Aaron Rodgers iz ekipe Packers je potrdil zlom desnega palca

GREEN BAY, Wisconsin — Aaron Rodgers nikoli ni čutil potrebe, da bi šel v podrobnosti o svoji poškodbi desnega palca iz enega razloga: nikoli ga ne bi obdržal Green Bay Packers branilec od igranja.

Zato je šele v sredo končno – in nerad – potrdil, da je res zlomljen.

“Ni pomembno, da igram,” je dejal Rodgers. “Ni razlike. Videli ste trak na mojem palcu. Ni bilo razlike.”

Rodgers se je ukvarjal s poškodbo, odkar so ga odpustili podajalec Giants Oshane Ximines na zadnji igri Packersove tekme 9. oktobra v Londonu. Rodgers je poskusil z Zdravo Marijo, toda Ximines je zadel Rodgersovo roko, ki jo je metal, in prisilil k udarcu. Takoj po igri je prišel Rodgers in upognil desno roko.

Rodgersa so 26. oktobra posebej vprašali, ali ima zlomljen palec. Nato je odgovoril: “Palec imam poškodovan.”

Tudi ko je Pat McAfee v torek med njegovim tedenskim nastopom v McAfeejevi oddaji vprašal Rodgersa, ali je bil palec zlomljen, je Rodgers le rekel, da je že igral z zlomljenimi prsti, ne da bi pojasnil poškodbo.

“Mislim, da sem imel hujše poškodbe, kot sem igral,” je dejal Rodgers v sredo. “Vsekakor izziv, a prosti dnevi so pomagali. Ta teden se počutim bolje.”

V sredo se je vrnil na treninge po daljšem premoru po porazu Packersov proti Titansom prejšnji četrtek, ko je bila Rodgersova natančnost morda najslabša. Drugega polčasa je v kritičnih trenutkih zgrešil strel do Allen Lazard in Sammy Watkins ki jih je opisal kot podaje, ki jih je zadel 99-krat od 100. Kljub temu je vztrajal, da poškodba palca ni imela nobene zveze s temi zgrešenimi.

“Na vsakih 100 je eden, ki ne gre v pravo smer,” je dejal Rodgers.

Na vprašanje, ali to govori samo zato, ker noče zveneti, kot da kot izgovor uporablja palec, je Rodgers dejal: »Mislim, da je to res. žogo, kjer sem jo želel.”

Dejansko je bil Rodgers izjemno natančen le pet dni prej pri zmagi nad Cowboysi. Na splošno pa se je Rodgersova natančnost od poškodbe zmanjšala. Na prvih petih tekmah sezone pri Packersih pri rezultatu 3-2 je opravil 69,7 % svojih podaj z osmimi touchdowni in tremi interceptioni. V naslednjih šestih, od katerih so Packersi zmagali le enega, je njegova stopnja dokončanja padla na 62 % z 11 touchdowni in štirimi prestreženimi zadetki.

Vendar pa je Rodgers dejal, da je imel druge poškodbe, ki so vplivale na njegovo sposobnost metanja več kot ta.

“Ko sem si leta ’18 poškodoval koleno, si vrgel s tal navzgor, tako da je bilo to vsekakor težko pri delovanju nog,” je dejal Rodgers. “Ko sem si na kolidžu zlomil kazalec, je bilo verjetno malo bolj pomembno, da se s tem ukvarjam. Spominjam se, da sem bil na treningu in trener Tedford je rekel: ‘Vseeno mi je, kaj te boli, imaš en dan dopusta in če zamudiš še en dan vadbe, spet si rezerva.« Torej ni bilo izbire.”

Za razliko od branilca Cowboysov Dak Prescottki je v začetku te sezone potreboval kirurško popravilo zlomljenega palca in je izpustil pet tekem, je Rodgers dejal, da operacija nikoli ni bila v poštev in da po sezoni ne bo potrebna, razen če se zgodi kaj drugega.

“Nevem kaj [Prescott] da, ampak verjetno ne,« je Rodgers odgovoril na vprašanje, ali je njegova poškodba tako resna.

Rodgers in Packers so imeli pet prostih dni, preden so se v sredo vrnili na treninge, da bi se pripravili na nedeljsko tekmo ob Philadelphia Eagles.

“Upam, da mu je pomagalo,” je dejal trener Packers Matt LaFleur. Pri rezultatu 4-7 si Packers ne morejo privoščiti veliko več – če sploh – izgub in imajo še vedno možnost, da se uvrstijo v po sezoni. Nekateri so to primerjali s sezono 2016, ko so Packersi vodili proti Philadelphii s 4-6, ko je Rodgers rekel, da misli, da bi lahko “vodili po tabeli”.

Vendar pa je ekipa Eagles, s katero se je soočil Rodgers & Co. pred šestimi leti, dosegla 5-5. Ta je 9-1.

“Prepričan sem, da se bomo izkazali in odigrali dobro,” je dejal Rodgers. “Ampak mislim, da to ni zadnji boj.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *