnostih za preobrat.

V nedeljo so pokazali, kaj zmorejo. Vendar morajo to početi dosledno. Lahko so vodili žogo proti Cowboysom. Niso ga mogli izvesti proti Titanom.

To je realnost vsake ekipe NFL. Vrzel v talentih med franšizami ni tako velika, kot je bila nekoč. Na vsaki tekmi obe ekipi upata, da bosta odigrali svoj potencial. Če eden ima, drugi nujno ne.

Sedem od 11-krat letos, Packersi niso. Čeprav ni nemogoče misliti, da lahko dosežejo šest za šest in se uvrstijo v končnico, bodo morebitne dodatne izgube na tej točki še nekoliko bolj zaprle vrata.

Na neki točki bodo morda morali priznati, da se to preprosto ne bo zgodilo. Mogoče bo potem Rodgers postal rezervist za poškodovane, Jordan Ljubezen dobi nekaj ponovitev na pripravah za leto 2023 in eden najboljših branilcev vseh časov konča svojo kariero s cviljenjem, ne s pokom.

Ta možnost ostaja še za nekaj tekem. Z Rodgersom na čelu so sposobni zagoreti in sestaviti niz zmag.

Naslednja priložnost je čez 10 dni, ko se bodo v Philadelphii pomerili z Eaglesi Nogomet v nedeljo zvečer. Po tem se Packers odpravijo v Chicago. Potem pride slovo, sledi ponedeljkova večerna tekma proti Ramsom, božični obisk Miamija in zaključne domače tekme proti Vikingom in Lionsom.

Sedemnajsta tekma vsaki ekipi še nekoliko dlje ohranja upanje. Pred letom 2021 bi Packers verjetno že končali, pri 4-7. Izraz proti Philadelphii v 12. tednu bo verjetno pomenil, da bodo morali doseči rezultat 5-0 in upati, da bodo pomagali pri uvrstitvi v končnico z rezultatom 9-8.

V bistvu se končnica za Packers začne naslednjo nedeljo zvečer. Če izgubijo proti Eaglesom, je morda čas, da začnete razmišljati o tem, da bi leta 2023 obrnili stran, kar bi lahko pomenilo tudi dokončno zaprtje knjige o obdobju Aarona Rodgersa v Green Bayu.

Še enkrat, ni konec. Še zdaleč ne. Toda po eni od teh prihajajočih iger, ko Rodgersa vprašajo, kam gre od tu in on reče “domov”, bi to lahko imelo veliko večji občutek trajnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *