Aaron Judge iz Yankeesov je zaključil zgodovinsko sezono z nagrado AL MVP

Aaron Judge se je za vedno vtisnil v spomin oboževalcev baseballa, ko je postavil rekord ameriške lige v eni sezoni in lovil trojno krono. Zdaj ima še zadnji poskus, da preseže svoje zgodovinsko leto 2022.

The New York Yankees Slagger je bil v četrtek zvečer imenovan za MVP lige AL in zmagal Shohei Ohtani od Los Angeles Angels in Jordan Alvarez od Houston Astros. Je prvi zunanji igralec Yankeesov, ki je osvojil to nagrado po Mickeyju Mantlu leta 1962.

Judge je prejel 28 glasov za prvo mesto in 410 točk, pred Ohtanijem (280) za 130 točk. Ohtani je bil edini igralec, ki je prejel glasove za prvo mesto, z dvema. Alvarez je za tretje mesto zbral 232 točk.

Judge je vodil AL v številnih ofenzivnih kategorijah, vključno z domačimi teki (62), RBI (131), odstotkom udarcev (0,686), odstotkom na bazi (0,425), OPS+ (211) in skupnimi bazami (391). Pred tem je leta 2017 končal kot podprvak AL MVP, ko je bil soglasno imenovan za novinca leta AL.

Postal je šele četrti prvoligaš, ki je dosegel več kot 62 domačih zadetkov v sezoni in se pridružil Barryju Bondsu (73 leta 2001), Marku McGwiru (70 leta 1998, 65 leta 1999) in Sammyju Sosi (66 leta 1998, 63 leta 1999). . Zmanjkal mu je le pet točk (0,311). Minnesota Twins infielder Luis Arraez za šokantni naslov, ki bi dopolnil trojno krono.

Najkoristnejši igralski igralec (MVP) zaključuje sezono, ki se je začela v nemiru zaradi pogodbenih pogajanj z Jenkiji, ko je vstopil v zadnje leto svoje pogodbe. Sodnik je sam določil začetni rok za pogajanja o morebitnem podaljšanju, a se stranki nista dogovorili. Generalni direktor Yankees Brian Cashman je nato naredil nenavaden korak in javno razkril pogoje pogodbe, ki jo je ekipa ponudila Judgeu – osemletno podaljšanje v vrednosti 230,5 milijona dolarjev. Sodnik je ponudbo zavrnil, saj je pričakoval večje stvari, če bo po tej sezoni prišel na trg prostih igralcev.

Sezona se je za Judgea začela razmeroma počasi, saj je aprila v 75 udarcih dosegel šest zadetkov. Toda ko se je koledar prevesil v maj, sodnika ni bilo več. Yankees so tisti mesec dosegli 12 golov, 11 junija, 13 julija, devet avgusta in 10 septembra, preden so zadnji dan redne sezone v oktobru dosegli številko 62. Sodnikovih 157 iger, ki jih je odigral v letu 2022, je bilo največ od prve sezone, prejšnje najboljše leto po bWAR (8,1).

Sodnikova doslednost iz meseca v mesec je služila kot hrbtenica newyorškega napada, ki se je včasih trudil ostati zdrav in ustvarjati okoli njega. Do konca sezone je bil na drugem mestu Los Angeles Dodgers v baseballu, dosegel 807 tekov.

Ko se je Judge približal rekordu Rogerja Marisa v AL z 61 domačimi streli, je vsak njegov udarec z netopirji postal dogodek. Na tekmah tako na stadionu Yankee Stadium kot na gostovanjih so navijači vstali vsakič, ko je vstopil v polje za udarca, in ostali stati na vsakem igrišču. Člani moštva Yankees so se borili za sedeže na najvišji stopnici, da bi dobili prostor za opazovanje svojega moštvenega kolega, ki potencialno piše zgodovino.

28. septembra je Judge dosegel rekordni 61. domači tek, pri čemer je Toronto Blue Jays razbremenilec Ekipa Mayz globoko v sedmi menjavi v igri 155 za Yankees. Homer, ki je pisal zgodovino, je končal sedem tekem dolge suše.

Številka 62 je prišla šele 4. oktobra, na predzadnji tekmi sezone Yankeesov. Snemalnik se je pokvaril Texas Rangers vrč Jezus Tinocozačetni udarec v levo polje.

Medtem ko je Judge sestavil rekordno redno sezono, mu je v postsezoni zmanjkalo in dosegel svoj najslabši del sezone kot Yankees Cleveland Guardians v AL Division Series in Astros v AL Championship Series. V devetih tekmah je Judge dosegel 0,139/0,184/0,306 z dvema zadetkoma med petimi zadetki v devetih igrah. Morebitni prvak svetovne serije Astros je končal sezono Yankeesov s štirimi tekmami v ALCS.

Judge zdaj vstopa na trg prostih igralcev in je pripravljen skleniti eno največjih pogodb izven sezone. Generalni partner Yankeesov, Hal Steinbrenner, je javno povedal, da želi Judgea da bo v črtah do konca kariere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *